Kerem7788

Gelişen
ASUS TUF Gaming FX607VU-RL017 Intel Core 5 210H 16 GB 512 GB SSD RTX4050 FreeDOS 16" laptop aldım ama boşta 60 dereceleri görüyor. Yardıma ihtiyacım var. İade etmeli miyim? İade hakkım var ama bilgisayarı eski haline nasıl döndürebilirim?

ASUS TUF gaming FX607VU-RL017 Intel Core 5 210h 16 GB 512 GB SSD RTX4050 FreeDOS 16" laptop aldım ama boşta 60 dereceleri görüyor. Yardıma ihtiyacım var. İade etmeli miyim? İade hakkım var ama bilgisayarı eski haline nasıl döndürebilirim?

Fanları dönüyor mu? Fanlar dönmüyor ise normal diyebilirim. Benim laptop Lenovo LOQ işlemciyi 40 derecede tutmak için sürekli sesli bir şekilde fanları döndürüyor. Özel moddan fanların çalışma dereceseni yükseltirsem fanların devri bayağı düşüyor hatta duymuyorum 50-60 derecelerde takılıyor.

i5 12450HX var cihazda.

Bir de oyunlardaki sıcaklığı da yazarsan daha iyi olur.

Amory crate ye girdim ama ayarlayamadım hoqwars oynadığında işlemci 95 dereceden inmedi yani ayarları nasıl yapmalıyım.

ASUS TUF sıcak çalışan bir cihaz zaten keşke en azından 2025 modelini alsaydın.

Hepsiburadadan aldım satıcı hepburada aradım müşteri hizmetlerini daha alalı 6 gün felan oldu bana eksiksiz gönderin dediler fakat Freedos olarak aldım Windows 11 kurdum eski haline nasıl dödüreceğim bilmiyorum iade hakkımı kullanmak istiyorum ama yardımcı olabilirmisiniz

41.500

Hepsiburada'dan aldım satıcı hepburada aradım müşteri hizmetlerini daha alalı 6 gün falan oldu bana eksiksiz gönderin dediler fakat FreeDOS olarak aldım Windows 11 kurdum eski haline nasıl dödüreceğim bilmiyorum iade hakkımı kullanmak istiyorum ama yardımcı olabilir misiniz?

41.500

İnan daha önce hiç böyle bir şey yapmadım aklıma gelen tek şey format ekranında SSD'yi sıfırlayıp sonra formattan çıkış yapmak bu sayede SSD içerisindeki sistem de silinmiş olacak. Tabii formattan çıkmak bir sorun yaratır mı o konuda deneyimim olmadı.

45 bin TL'ye 5050 bir laptop alabilirsin tanıdığımda GameGaraj 5060 kullanıyor gayet memnun 48 bine ASUS TUF 5050 de var 2025 kasa hatta ASUS kendi sayfasinda satıyor buraya bakabilirsin.

Keşke iyice araştırıp alsaydın, eğer önerildiyse her önerileni almakta mantıklı değil. Önce araştırman lazım.

Tabii bu konuya iadeden sonra bakabilirsin.

( Yeni kullanıcıya özel 1000 TL indirim olduğu belirtilmiş )

Secure Erase'ye bakabilirsin belki aradığın şeydir;

Teşekkür ederim şimdi bilgisayarı bir şekilde sıfırlayıp iade için yollamaya çalılıcağım eğer iade olursa söylediğiniz modellere bakıcağım

Değerler hemen hemen normal sıcaklıklar gibi görünüyor. ROG Strix G16 bir cihaza sahibim. Cihazda i7 13650HX işlemci bulunuyor. Çoğu AAA oyunda işlemci tarafında 93 dereceye kadar çıkabiliyor. Boşta ise genellikle 47–60 derece aralığında geziniyor.

Ayrıca cihazı sessiz mod’a alırsanız sıcaklık değerlerinin ciddi şekilde düştüğünü görebilirsiniz; ancak FPS tarafında oyundan oyuna değişmekle birlikte yaklaşık 10-20 civarı bir düşüş yaşanabiliyor.

Benim önerim ise, ASUS yazılımlarını kaldırıp G-Helper kurmanız. ASUS servisleri Windows’u oldukça şişiriyor. Ayrıca G-Helper üzerinden veya Armoury Create ile kendinize uygun bir fan ayarı da yapabilirsiniz.