Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nokia 6070

Becerikli
Kurulum sırasında internet istediği için çevrimdışı kurulum yaptıran kodu CMD'den yazdım ve kurulum bitti. Anakarta Wi-Fi antenini de bağladım, bilgisayarı yeniden başlattım, ağ ayarlarını sıfırladım hala Wi-Fi açamıyorum. Ağ sürücüsü Realtek Gaming 2.GbE Family Controller sürümü 1.0.0.14. eski diye sitesine baktım ama direkt olarak dosya değil de yönetim programı gibi seçenekler var sanki anlayamadım. Wi-Fi kullanabilmek için hangi yolu izlemeliyim?

Son düzenleme:
Çözüm
Sürücüsü kurulu olmasa bile Wi-Fi'ın donanım olarak aygıt yöneticisinde görünmesi gerekiyor, sizde Bluetooth var ama Wi-Fi görünmüyor, Wi-Fi arızası olsa Bluetooth da görünmez diye düşünüyorum.

Windows kurulumunuyla alakalı bir sorun olma ihtimali düşük ama yeni bir ISO indirip tekrar bir kurulum yapıp deneyin.
Donanımsal olarak devre dışı kalmasını anlayamadım, antenlerini söküp yeniden başlatır mısın?

Bir de güç ayarını yüksek performans yapın.

Aynı kartı kullanıyorum, hatırlarsınız. Format atılınca Wi-Fi ve Bluetooth sürücülerini aktif kullanabilmek için, Armoury Crate uygulamasından sürücüleri yüklemem gerekiyor benim de keza. Kendisini de güncellemem gerekiyor. Bende de Vatan'dan alınma Windows 11 var elimde, kutulu. Herhangi bir ISO yazdırmıyorum.

Bence ASUS buna bir şey yapmalı, format sonrası aktifleştirmek bazen zulüm oluyor insana. Gerçekten yorucu oluyor, Armoury Crate insanı yoruyor. Bu programı yükleyip, içindeki her şeyi güncellemek şart. Diğer türlü sürücüler ve donanımları net çalışmıyor hocam. @20424

Aynı kartı kullanıyorum, hatırlarsınız. Format atılınca Wi-Fi ve Bluetooth sürücülerini aktif kullanabilmek için, Armoury Crate uygulamasından sürücüleri yüklemem gerekiyor benim de keza. Kendisini de güncellemem gerekiyor. Bende de Vatan'dan alınma Windows 11 var elimde, kutulu. Herhangi bir ISO yazdırmıyorum.

Bence ASUS buna bir şey yapmalı, format sonrası aktifleştirmek bazen zulüm oluyor insana. Gerçekten yorucu oluyor, Armoury Crate insanı yoruyor. Bu programı yükleyip, içindeki her şeyi güncellemek şart. Diğer türlü sürücüler ve donanımları net çalışmıyor hocam. @20424

Bir terslik olduğu çok belli.

Hepsini yapıyorum. Yine aynı. Yani kısa süre olsa da çlıaşn şey birden yok oluyor hiç anlamadım.
Donanımsal olarak devre dışı kalmasını anlayamadım, antenlerini söküp yeniden başlatır mısın?

Bir de güç ayarını yüksek performans yapın.
Güç ayarını nereden yapıyoruz? Söküp çıkardım MediaTek olmayan WiFi sürücü kurdum aynı devam ediyor. Asus Driver Hub kurdum bu sfer chipset güncellemesi yaptı yanında Realtek Audio.

Güç seçenekleri diye aratın, Wireless sürücüsünü sitedeki dışında kurmayın, donanım olarak yok olduğunda sürücü değiştirmenizin faydası olmaz.

Ben şöyle çözdüm hocam. Armoury Crate üzerinden ne var ise güncelledim ve indirdim. Gerekli, gereksiz ne var ise. Güncelleme merkezinde ki her şeyi. Armoury Crate kendisini de güncelledim. Peşine de, araçlar kısımından yine create uygulaması üzerinden ASUS driver hub kısmını aktifleştirdim. Bu aktifleşince, masaüstüne tarayıcı vasıtasıyla driver yönlendirmesi geliyor. Tarıyor bilgisayarı. Oradan da, resimde ki 3 şey hariç yine her şeyi indirdim. MediaTek ve Bluetooth sürücüleri dahil. Daha sonra yeniden başlattım, düzeldi. Belki bende işe yarayan bu yöntem, bu arkadaşımızın da işine yarayabilir. Bende bunları telefon ile bağlayarak gerçekleştirdim, Ethernet kablom yok idi. Daha sonra aktif oldu Wi-Fi bende format sonrası. Deneye deneye bu şekilde çözmüştüm.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-05 191827.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 191827.webp
    84,7 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran görüntüsü 2025-07-05 192011.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 192011.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2025-07-05 192055.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 192055.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran görüntüsü 2025-07-05 192254.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 192254.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 58

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-05 193641.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-05 193641.webp
    57,3 KB · Görüntüleme: 47
Ben şöyle çözdüm hocam. Armoury Crate üzerinden ne var ise güncelledim ve indirdim. Gerekli, gereksiz ne var ise. Güncelleme merkezinde ki her şeyi. Armoury Crate kendisini de güncelledim. Peşine de, araçlar kısımından yine create uygulaması üzerinden ASUS driver hub kısmını aktifleştirdim. Bu aktifleşince, masaüstüne tarayıcı vasıtasıyla driver yönlendirmesi geliyor. Tarıyor bilgisayarı. Oradan da, resimde ki 3 şey hariç yine her şeyi indirdim. MediaTek ve Bluetooth sürücüleri dahil. Daha sonra yeniden başlattım, düzeldi. Belki bende işe yarayan bu yöntem, bu arkadaşımızın da işine yarayabilir. Bende bunları telefon ile bağlayarak gerçekleştirdim, Ethernet kablom yok idi. Daha sonra aktif oldu Wi-Fi bende format sonrası. Deneye deneye bu şekilde çözmüştüm.
Armoury üzerinden yapmıştım Türkçe iso kurulumda sonra Asus Hub'tan da yaptım ancak orada ağ için bi şey yoktu chipset ve Realtek Audio.