Daha önce söylediğim gibi, cihazın sıcaklık değerleri genel olarak normal. Ancak bazı laptoplar uzun süre kenarda beklediğinde termal macunları kuruyabiliyor diye duydum. Tabii bu da sıcaklıkların artmasına sebep oluyor. Ayrıca Asus’un çok kaliteli bir termal macun kullandığını da pek düşünmüyorum. Sıcaklığı azaltmak için tavsiyem ise Armoury Crate’i silip G-Helper kullanabilirsiniz. Sessiz modda kullandığınızda sıcaklıkların ciddi derecede düştüğünü göreceksiniz.
Peki g helper kullanılması cihaza zarar verirmi

Peki g helper kullanılması cihaza zarar verirmi
Hayır, herhangi bir zararı yok. Armoury Crate’in açık kaynak bir alternatifi. Sistem kaynaklarını daha az kullanarak Armoury Crate’in yaptığı işlemlerin aynısını yapıyor. Daha sade bir arayüzü olduğu için kullanım kolaylığı da sağlıyor. YouTube’da bununla ilgili rehberler bulabilirsiniz.

Tamamdır deniyeceğim

Biraz araştırdım işlemci yeni olduğu için g helper çalışmıyormuş birkaç yorum gördüm doğruluğu varımıdır bir bilginiz var mı

Son düzenleme:
Tabii haklısınız cihaz alamayadablirim doğru Hepsiburada'dan aldım oradaki müşteri temsilcileri hepsi farklı konuşuyor dedim servisemi gönderecek siniz garantisi var mı dedilerki Hepsiburada teknik ekibi inceliycek ona göre karar alınacak yani benim anladığım ürüne bakacaklar ama işte bugün konuştuğumda Windows kurduysan servise göndericeğiz diyorlar ama bir forumda daha sordum Windows'u sil yüklemesi de iadeye yolla dediler.

14 günlük cayma hakkı içerisindeyim cihazı kullandım evet ama ısınması biraz kafaya taktırdı hatta bugün konuştuğum müşteri hizmetleri bana ürünü yoolayın en kötü size geri gelir dedi daha önce iade yapmadığım için tölerans gösterilebilir dedi benim de kafam karışık biraz uğraşacağım ya da ürünü kullanmaya devam edeceğim.

Ya da cihazı serin kullanmaya çalışacağım bir kafam bu tip durumlarda neler oluyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

Hepsiburada'dan almışsın bana kalırsa bilgisayarın ille de Windows silinip FreeDOS gitmesine gerek yok Windows'u silip de gönderebilirsin ve müşteri hizmetlerine şunu söyle;
" Parayı iade ettikten sonra sizin sitenizde X ürününü gördüm ben bunu almak istiyorum o iade edilsin ben de sonradan gördüğüm ürünü sipariş edeyim özünde iade gibi olur ama pratikte değişim yapmış oluruz."
Bunu söylersen en azından bir nebze karşı tarafı da ikna etmiş olursun ben biraz baktım senin aldığın fiyata çok da iyi bilgisayarlar Hepsiburada'da zaten yok ama Lenovo'nun LOQ serisinde 4050'li bir cihaz var mesela örnek veriyorum bütçe artırımına gideceksen daha farklı bir ürün de sipariş edebilirsin ama her ne olursa olsun sen zaten bu ürünü iade etmek istiyorsun gidip de bu bilgisayar çok ısınıyor ben iade etmek istiyorum dersen gerekirse anakart değişimine giderler ama iade almak istemezler.
Bana kalırsa Hepsiburada'dan aldığın ürünü iade etmeye çalışıp diretmek yerine benim dediğim şekli uygulaman Hepsiburada'nın kendisinden satın aldıysan zaten sıkıntı olmaz.
Bu iade işi çok sıkıntılı işliyor hani kabul etseler bile en azından sürecin hızlı ilerlemesi gerek sen bakarsın bütçene göre bir bilgisayar belirlersin ondan sonra dersin ki "bu ürünü iade alın şu an benim sepetimde şu ürün ekli duruyor ben bunu sipariş geçeceğim ama öncesinde aldığım ürünü iade etmem gerek". Sen böyle dersen iade almamaları imkansız hem fiyatına göre üst düzey bir bilgisayara geçmiş olursun hem de ürünü iade etmiş olursun bu firmalar iade alırken ne kadar zarar edeceklerine de dikkat ediyorlar.
Senin şu anki durumunda yaşadığın şey bilgisayarının ısınma sorununun olması değil fiyatına göre 4050'li model bir bilgisayar alabilmek varken alt segment bir bilgisayar alman yoksa o ısınma sorunu da halledilir ama vermiş olduğun para ve almış olduğun hizmet öyle servise gitmeyle düzelmez.

Hepsiburada'dan almışsın bana kalırsa bilgisayarın ille de Windows silinip FreeDOS gitmesine gerek yok Windows'u silip de gönderebilirsin ve müşteri hizmetlerine şunu söyle;
" Parayı iade ettikten sonra sizin sitenizde X ürününü gördüm ben bunu almak istiyorum o iade edilsin ben de sonradan gördüğüm ürünü sipariş edeyim özünde iade gibi olur ama pratikte değişim yapmış oluruz."
Bunu söylersen en azından bir nebze karşı tarafı da ikna etmiş olursun ben biraz baktım senin aldığın fiyata çok da iyi bilgisayarlar Hepsiburada'da zaten yok ama Lenovo'nun LOQ serisinde 4050'li bir cihaz var mesela örnek veriyorum bütçe artırımına gideceksen daha farklı bir ürün de sipariş edebilirsin ama her ne olursa olsun sen zaten bu ürünü iade etmek istiyorsun gidip de bu bilgisayar çok ısınıyor ben iade etmek istiyorum dersen gerekirse anakart değişimine giderler ama iade almak istemezler.
Bana kalırsa Hepsiburada'dan aldığın ürünü iade etmeye çalışıp diretmek yerine benim dediğim şekli uygulaman Hepsiburada'nın kendisinden satın aldıysan zaten sıkıntı olmaz.
Bu iade işi çok sıkıntılı işliyor hani kabul etseler bile en azından sürecin hızlı ilerlemesi gerek sen bakarsın bütçene göre bir bilgisayar belirlersin ondan sonra dersin ki "bu ürünü iade alın şu an benim sepetimde şu ürün ekli duruyor ben bunu sipariş geçeceğim ama öncesinde aldığım ürünü iade etmem gerek". Sen böyle dersen iade almamaları imkansız hem fiyatına göre üst düzey bir bilgisayara geçmiş olursun hem de ürünü iade etmiş olursun bu firmalar iade alırken ne kadar zarar edeceklerine de dikkat ediyorlar.
Senin şu anki durumunda yaşadığın şey bilgisayarının ısınma sorununun olması değil fiyatına göre 4050'li model bir bilgisayar alabilmek varken alt segment bir bilgisayar alman yoksa o ısınma sorunu da halledilir ama vermiş olduğun para ve almış olduğun hizmet öyle servise gitmeyle düzelmez.
Anlaıdm ama lenovo loq modellerinde anakart yakma sorunu olduğunu gördüm ouğzden alırken tercih etmedim zaten benim laptopumu 4050li ekran kartından yana bir sıkıntım yok sadece işlemci ısınıyor

Anlaıdm ama lenovo loq modellerinde anakart yakma sorunu olduğunu gördüm ouğzden alırken tercih etmedim zaten benim laptopumu 4050li ekran kartından yana bir sıkıntım yok sadece işlemci ısınıyor
Hepsiburadadan alma sebebimde 10 taksite öldürüyor olmam

Bilmiyorum işte Asus kalitelidir dediler redite felan baktım ürünü alanlsrın hepsiburada yorumlarına baktım kötü yorum göremedim dedim lenovo alıp kumar oynuyacağıma bunu alıyım yani alma sebeplerim bunlar game garaj Slayer modeline baktım ama marka güven vermedi markayı biliyorum ama laptop olarak güven vermedi

Son düzenleme:
Anlaıdm ama Lenovo LOQ modellerinde anakart yakma sorunu olduğunu gördüm ouğzden alırken tercih etmedim zaten benim laptopumu 4050'li ekran kartından yana bir sıkıntım yok sadece işlemci ısınıyor.

Hepsiburada'dan alma sebebimde 10 taksite öldürüyor olmam.

Bilmiyorum işte ASUS kalitelidir dediler Reddit'e falan baktım ürünü alanlsrın Hepsiburada yorumlarına baktım kötü yorum göremedim dedim Lenovo alıp kumar oynayacağıma bunu alayım yani alma sebeplerim bunlar GameGaraj slayer modeline baktım ama marka güven vermedi markayı biliyorum ama laptop olarak güven vermedi.

Keşke sorsaydın GameGaraj'da yetkili servisten başka şikayet edilen bir konu olduğunu görmedim ASUS da iyi ama NVIDIA ekran kartlarının ömrü yenisi çıktıkça azalıyor ileriki süreçlerde sen yeni çıkan bir oyunu oynamak istediğinde sürücü sürümün yetecek mi ya da bilgisayarından memnun kalacak mısın asıl önemli olan konular bunlar.
İleride şunu dememen gerek " ya gittik 40k ya bunu aldık az üstüne ekleme yapıp şu donanıma sahip bir bilgisayar alabiliyordum keşke iade edip onu alsaydım." işte bunu dediğin gün o bilgisayar ile senin işin bitiyor yani üst modellerden sorunsuz olanları alabilme ihtimalin varsa onu da değerlendirmen gerek ama eğer sadece işlemci tarafında sorun yaşıyorsan ve bu yüzden iade etmek istiyorsan ödediğin paradan yana bir sorun olduğunu düşünmüyorsan iade etmene gerek bile yok yetkili servis halleder onu.
Bir de ASUS zaten kaliteli bir marka yani işlemcin ısınıyor olabilir teknoloji ürünleri şansa bağlı, üretimi yapan makineler belli üretici firmalar belli fabrika ve firma sayısı bir elin parmağını geçmediği için böyle şeyler yaşanabiliyor ASUS senin sorununu çözecektir diye düşünüyorum.

Sogutma performansi rezalet derecede kotu olan bir model maalesef ki, limit koyacaksiniz en basta. Sogutma kalitesizligi anlaminda TUF A15 ile F16 iyi bir yarista desem yeridir.

Doğru kafam karışık bir iade hakkımı denşyeceğim.

Ürünü iadeye vermeye karar verdim Windows'u sıfırladım garantisi 6 ay önce başlamış olarak gözüküyordu onu fotograf çekmiştim garantisini ben güncellenmiştim onu da belirttim bakalım. Süreci burada paylaşırım.

Ürünü iadeye vermeye karar verdim Windows'u sıfırladım garantisi 6 ay önce başlamış olarak gözüküyordu onu fotograf çekmiştim garantisini ben güncellenmiştim onu da belirttim bakalım. Süreci burada paylaşırım.

Garanti firmasında erken başladığı gözüküyor disbiritörü fırmasındada ikisini de eklendim sadece gerantisini ben gğncellemiştim.

Bir güncelleme geçen hafta iade talebim onaylandı yazamadım birz yoğun bir hafataydı herkese teşekkürler.

Son düzenleme: