Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Bugün dikkatimi çekti anakart üzerinde VGA LED yanıyor, beyaz renk. Açıkçası sistemi kapatıp, tüm sistemi fişten çıkardım. Daha sonra tekrar açtığımda, bu LED sönmüştü. İnternette yaptığım araştırmada, TUF anakartların bazen o LED'leri yakabileceği yorumlarını gördüm. Önce monitörü aç, daha sonra PC'yi aç diyenlerde olmuş. Lakin tam emin olamadım. Kontrol etmemi önerdiğiniz bir şey var mı bu hususta? Dün 2 tane güncelleme yaptım, onların sürüm resimlerini de paylaşıyorum ondan kaynaklı olabilir mi yoksa? BIOS ve chipset en güncel sürümde. Resimleri paylaşıyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

@20424

Ekran görüntüsü 2025-07-24 153741.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-24 153638.webp

20250724_153202.webp

20250724_153501.webp

Çözüm
Evet veriyor hocam. Hatta ışık yanarken attığım resimde, sistem aktif olarak çalışıyor vaziyetteydi. Sistem çalışırken dikkatimi çekince resim çektim bende.

Bu anakartlar sadece arıza durumunda VGA LED yakmıyor görüntü aktaramadığında da yakıyor, monitörün sisteme göre geç devreye girmesinden kaynaklanıyor.

Monitörü kapatıp sistemle aynı anda açarsanız yanmaz, bazen kablo değiştirmek ve dahili GPU'yu kapatmak çözebiliyor.

Ama bu bir arıza değil, sistemle monitör arasındaki gecikmeden kaynaklı.
Elimde fazla vardı o yüzden kullandım. Ciddi elektrik sıkıntısında regülatör veya UPS iş yapar. Akım korumalı prizlere çok güvenmeyin. :)

Bizim buralarda elektrik kesintisi çok nadir oluyor. Onu da almayacaktım da üstüne 100k'lık sistemi yükleyince inceden bir irkildim o yüzden aldım :D.