Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zMehmet

Başarılı
Selam,

Geçtiğimiz günlerde yeni bir monitör ve bağlantı kablosu satın aldım ancak monitörü desteklediği maksimum yenileme hızında (310 Hz) kullanamıyorum. Şu an en fazla 120 Hz alabiliyorum. Cihaz bilgilerim ve kullandığım kablo şu şekilde:

Kabloyu laptopun Type-C portundan, monitörün DisplayPort girişine bağladım. Kablonun kağıt üzerindeki bant genişliği 1080p 310 Hz için fazlasıyla yeterli duruyor (DP 1.4 destekli). Ancak ne Windows görüntü ayarlarında ne de NVIDIA Denetim Masası'nda 120 Hz'in üstünü göremiyorum.

Laptopta Armoury Crate üzerinden ayar mı yapmam gerekiyor, yoksa Type-C portunun dahili/harici ekran kartı (iGPU/dGPU) bağlantısıyla ilgili bir limite mi takılıyorum? Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.🙏

Çözüm
Monitörün menü ayarlarını kurcaladın mı peki belki yüksek Hz açmak için mod vardır.

OC ile 310 yeri var ama zaten açık.

1779316964278.webp

@zMehmet, @Recep Baltaş

Daha yeni olan başka bir laptopta DisplayPort ile denedik, 310 Hz verdi. Sorun benim Type-C girişinde sanırım, laptop 2022 model olduğu için yeni nesil bir Type-C girişe sahip değil. HDMI denedik ve 240 Hz verdi. Yani yeni bir masaüstü veya laptop alana kadar en fazla 240 Hz alabileceğim.
Evet öyle size ekran görüntüleri atayım.

1779309561053.webp

1779309586972.webp

1779309581605.webp

Tam emin değilim ama PC kısmında 1920x1080 seçeneğinin olmaması yüzünden oluyor olabilir mi?:dedektif::düşündürücü:

Son düzenleyen: Moderatör:
2 adet Type-C, 1 adet HDMI var. Hepsini denedin mi peki? 2 Type-C'de de 300Hz göremedin mi?
HDMI kablom olmadığı için HDMI deneyemedim. 2 Type-C girişinden Thunderbolt 4 Olmayan Kısma takmam gerekiyor sanırım. NVIDIA kontrol paneldeki ayarlar buraya takınca gözüktü. İkisini de denedim.

Armoury Crate üzerinden ayarlanan ekran kartı ayarınız nedir?
Aslında Armoury Create kısmında ayar falan yok, sadece MUX switch açık mı olmalı, kapalı mı olmalı, bunun önemi var mı bilmiyorum. Zaten Armoury Create yerine G Helper kullanıyorum. Ben sadece monitörün ekranını kullanmak istiyorum, laptop ekranı kapalı kalacak şekilde kullanacağım.

Aslında Armoury Crate kısmında ayar falan yok, sadece MUX Switch açık mı olmalı, kapalı mı olmalı, bunun önemi var mı bilmiyorum. Zaten Armoury Crate yerine g helper kullanıyorum. Ben sadece monitörün ekranını kullanmak istiyorum, laptop ekranı kapalı kalacak şekilde kullanacağım.

Windows+p yap ve oradan yalnızca ikinci ekran seçeneğini seç belki de bu da çözebilir.