Çözüldü ASUS TUF A15 Fan düşük devirde çalışırken ses geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yunus54

Uzman
Yakın zamanda ASUS TUF A15 aldım. Fan düşük devirde çalışırken ince bir ses geliyor, normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynen dengeli modda 2800 RPM o ses var.
Sıkıntı yok hocam, rahat olun. Bir probleme işaret değil. Zaten çok çok dikkat etmezseniz duymuyorsunuz bile. Güle güle kullanın cihazınızı. TUF serisi, muadil modellere göre daha sessiz bile çalışan bir seri zaten.
Son düzenleme:
Teşekkürler

Rica etsem sizin PC dengeli modda fan sesini buraya ekleyebilir misiniz?

Cihaz 2 günlük Hepsiburada üzerinden aldım ASUS TUF A15 Ryzen 7 7735HS RTX 4050.
Fanların tam altından kaydettiğim video bu: Sanırım o tiz ince sesi kastediyorsunuz siz. Bir problem yok bunda.

Bu da normal kaydettiğim video, klavyenin üstünden aldım kaydı:

2 kayıtta da fanlar 2800 dönüyor.

Sıkıntı yok hocam, rahat olun. Bir probleme işaret değil. Zaten çok çok dikkat etmezseniz duymuyorsunuz bile. Güle güle kullanın cihazınızı. TUF serisi, muadil modellere göre daha sessiz bile çalışan bir seri zaten.

Çözüm

Daha önce Lenovo LOQ kullandım buna benzer ses duymadım açıkçası tedirgin etti beni. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bir de oyunlarda dahili GPU'dan harici GPU geçerken 1-2 saniyelik donmalar oluyor sağ altda NVIDIA bildirimi çıkıyor.
Bilgisayarınız geçişi otomatik yapıyor. Herhangi bir oyuna girdiğinizde otomatik olarak yük harici GPU'ya biniyor. Bu yüzden geçiş esnasında 1-2 saniyelik donma yapıyor. Aynı şekilde oyunu kapatınca dahili GPU'ya dönüyor. Bu esnada da donma yapıyor. Normaldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…