Çözüldü ASUS TUF F15 FX506LHB laptopa Intel AX210 sürücüsü kurulmuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HeliXspeed
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 338
  • Etiketler Etiketler
    driver hata
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HeliXspeed

Becerikli
Geçenlerde ASUS TUF F15 FX506LHB model dizüstü bilgisayarımın Wi-Fi sorunu için konular açmıştım. Son durumda Intel AX210 Wi-Fi kartı sipariş etmiştim, o da geldi ve bugün gelir gelmez bilgisayarımın M.2 formatlı soketine taktım.

Aldığım Wi-Fi kartının kılavuzuna göre Intel'in kendi sitesindeki Wi-Fi ve Bluetooth sürücülerini hazır tutup takmam gerekiyordu. Ben de uyguladım, Bluetooth sürücüsü güncelleme yaparak kurulumu sorunsuz tamamladı. Bilgisayarcının taktığı Intel 7260 kartın sürücüsünden dolayı büyük ihtimalle. Wi-Fi sürücüsünün de kurulumunu başlattım ama ekte belirttiğim ekran görüntüsünde olduğu gibi bir veya birkaç sorundan dolayı kurulum tamamlanmadı hatası verdi. Wi-Fi ve Bluetooth'u kontrol ettiğimde Wi-Fi çalıştı ama Bluetooth aygıtı ile hiçbir cihazım bağlanmadı.

@Recep Baltaş hocam ya da forumdaki arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-21 145418.webp
    627,2 KB · Görüntüleme: 94
Çözüm
İstersen temiz bir kurulum yapmak için bütün süreçleri kaldır ondan sonra da Intel sitesinde ağ yöneticileri için verilen sürücü var o sürücü dene. O sürücü ZIP olarak inecek. ZIP'ten çıkartıp INF dosyasından elle yükleyebilirsin.

Bir de Aygıt Yöneticisi altından bir ekran görüntüsü paylaşabilir misin? Herhangi bir hata var mı görelim.

İstersen temiz bir kurulum yapmak için bütün süreçleri kaldır ondan sonra da Intel sitesinde ağ yöneticileri için verilen sürücü var o sürücü dene. O sürücü ZIP olarak inecek. ZIP'ten çıkartıp INF dosyasından elle yükleyebilirsin.

Bir de Aygıt Yöneticisi altından bir ekran görüntüsü paylaşabilir misin? Herhangi bir hata var mı görelim.

Son düzenleme:
Çözüm

Bütün sürücüleri nasıl kaldıracağım?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-21 153837.webp
    273,3 KB · Görüntüleme: 70
Eğer hem Wi-Fi hem de Bluetooth sorunsuz çalışıyorsa artık bir şey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Hocam Wi-Fi çalışıyor ama Bluetooth çalışmıyor. Büyük ihtimalle bu hatadan dolayı. Hatayı, temp dosya konumunda günlükte görüntüleyebiliyorum. O dosyayı size atamıyorum ama tüm metin dosyasını kopyalayıp yanıt olarak atabilirim. Siz günlük dosyadan anlayabilir misiniz?
Ayrıca manuel yüklemek için it administator versiyonu yükleyip klasore ayıkladım ama ekte belirttiğim gibi MSI uzantılı bir dosya yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-21 155142.webp
    231,7 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'in kendi sorunu galiba bende olmuyor.

Eğer hem Wi-Fi hem de Bluetooth sorunsuz çalışıyorsa artık bir şey yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ben bir ek yöntem olarak Intel'in kendi sitesindeki destek asistanını kurup sorunu çözmeye çalıştım, bir önceki AX201 kartının sürücüsünü algıladı ve güncelleme istedi. Ben de gereken güncellemeleri yaptım, tekrar aynı hatayı verdi ama sorunu çözmedi? Ben bir şey anlayamadım bu durumda.

MSI değil INF ile yükleyeceksiniz. Video rehber de paylaştım sizinle

Hocam INF uzantısı da yok. Hangisi ile yükleyeceğim? Videoda manuel olarak MSI uzantılı dosya ile güncellediniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-21 160722.webp
    81 KB · Görüntüleme: 69
Bluetooth ile yaşadığınız sorunu biraz daha kapsamlı detaylandırır mısınız? Çünkü sürücüye baktığımda Bluetooth sürücüsünün de sorunsuz kurulduğunu görüyorum. Eğer bir aygıtın tespit edilememesi durumu varsa aygıtı önce tespit edilebilir moda almanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…