Çift kanalla stabil çalışması gereken bir kartı tek kanalla kullanarak sorunu geçirmeye çalışmak geçici çözümdür. Zira muadili normal kartlar gibi 2.4G ve 5G ile birlikte çalıştığında problem olmaması gerekiyor. Yani asıl bunu problem değilmiş gibi göstermek mantıksız.
Ha, iki kanaldan hiçbirini aygıt yöneticisinden kapatmadan Dual Band çalışmayan bir Wifi ağında sadece 5G ağına bağlanırsanız o başka. ama konuyu okuduğunuzu düşünerek konu sahibinin ne yaptığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Yani konu sahibi bunu yapmadı, veya öyle bir ağ (sadece 5G bandı) yoktu. Doğrudan aygıt yöneticisinden kartı 5G üzerinden kullandı.
Sizdeki kartın sorunsuz olması ne ala. Zira benim de arkadaşımda R7 7735, 4050, 2023 A15 var. Onda da arada sırada internette kopmalar yaşanıyormuş.
Lenovo LOQ ile bağlantı kurmanızı anlayamadım. Bahsi geçen kartla başka cihazlarda da sorun yaşanmış, bunu LOQ özeline almanızı mantıksız buluyorum. Elbette bu kartı kullanıp problem yaşamayanlar da vardır. Elbette AX200-201-210 kartlarda sorun yaşayanlar da var, önemli olan ne kadar az yaşandığı. Burada da zaten bu kartların hepsi sorunlu demedim, azımsanamayacak derecede bu kartla sorun yaşayan var ve sorun yaşayanların kalıcı çözüm için kart değiştirmesi çözümünü sunuyorum.
Bu durumu yaşamamanız sizin açınızdan elbette iyi, sürücüleri güncel tutmakta avantaj var. Ben de kullandığım süreçte güncel tutmaya özen gösterdim, lakin özellikle de Wifi 4'teki kartın kabızlığını çözemedim. Wifi 6 2.4G'lerde bu sorun nispeten daha azdı.
Ayrıca marka bağımsız olarak, bu kartla ilgili açılan konuda da tesadüf müdür yoksa bu konudan mı görüp bildiri vermek istemiştir bilemem ama, yeni güncelleme yapan kullanıcılar var.
Herhangi bir lehim işlemi yoktur, SSD gibi söker takarsınız. Antenlerini de takmayı unutmayın aldığınızda, şimdiden hayırlı olsun.
Cihazı servise göndereceğiniz zaman da eski kartı geri takın ki garanti anlamında sorun yaşamayın.
Bende AX210 ile değiştirdim problem çözüldü.
Bu konu için teşekkürler.