Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Bugün dikkatimi çekti anakart üzerinde VGA LED yanıyor, beyaz renk. Açıkçası sistemi kapatıp, tüm sistemi fişten çıkardım. Daha sonra tekrar açtığımda, bu LED sönmüştü. İnternette yaptığım araştırmada, TUF anakartların bazen o LED'leri yakabileceği yorumlarını gördüm. Önce monitörü aç, daha sonra PC'yi aç diyenlerde olmuş. Lakin tam emin olamadım. Kontrol etmemi önerdiğiniz bir şey var mı bu hususta? Dün 2 tane güncelleme yaptım, onların sürüm resimlerini de paylaşıyorum ondan kaynaklı olabilir mi yoksa? BIOS ve chipset en güncel sürümde. Resimleri paylaşıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

@20424

Ekran görüntüsü 2025-07-24 153741.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-24 153638.webp

20250724_153202.webp

20250724_153501.webp

Çözüm
Evet veriyor hocam. Hatta ışık yanarken attığım resimde, sistem aktif olarak çalışıyor vaziyetteydi. Sistem çalışırken dikkatimi çekince resim çektim bende.

Bu anakartlar sadece arıza durumunda VGA LED yakmıyor görüntü aktaramadığında da yakıyor, monitörün sisteme göre geç devreye girmesinden kaynaklanıyor.

Monitörü kapatıp sistemle aynı anda açarsanız yanmaz, bazen kablo değiştirmek ve dahili GPU'yu kapatmak çözebiliyor.

Ama bu bir arıza değil, sistemle monitör arasındaki gecikmeden kaynaklı.
Evet veriyor hocam. Hatta ışık yanarken attığım resimde, sistem aktif olarak çalışıyor vaziyetteydi. Sistem çalışırken dikkatimi çekince resim çektim bende.

Bu anakartlar sadece arıza durumunda VGA LED yakmıyor görüntü aktaramadığında da yakıyor, monitörün sisteme göre geç devreye girmesinden kaynaklanıyor.

Monitörü kapatıp sistemle aynı anda açarsanız yanmaz, bazen kablo değiştirmek ve dahili GPU'yu kapatmak çözebiliyor.

Çözüm

Evet şu anda söndü ışık. Dahili GPU'yu kapatmama gerek var mı hocam? Bana zararı yok gibi ama. 7600 işlemcim var aktif olarak. Fayda sağlarsa, kapatabilirim çünkü. @20424

Ekran kartını çıkarıp tekrar tak ya da monitör portunu değiştirmeyi dene bir de hangi portu kullanıyorsunuz HDMI mı DP mi?

Teşekkür ediyorum yorum ve yardımlar için, DisplayPort'u kullanıyorum şu anda.

Teşekkür ediyorum yorum ve yardımlar için, DisplayPort'u kullanıyorum şu anda.

Araştırdığımda birkaç kişi sorunu port ve kablo değişikliği ile çözmüş. Ancak @20424 hocamın dediği de doğru ama ben evdeki bilgisayarımda monitörü tuşundan asla kapatmam hep açıktır. Ben böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç sistemden sisteme değişiklik gösteriyor demek.

Evet şu anda söndü ışık. Dahili GPU'yu kapatmama gerek var mı hocam? Bana zararı yok gibi ama. 7600 işlemcim var aktif olarak. Fayda sağlarsa, kapatabilirim çünkü. @Mari

LED rahatsız etmiyorsa görmezden gelebilirsiniz, hiçbir sorun olmaz.

Araştırdığımda birkaç kişi sorunu port ve kablo değişikliği ile çözmüş. Ancak @MariX hocamın dediği de doğru ama ben evdeki bilgisayarımda monitörü tuşundan asla kapatmam hep açıktır. Ben böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç sistemden sisteme değişiklik gösteriyor demek.

Sorun monitör uyku modundan çıkarkan yaşanıyor, her monitörde olmuyor, diğer forumda birçok konuda karşılaştık bu olayla, aynı şekilde cevapladım.

LED rahatsız etmiyorsa görmezden gelebilirsiniz, hiçbir sorun olmaz.

Sorun monitör uyku modundan çıkarkan yaşanıyor, her monitörde olmuyor, diğer forumda birçok konuda karşılaştık bu olayla, aynı şekilde cevapladım.

Çok teşekkür ediyorum. 🙏

Araştırdığımda birkaç kişi sorunu port ve kablo değişikliği ile çözmüş. Ancak @20424 hocamın dediği de doğru ama ben evdeki bilgisayarımda monitörü tuşundan asla kapatmam hep açıktır. Ben böyle bir şeyle karşılaşmadım hiç sistemden sisteme değişiklik gösteriyor demek.

PC'yi kapatınca Windows üzerinden, uzatma kablosundan da buton ile kapatıyorum tamamen. Dalgalanma, voltaj sorunları, kesintiler çok oturduğum bölgede. Enerji olmasını istemiyorum kapalı bile olsa sistem.

Dosya Ekleri

• 20250724_172351.webp
    20250724_172351.webp
    717,4 KB · Görüntüleme: 45
PC'yi kapatınca Windows üzerinden, uzatma kablosundan da buton ile kapatıyorum tamamen. Dalgalanma, voltaj sorunları, kesintiler çok oturduğum bölgede. Enerji olmasını istemiyorum kapalı bile olsa sistem.

Ben akım koruyucu aldım. İsterseniz size de öneririm. Akım koruyucuya da 5'liyi taktım kafam rahat vallahi.