Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Arkadaşlar selam,
Ara ara BIOS güncellemek için ASUS sayfasını kontrol ediyorum. Lakin son dönemlerde girdiğimde uyarı alıyorum. Uyarı bu şekilde, "cannot be installed any drivers by yourselves. The default setting, function, and application cannot be changed."
Bu ne anlama geliyor? Resim paylaşıyorum, anlayanlar yorumlayabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden.

Ekran görüntüsü 2025-05-23 125043.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam,
Ara ara BIOS güncellemek için ASUS sayfasını kontrol ediyorum. Lakin son dönemlerde girdiğimde uyarı alıyorum. Uyarı bu şekilde, "cannot be installed any drivers by yourselves. The default setting, function, and application cannot be changed."
Bu ne anlama geliyor? Resim paylaşıyorum, anlayanlar yorumlayabilir mi? Teşekkür ediyorum şimdiden.

Eki Görüntüle 150078
Bu uyarı, ASUS TUF B650M-E Wi-Fi anakartınızın BIOS'unda belirli bir sınırlama veya kilitlenme olduğunu gösteriyor. Bu durumda, BIOS güncellemelerini ve sürücü yüklemelerini yapmanız mümkün değil. Aşağıdaki adımları dikkate alabilirsiniz:

1. Yeniden Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarını kontrol edin. İlk başta hangi tuşa (genellikle F2 veya DEL) basarak gireceğinizi öğrenin.

2. BIOS Ayarlarını Sıfırlayın: BIOS'a girdikten sonra, varsayılan ayarları yüklemek için "Load Optimized Defaults" veya benzeri bir seçeneği bulun. Bu genellikle "Exit" menüsünde bulunur.

3. Güncel BIOS Versiyonu Kontrolü: ASUS'un resmi web sayfasında anakart modelinizin en son BIOS versiyonunu kontrol edin. Eğer güncel bir sürüm varsa, bunu birazdan anlatacağım başka bir yöntemle yüklemeyi deneyebilirsiniz.

4. BIOS Flashback Özelliği: Eğer anakartınızda BIOS Flashback özelliği varsa, bu yöntemi kullanarak BIOS'u güncelleyebilirsiniz. Bunun için:
- Uygun BIOS dosyasını indirin ve bir USB sürücüye yerleştirin.
- USB sürücüsünü anakartınızdaki ilgili USB portuna takın.
- BIOS Flashback butonuna basın (anakartınızda varsa).

5. Açık Destek Alma: Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, ASUS destek hattıyla iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer yine de sorun devam ederse, teknik detayları kontrol etmek üzere ek destek almanız faydalı olacaktır.

Bu uyarı, ASUS TUF B650M-E Wi-Fi anakartınızın BIOS'unda belirli bir sınırlama veya kilitlenme olduğunu gösteriyor. Bu durumda, BIOS güncellemelerini ve sürücü yüklemelerini yapmanız mümkün değil. Aşağıdaki adımları dikkate alabilirsiniz:

1. yeniden başlatın: bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarını kontrol edin. İlk başta hangi tuşa (genellikle F2 veya del) basarak gireceğinizi öğrenin.

2. BIOS ayarlarını sıfırlayın: BIOS'a girdikten sonra, varsayılan ayarları yüklemek için "load optimized defaults" veya benzeri bir seçeneği bulun. Bu genellikle "exit" menüsünde bulunur.

3. güncel BIOS versiyonu kontrolü: ASUS'un resmi web sayfasında anakart modelinizin en son BIOS versiyonunu kontrol edin. Eğer güncel bir sürüm varsa, bunu birazdan anlatacağım başka bir yöntemle yüklemeyi deneyebilirsiniz.

4. BIOS flashback özelliği: eğer anakartınızda BIOS flashback özelliği varsa, bu yöntemi kullanarak BIOS'u güncelleyebilirsiniz. Bunun için:
- Uygun BIOS dosyasını indirin ve bir USB sürücüye yerleştirin.
- USB sürücüsünü anakartınızdaki ilgili USB portuna takın.
- BIOS flashback butonuna basın (anakartınızda varsa).

5. açık destek alma: eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, ASUS destek hattıyla iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Eğer yine de sorun devam ederse, teknik detayları kontrol etmek üzere ek destek almanız faydalı olacaktır.

Teşekkür ederim yapay zeka robotu.

Dostlar dikkatinizi çekmedi mi bu? Başka bu sorunu yaşayan yok mu acaba forumda?

Hocam aynı anakartımız var bende de aynı sorun oldu nasıl güncelleme yaptınız?

Hocam BIOS güncellenebiliyor. Sadece bu uyarının kaynağını tespit edememiştim. Bu uyarı, BIOS güncellemesini etkilemiyor indir butonuna tıkladığınızda indirebiliyorsunuz aktif olarak. Hatta tekrar indirdim az önce. Hala var bu uyarı, ama indirme yapmaya sorun teşkil etmiyor. @ersENes

Bu sürümü de tavsiye ederim. Sorunsuz, stabil bir sürüm.

Ekran görüntüsü 2025-07-24 180153.webp

@Eagles hocam defalarca bu basit videoyu izledim ama aynı şeyleri yapıyorum sadece rollback diye hata veriyor onu neden veriyor enable disable yaptım dosyayı maalesef çalıştırmıyor

Dosya Ekleri

• IMG_20250724_184019.webp
    IMG_20250724_184019.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250724_184008.webp
    IMG_20250724_184008.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 35
  • IMG_20250724_183942.webp
    IMG_20250724_183942.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 37