Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ceyhun

Uzman
Öncelikle selamünaleyküm. Anakartım ASUS TUF B450M Pro Gaming modeli. BIOS güncellemesi için ASUS'un sitesinden modeli seçip BIOS sürücüsünü kontrol ettiğimde yeni bir sürüm olduğunu gördüm ve indirdim. Ancak BIOS dosyası B450 Plus II olarak indi. Bu dosyayı yüklersem anakartımda bir sorun çıkar mı?

Çözüm
ASUS'un YouTube videolarından birine yorum yazdım düzeltmeleri için. Bugün düzeltmişler. 4631 sürümünü eklemişler yani sorun çözüldü.
Siz paylaştığınız anakart modeli doğru mu hocam? Karıştırma ihtimaliniz var mı? Recep Bey'in rehberine göre de ilerlediyseniz sorunsuz yüklerdi. Ben neredeyse her ay yapıyorum, sorun yaşamıyorum.

Evet. Anakart modeli ASUS TUF B450M Pro gaming. ASUS'un sitesinden anakartın sayfasına girip destek kısmından driver ve BIOS kısmından BIOS dosyasını indirdim ancak inen dosya ASUS TUF B450 Plus II. Ve ben de her güncellemeyi yükledim bu zamana kadar ama ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.

MyASUS uygulaması var, oradan da BIOS indirilebiliyor. Bir de oradan dener misin? Resim paylaşıyorum örnek olsun diye. Yoksa uygulamayı indirip, Anakart modelini girip deneyebilir misin?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-10 214545.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-10 214545.webp
    7,2 KB · Görüntüleme: 60
  • Ekran görüntüsü 2025-04-10 214723.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-10 214723.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 52
  • Ekran görüntüsü 2025-04-10 214758.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-10 214758.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 57
CPU-Z programı ile Anakartı'nın görüntüsünü atar mısın bir de öyle bakalım? Resimde ki gibi olacak şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-10 232954.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-10 232954.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 58
ASUS'un YouTube videolarından birine yorum yazdım düzeltmeleri için. Bugün düzeltmişler. 4631 sürümünü eklemişler yani sorun çözüldü.

Çözüm
Senden haber bekliyordum Flood yapmamak için mesajlarda bende. Tekrar baktım, düzeltmişler. Böyle bir hata enteresan hayret doğrusu, beklemiyordum. Ama en günceli demek, en iyisi demek değildir. Son çıkan BIOS sürüm yorumlarını genelde Reddit'te yapıyorlar, ben bakıyorum çok sıkıntı yaşayan varsa erteliyorum. Sorunun çözülmesine sevindim.

Senden haber bekliyordum flood yapmamak için mesajlarda bende. Tekrar baktım, düzeltmişler. Böyle bir hata enteresan hayret doğrusu, beklemiyordum. Ama en günceli demek, en iyisi demek değildir. Son çıkan BIOS sürüm yorumlarını genelde Reddit'te yapıyorlar, ben bakıyorum çok sıkıntı yaşayan varsa erteliyorum. Sorunun çözülmesine sevindim.

Ben direkt kuruyordum. En iyisi önce yorumları okuyup öyle kurayım artık. Sağ olasın yorumların için.