Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca

Yetkin
Kafede internete bağlandım. Arkadaşın laptopu MSI aynı masadayız o Steam indirmesinde 60 Mbit alıyor ben 400-500 kbit alıyorum. Neden oluyor? Yan yanayız? Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Wi-Fi modülünüz ve sürücü sürümünüz nedir?
Sorunu çözdüm sanırım. Arkadaş 5 Ghz kullanıyor ben 2,4 Ghz. Bunu nasıl 5 Ghz yapabilirim?

IMG20251015211955.webp

5Ghz first yaptım ancak bir şey fark etmedi. Sorun bundan kaynaklanıyor muhtemelen.

IMG20251015212008.webp

Ortak olan bir interneti o en yüksek hızda sömürdüğü sırada sen kullanamıyor olabilir misin? Bir de arkadaşınız indirmesini tamamladıktan sonra deneyin.

Kendim evde bilgisayarda oyun indirmesi yaparken telefondan video bile zor izliyorum.
Tamamladı zaten, onunla alakası yok. Düşündürücü atmanıza lüzum yok.

IMG20251015212455.webp
@cemkaraca, yaptığın işe yarıyor ama kısmi ve geçici olarak. Realtek 8852'den tez zamanda kurtulsan iyi olur bence. Konuyu biraz geç gördüm, ben de senin yaptığını önerecektim.

Zamanında ben de aynı kartla bu sorunu yaşadım ve;

Konuda da paylaştım, yaptığının aynısını, daha doğrusu tam tersini yaptım. Bu kart çift bantta gerçekten çok kötü çalışıyor.

Sorunlar yeniden başlayınca, can sıkıcı bir duruma geldiğinde de kökten çözüm kartı değiştirmek oldu.
Şu an kart değiştiremem. Geçici çözümler ile idare etmem lazım. Ama ilerde sorun çıkarsa ne yapacağım bilemiyorum, şu anlık sorun yok. Sanırım ASUS TUF laptoplarda çok ısınınca Wi-Fi kartı sıkıntıya giriyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
@cemkaraca, yaptığın işe yarıyor ama kısmi ve geçici olarak. Realtek 8852'den tez zamanda kurtulsan iyi olur bence. Konuyu biraz geç gördüm, ben de senin yaptığını önerecektim.

Zamanında ben de aynı kartla bu sorunu yaşadım ve;

Konuda da paylaştım, yaptığının aynısını, daha doğrusu tam tersini yaptım. Bu kart çift bantta gerçekten çok kötü çalışıyor.

Sorunlar yeniden başlayınca, can sıkıcı bir duruma geldiğinde de kökten çözüm kartı değiştirmek oldu.
Daha yüksek hız alabilmek için 2.4 GHz yerine 5 GHz bandını kullanmak nasıl ''geçici'' çözüm olarak lanse edilebiliyor? Kendim de ofisimde 200/30 olan internetin tamamını 1 yıla yakın bir süredir 8852BE ile AMD model olan ASUS TUF A15 cihazımda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bir kez bile kopma vesaire yaşamadım, sürücüleri de daima güncel tutuyorum. Özellikle de Intel olan ASUS TUF cihazlarda da 8852BE ile ilgili çeşitli geçmiş konular yer alıyor olsa da paylaşmış olduğunuz bahsi geçen konuda yer alıyor olan cihazın Lenovo LOQ olması dikkat çekici. Her şeyi doğrudan ''damgalamak'' doğru değil, keza sürekli olarak sürücü güncellemeleri piyasaya sürülüyor.

8852BE kefil olabileceğim bir kontrolcü olmasa da bu kadar kontrolcü arasında en popüler olanlardan bir tanesi olduğu için adının bu kadar fazla geçiyor olduğunu düşünüyorum, keza bu kontrolcü ile ilgili değiştirme gereği duyduğum hiçbir an yaşamadım. Bu konuda G-Helper'dan düzenli olarak kontrolcülerin sürücülerini güncel tutuyor olmanın avantajı var.

Son düzenleme:
Daha yüksek hız alabilmek için 2.4 GHz yerine 5 GHz bandını kullanmak nasıl ''geçici'' çözüm olarak lanse edilebiliyor? Kendim de ofisimde 200/30 olan internetin tamamını 1 yıla yakın bir süredir 8852BE ile 1 MS gecikme eşliğinde AMD model olan ASUS TUF A15 cihazımda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bir kez bile kopma vesaire yaşamadım, sürücüleri de daima güncel tutuyorum. Özellikle de Intel olan ASUS TUF cihazlarda da 8852BE ile ilgili çeşitli geçmiş konular yer alıyor olsa da paylaşmış olduğunuz bahsi geçen konuda yer alıyor olan cihazın Lenovo LOQ olması dikkat çekici. Her şeyi doğrudan ''damgalamak'' doğru değil, keza sürekli olarak sürücü güncellemeleri piyasaya sürülüyor.

8852BE kefil olabileceğim bir kontrolcü olmasa da bu kadar kontrolcü arasında en popüler olanlardan bir tanesi olduğu için adının bu kadar fazla geçiyor olduğunu düşünüyorum, keza bu kontrolcü ile ilgili değiştirme gereği duyduğum hiçbir an yaşamadım. Bu konuda G-Helper'dan devamlı olarak sürücüleri güncel tutuyor olmanın avantajı var.
Sizce benim durumumda bir sıkıntı çıkar mı ilerde?

Sizce benim durumumda bir sıkıntı çıkar mı ilerde?
Dostum herhangi bir kontrolcüde sorun çıkıp çıkmayacağını kimse garanti edemez. Yazdığım mesajdan anlaşılabileceği üzere 8852BE olan birebir aynı kontrolcüyü ben de kullanıyorum ve ben bir yıllık deneyimim boyunca güncel sürücüler eşliğinde hiçbir sorun yaşamadım. 8852BE ile ilgili olan muhabbet genellikle Intel olan ASUS TUF cihazlarda ısınma kaynaklı bir sorun olarak lanse ediliyor iken benim cihaz AMD olan bir TUF model ve cihazı saatlerce oyunlarda yüksek sıcaklıklar eşliğinde kullanmış olduğum zaman bile herhangi bir kopma veya benzeri bir sorun yaşamadım.

Son düzenleme:
Daha yüksek hız alabilmek için 2.4 GHz yerine 5 GHz bandını kullanmak nasıl ''geçici'' çözüm olarak lanse edilebiliyor?

Çift kanalla stabil çalışması gereken bir kartı tek kanalla kullanarak sorunu geçirmeye çalışmak geçici çözümdür. Zira muadili normal kartlar gibi 2.4G ve 5G ile birlikte çalıştığında problem olmaması gerekiyor. Yani asıl bunu problem değilmiş gibi göstermek mantıksız.

Ha, iki kanaldan hiçbirini aygıt yöneticisinden kapatmadan Dual Band çalışmayan bir Wifi ağında sadece 5G ağına bağlanırsanız o başka. ama konuyu okuduğunuzu düşünerek konu sahibinin ne yaptığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Yani konu sahibi bunu yapmadı, veya öyle bir ağ (sadece 5G bandı) yoktu. Doğrudan aygıt yöneticisinden kartı 5G üzerinden kullandı.
AMD model olan ASUS TUF A15 cihazımda sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Bir kez bile kopma vesaire yaşamadım, sürücüleri de daima güncel tutuyorum. Özellikle de Intel olan ASUS TUF cihazlarda da 8852BE ile ilgili çeşitli geçmiş konular yer alıyor olsa da paylaşmış olduğunuz bahsi geçen konuda yer alıyor.
Sizdeki kartın sorunsuz olması ne ala. Zira benim de arkadaşımda R7 7735, 4050, 2023 A15 var. Onda da arada sırada internette kopmalar yaşanıyormuş.

Paylaşmış olduğunuz bahsi geçen konuda yer alıyor olan cihazın Lenovo LOQ olması dikkat çekici. Her şeyi doğrudan ''damgalamak'' doğru değil, keza sürekli olarak sürücü güncellemeleri piyasaya sürülüyor.

Lenovo LOQ ile bağlantı kurmanızı anlayamadım. Bahsi geçen kartla başka cihazlarda da sorun yaşanmış, bunu LOQ özeline almanızı mantıksız buluyorum. Elbette bu kartı kullanıp problem yaşamayanlar da vardır. Elbette AX200-201-210 kartlarda sorun yaşayanlar da var, önemli olan ne kadar az yaşandığı. Burada da zaten bu kartların hepsi sorunlu demedim, azımsanamayacak derecede bu kartla sorun yaşayan var ve sorun yaşayanların kalıcı çözüm için kart değiştirmesi çözümünü sunuyorum.

8852BE kefil olabileceğim bir kontrolcü olmasa da bu kadar kontrolcü arasında en popüler olanlardan bir tanesi olduğu için adının bu kadar fazla geçiyor olduğunu düşünüyorum, keza bu kontrolcü ile ilgili değiştirme gereği duyduğum hiçbir an yaşamadım. Bu konuda G-Helper'dan düzenli olarak kontrolcülerin sürücülerini güncel tutuyor olmanın avantajı var.

Bu durumu yaşamamanız sizin açınızdan elbette iyi, sürücüleri güncel tutmakta avantaj var. Ben de kullandığım süreçte güncel tutmaya özen gösterdim, lakin özellikle de Wifi 4'teki kartın kabızlığını çözemedim. Wifi 6 2.4G'lerde bu sorun nispeten daha azdı.

Ayrıca marka bağımsız olarak, bu kartla ilgili açılan konuda da tesadüf müdür yoksa bu konudan mı görüp bildiri vermek istemiştir bilemem ama, yeni güncelleme yapan kullanıcılar var.

Çift kanalla stabil çalışması gereken bir kartı tek kanalla kullanarak sorunu geçirmeye çalışmak geçici çözümdür. Zira muadili normal kartlar gibi 2.4G ve 5G ile birlikte çalıştığında problem olmaması gerekiyor.

Sizdeki kartın sorunsuz olması ne ala. Zira benim de arkadaşımda R7 7735, 4050, 2023 A15 var. Onda da arada sırada internette kopmalar yaşanıyormuş.

Lenovo LOQ ile bağlantı kurmanızı anlayamadım. Bahsi geçen kartla başka cihazlarda da sorun yaşanmış, bunu LOQ özeline almanızı mantıksız buluyorum. Elbette bu kartı kullanıp problem yaşamayanlar da vardır. Elbette AX200-201-210 kartlarda sorun yaşayanlar da var, önemli olan ne kadar az yaşandığı. Burada da zaten bu kartların hepsi sorunlu demedim, azımsanamayacak derecede bu kartla sorun yaşayan var ve sorun yaşayanların kalıcı çözüm için kart değiştirmesi çözümünü sunuyorum.

Bu durumu yaşamamanız sizin açınızdan elbette iyi, sürücüleri güncel tutmakta avantaj var. Ben de kullandığım süreçte güncel tutmaya özen gösterdim, lakin özellikle de Wifi 4'teki kartın kabızlığını çözemedim. Wifi 6 2.4G'lerde bu sorun nispeten daha azdı.

Ayrıca marka bağımsız olarak, bu kartla ilgili açılan konuda da tesadüf müdür yoksa bu konudan mı görüp bildiri vermek istemiştir bilemem ama, yeni güncelleme yapan kullanıcılar var.
Halen 8852BE kullanan Lenovo LOQ cihazların konusunu atıyorsunuz. Anakartın tasarımında Wi-Fi kartının yerleştirilmiş olduğu konum bile bu kontrolcülerin performansını etkiliyor. Bu yüzden ASUS TUF konusunda 8852BE ile ilgili Lenovo LOQ cihazlarda yaşanan sorunların konusunu atmak doğru bir tercih değil.

Son düzenleme:
Halen Lenovo LOQ konusu atıyorsunuz.
Marka bağımsız yazmıştım. Başka forumlardan örnek vermeye gerek var mı LOQ cihazlar haricinde yaşanan bu problem için? Bence gerek yok, istersen sen de araştırıp bakabilirsin.

Ben elimde bulunan yardımcı olduğum, hazır bir örnek gösteriyorum. Bu cihaz Acer olsa da gönderecektim zira aynı kart. Ayrıca bizzat AMD TUF cihazlarla da bu sorunu yaşayan var, bunları da mı göndermek gerekiyor sizi ikna etmek için teker teker?

Konuda yer alan sorun 8852BE'den de ziyade arkadaşın 5 GHz yerine 2.4 GHz tercihi ile alakalı zaten.

Diyelim ki 5 GHz'nin etkili olmayacağı, modemden uzak bir konumda laptopu kullanacağı zaman ne olacak peki? Yani bu kanallardan birini kapatma durumu normal değil. Anlatmak istediğim bu. Normal kartlar böyle çalışmıyor, ya da normal çalışan bir 8852 böyle çalışmıyor.

İşte bunun için geçici çözüm diyorum. Çift bantta stabil çalışmadığı için.

Ekleme yapayım. Konu sahibinin cihazı da AMD işlemcili bir TUF. Bana zamanında alırken bahsetmişti.
1760559520524.webp

Demek ki neymiş; bu sorun genelde Intel cihazlarda oluyor gibi bir genellemeye varmamak lazımmış, her cihazda olabilirmiş. Bunun LOQ'u, TUF'u yokmuş.

Son düzenleme:
Çift kanalla stabil çalışması gereken bir kartı tek kanalla kullanarak sorunu geçirmeye çalışmak geçici çözümdür. Zira muadili normal kartlar gibi 2.4G ve 5G ile birlikte çalıştığında problem olmaması gerekiyor. Yani asıl bunu problem değilmiş gibi göstermek mantıksız.

Ha, iki kanaldan hiçbirini aygıt yöneticisinden kapatmadan Dual Band çalışmayan bir Wifi ağında sadece 5G ağına bağlanırsanız o başka. ama konuyu okuduğunuzu düşünerek konu sahibinin ne yaptığını gördüğünüzü varsayıyorum.
Yani konu sahibi bunu yapmadı, veya öyle bir ağ (sadece 5G bandı) yoktu. Doğrudan aygıt yöneticisinden kartı 5G üzerinden kullandı.

Ayrıca benim Wifi kartı Wifi 6'ya kadar desteklemesine rağmen Wifi 4 veriyor 2,4 Ghz'de. 5 Ghz'de ise Wifi 5 veriyor.

Ayrıca benim Wifi kartı Wifi 6'ya kadar desteklemesine rağmen Wifi 4 veriyor 2,4 Ghz'de. 5 Ghz'de ise Wifi 5 veriyor.
@DarkArisen 'in size bu konuda tereddütsüz, objektif sekilde yardımcı olacagini bilmeyen yoktur sanirim 🤗.
Büyük LAN kartı dehası bu konuda yardımcı olsun, zira kanıtlarıyla belirtilmiş bir hatalı sürücüye sahip olan veya doğrudan arızalı fiziksel LAN kartın durumu belli edilince, sorunlu olduğu çıkınca üstün dehasını belirtip sunulan tavsiyelerin / yönergelerin aksine bu kartın sorunlu olmadigini dusunuyor tahminimce. Bu yonden biraz da top onda olsun, kendisinin sacma sapan önerilerini dinleyelim.