Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zMehmet

Başarılı
Selam,

Geçtiğimiz günlerde yeni bir monitör ve bağlantı kablosu satın aldım ancak monitörü desteklediği maksimum yenileme hızında (310 Hz) kullanamıyorum. Şu an en fazla 120 Hz alabiliyorum. Cihaz bilgilerim ve kullandığım kablo şu şekilde:

Kabloyu laptopun Type-C portundan, monitörün DisplayPort girişine bağladım. Kablonun kağıt üzerindeki bant genişliği 1080p 310 Hz için fazlasıyla yeterli duruyor (DP 1.4 destekli). Ancak ne Windows görüntü ayarlarında ne de NVIDIA Denetim Masası'nda 120 Hz'in üstünü göremiyorum.

Laptopta Armoury Crate üzerinden ayar mı yapmam gerekiyor, yoksa Type-C portunun dahili/harici ekran kartı (iGPU/dGPU) bağlantısıyla ilgili bir limite mi takılıyorum? Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım?

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.🙏

Çözüm
Monitörün menü ayarlarını kurcaladın mı peki belki yüksek Hz açmak için mod vardır.

OC ile 310 yeri var ama zaten açık.

1779316964278.webp

@zMehmet, @Recep Baltaş

Daha yeni olan başka bir laptopta DisplayPort ile denedik, 310 Hz verdi. Sorun benim Type-C girişinde sanırım, laptop 2022 model olduğu için yeni nesil bir Type-C girişe sahip değil. HDMI denedik ve 240 Hz verdi. Yani yeni bir masaüstü veya laptop alana kadar en fazla 240 Hz alabileceğim.
Laptoplara tam hakim değilim ama Armoury Crate yükleyip bak belki orada bu ayar var mı diye kontrol et.

1.Armoury Crate:
Eğer Armoury Crate'de GPU modu "eco modu" olarak seçiliyse NVIDIA ekran kartınız tamamen kapalıdır ve alt porttan görüntü alamazsınız. Modu standart veya Ultimate (MUX açık) konumuna getirin.

Ona takılınca NVIDIA kontrol paneldeki çoğu ayar gidiyor ve yine 120 Hz'i geçmiyor.

Eki Görüntüle 250938

İşlemciye bağlı o, o zaman senin taktığın doğrudur.

Windows+p yap ve oradan yalnızca ikinci ekran seçeneğini seç belki de bu da çözebilir.

Zaten o şekil ayarlı ama yine de 120 Hz'den başka seçenek yok.

@stormhawks47, yanlış hatırlamıyorsam Optimus seçeneği en sağlıklısıydı MUX'da.

Şimdi ben sadece bu monitörü kullanacağım için MUX Switch'in açık olmasına gerek var mı? Zaten monitörü bağlayınca harici GPU olan RTX 3060'a bağlı olmayacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten o şekil ayarlı ama yine de 120 Hz'den başka seçenek yok USB device not recognised.

Şimdi ben sadece bu monitörü kullanacağım için MUX Switch'in açık olmasına gerek var mı? Zaten monitörü bağlayınca harici GPU olan RTX 3060'a bağlı olmayacak mı?

O HDMI için oluyor Type-C çıkışına iGPU da görüntü verebilir.
Dediğim gibi g helperdan MUX açın ve optimize moduna getirin şarjda iken harici ekran kartını kullanır yalnızca.

O HDMI için oluyor Type-C çıkışına iGPU da görüntü verebilir.
Dediğim gibi g helperdan MUX açın ve optimize moduna getirin şarjda iken harici ekran kartını kullanır yalnızca.

Bu halde MUX Switch'in açık kalmasının bir önemi yok gibi gözüküyor fakat hâlâ monitör 120 Hz'i geçemiyor, sabahtan beri uğraşıyorum. Bir de HDMI kablosu alıp deneyeceğim.

Bu halde MUX Switch'in açık kalmasının bir önemi yok gibi gözüküyor fakat hâlâ monitör 120 Hz'i geçemiyor, sabahtan beri uğraşıyorum. Bir de HDMI kablosu alıp deneyeceğim.

Yalnızca ekran mı açık şu an?

Laptopun ekranı kapandı mı Windows+p yalnız ikinci ekran yaptın mı?

Hala 120Hz ise BIOS'tan dGPU only yapın o zaman aklıma başka fikir gelmiyor maalesef.

Bu laptopta BIOS üzerinden DGPU'ya geçemiyorum sanırım. Sadece ASUS'un kendi yazılımı olan Armoury Crate ile MUX açılıyor ve alternatif olarak daha hafif olan G-Helper var, ben G-Helper'ı kullanıyorum ve açık ve kapalı denememe rağmen olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu laptopta BIOS üzerinden DGPU'ya geçemiyorum sanırım. Sadece ASUS'un kendi yazılımı olan Armoury Crate ile MUX açılıyor ve alternatif olarak daha hafif olan G-Helper var, ben G-Helper'ı kullanıyorum ve açık ve kapalı denememe rağmen olmuyor.

Neden geçilemesin hocam? BIOS'a girin Advanced sekmesinde vardır yüksek ihtimalle.