Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Husokuri

Üyecik
Sormadığım yer kalmadı, laptop kendi kendine sürekli ekran parlaklığı değiştiriyor. Ekran beyaz olunca aydınlanıyor siyah olunca çok karanlık oluyor. Bıktım oyun oynayamıyorum cihazı sıfırladım her şeyi en baştan kurdum yine olmadı.

Şurada yazan şeyler bende yok, sürücülerin hepsini de kurdum. En baştan ne yapmam gerek yardımcı olun. ASUS'un canlı desteğinde yapay zeka var, anlamıyor beni. Kutuda yazan şeye göre bilgisayarım bu F16 FX608JH-RV081.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NVIDIA denetim masasına girip neyin seçili olduğunu söyleyebilir misin? NVIDIA GPU seçiliyse Optimus (Entegre Grafik Kartına) moduna geç. Ardından tekrar o ekran bölümüne gir. Geçen AMD modelde kullanan arkadaş içinde aynısını demiştim ama onda olmamıştı, senin cihazın Intel olduğu için belki olabilir. Benim cihazımdan örnek göstermek gerekirse:

NVIDIA GPU seçiliyken:

1768158699916.webp

Aynı sizinki gibi bir ekran karşılıyor beni. Entegre grafik kartı seçiliyken:

1768158728342.webp

Parlaklığı içeriğe göre değiştirin ayarını kapatın.

1768158753966.webp
Ayarlar › Sistem › Ekran › Parlaklık barın sağınaki oka tıklayınca "Parlaklığı içeriğe göre değiştirin" ayarının çıkması lazım kapalıya alırsanız kuvvetle muhtemel sorun çözülür.

Ayarlar › Sistem › Ekran › Parlaklık barın sağınaki oka tıklayınca "Parlaklığı içeriğe göre değiştirin" ayarının çıkması lazım kapalıya alırsanız kuvvetle muhtemel sorun çözülür.
O kısım bende yok hocam, attığım linkte o vardı bende yok.

NVIDIA denetim masasına girip neyin seçili olduğunu söyleyebilir misin? NVIDIA GPU seçiliyse Optimus (Entegre Grafik Kartına) moduna geç. Ardından tekrar o ekran bölümüne gir. Geçen AMD modelde kullanan arkadaş içinde aynısını demiştim ama onda olmamıştı, senin cihazın Intel olduğu için belki olabilir. Benim cihazımdan örnek göstermek gerekirse:

NVIDIA GPU seçiliyken:

1768158699916.webp

1768158728342.webp

1768158753966.webp

Çözüm
NVIDIA Denetim Masası'na girip neyin seçili olduğunu söyleyebilir misin? NVIDIA GPU seçiliyse Optimus (Entegre Grafik Kartına) moduna geç. Ardından tekrar o ekran bölümüne gir. Geçen AMD modelde kullanan arkadaş içinde aynısını demiştim ama onda olmamıştı, senin cihazın Intel olduğu için belki olabilir. Benim cihazımdan örnek göstermek gerekirse:

NVIDIA GPU seçiliyken:

Eki Görüntüle 217634

Eki Görüntüle 217639

Eki Görüntüle 217641

NVIDIA seçiliymiş, deneyeceğim şimdi 2 dakikaya.

NVIDIA seçiliymis deneyeceğim şimdi 2 dakika

Oldu hocam çok sağ ol. Sende özel renk profili var bende yok, ne yapmam lazım? Nereden buldunuz, benim için de bulur musunuz? Çok renksiz gösteriyor benimki.

Dosya Ekleri

• IMG_20260111_222016.webp
    IMG_20260111_222016.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 40
NVIDIA seçiliymiş, deneyeceğim şimdi 2 dakikaya.

Oldu hocam çok sağ ol. Sende özel renk profili var bende yok, ne yapmam lazım? Nereden buldunuz, benim için de bulur musunuz? Çok renksiz gösteriyor benimki.
Rica ederim, Intel modellerde olup bazı AMD modellerde bu yöntemin olmaması tuhafmış. Renk profili konusunda kendim özel bir dokunuş yapmadım, kendisi en başından beri o şekilde.

Armoury Crate > Ekran Ayarları sekmesine gelip şu kısımdan renkler hakkında ayarlamalar yapabilirsiniz:

1768159592718.webp

GameVisual kapalı ise de açın.