jusbeprophet

Yetkin
Merhaba dostlar. İşim gereği laptopu sürekli taşıyorum. Her zaman yaptığım gibi yüzey temizleme bezi + mikro fiber bez ile laptopu temizlemek istedim. Temizledikten sonra fark ettiğim şey klavye izinin çıkmamasıydı. Biraz daha silmeyi denedim ama nafile klavye izi çıkmıyor. Biraz tırnağım ile çıkarmayı denedim ama sanki leke gibi değil hasar almış gibi. Eğer korktuğum başıma geliyorsa taşımaktan kaynaklı klavye ekrana hasar vermiş olabilir.

1740832376020.webp

Merhaba ek olarak eklemek istedim. Asus'un yaptığı kötü tasarımdan dolayı ekranım çizilmiş ;D. Şimdi bunu garantiye versem büyük ihtimalle kullanıcı hatasından dolayı benden para alacaklar. Bir daha yaptırsam büyük ihtimalle yine çizilecek. Asus Tuf alacaksanız F506 serisinde böyle bir hata ile karşılaşabileceğinizi biliniz. F507'de ve sonrasında bu tarz bir hata var mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba dostlar. İşim gereği laptopu sürekli taşıyorum. Her zaman yaptığım gibi yüzey temizleme bezi + mikro fiber bez ile laptopu temizlemek istedim. Temizledikten sonra fark ettiğim şey klavye izinin çıkmamasıydı. Biraz daha silmeyi denedim ama nafile klavye izi çıkmıyor. Biraz tırnağım ile çıkarmayı denedim ama sanki leke gibi değil hasar almış gibi. Eğer korktuğum başıma geliyorsa taşımaktan kaynaklı klavye ekrana hasar vermiş olabilir.

Eki Görüntüle 129074

Merhaba ek olarak eklemek istedim. Asus'un yaptığı kötü tasarımdan dolayı ekranım çizilmiş ;D. Şimdi bunu garantiye versem büyük ihtimalle kullanıcı hatasından dolayı benden para alacaklar. Bir daha yaptırsam büyük ihtimalle yine çizilecek. Asus Tuf alacaksanız F506 serisinde böyle bir hata ile karşılaşabileceğinizi biliniz. F507'de ve sonrasında bu tarz bir hata var mı bilmiyorum.
Klavye izlerinin ekranda kalmasını ve olası hasarları çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

Temizlik Yöntemleri​

1. Yumuşak Bir Bez Kullanın: Mikrofiber bez dışında, yumuşak bir bez kullanarak ekranı silmeyi deneyin. Sert bezler ekranı daha fazla çizebilir.

2. Özel Ekran Temizleme Spreyi: Ekran temizliği için özel olarak formüle edilmiş sprey en iyi sonucu verir. Spreyi bezin üzerine sıkın, doğrudan ekrana sıkmayın.

3. Nazikçe Silin: Ekranı dairesel hareketlerle nazikçe silin, fazla baskı yapmaktan kaçının.

Leke Çıkarma Yöntemleri​

1. Sirke ve Su Karışımı: Eşit miktarda su ve beyaz sirke karıştırarak bir solüsyon oluşturabilirsiniz. Bu karışımı pamuk bezle uygulayın, ardından temiz suyla silin.

2. Karbonat: Biraz karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Nazikçe lekenin üzerine uygulayıp, yumuşak bir bezle silin.

Koruma Önlemleri​

1. Ekran Koruyucu Kullanımı: Ekranı korumak için UV korumalı ekran koruyucusu kullanabilirsiniz. Bu, gelecekteki hasar riskini azaltır.

2. Laptop Çantası: Taşırken daha koruyucu bir çanta kullanmak ekranın zarar görmesini önler.

Durum Değerlendirmesi​

• Eğer klavye izi hâlâ çıkmıyorsa, profesyonel bir bakım düşünülebilir.
  • Garanti sürecini başlatmadan önce ekran durumunu değerlendirip not alın. Ekranın ciddi şekilde hasar gördüğünü düşünüyorsanız, tamir yerine dikkatlice incelemek önemli olabilir.

Sorunun devam etmesi durumunda daha fazla detay ve model bilgisi sağlayarak daha spesifik yardım alabilirsiniz.