Hornet97

Çalışkan

@talongod hocam, sizin yorumlarınıza çok baktım. Özellikle TUF16'yı soğutma performansı ve malzeme kalitesinden ötürü öneriyorsunuz. Ben bu ikisini atmak istedim. Fiyatları hemen hemen aynı. TUF 16'nın 512 GB SSD olması çok büyük eksiklik bence. Özelleştirilmiyor da. Donanım olarak önemli farklar var attığım GameGaraj ile TUF16 arasında. Daha çok hikayeli ve MMO oyunlar oynuyorum; aile bireyleri tarafından da internette gezme, müzik, film gibi işler için kullanılacak olan durumda hangisini önerirsiniz? Kardeşim ve benim iş ile ilgili videolarımız, dosyalarımız çok yer kaplıyor, yaklaşık 80-90 GB. Oynadığım MMO oyunu ve bir iki de hikayeli oyunu eklersek zaten SSD doldu gibi bir şey. TUF almak çok istiyordum ama SSD konusu çok üzdü beni.

@Hornet97, Açık konuşmak gerekiyorsa dediğiniz senaryo için TUF F16 daha mantıklı. Slayer 5 (Tongfang kasa) cihazlara göre kasa kalitesi çok daha iyi. Devamlı kullanılacak ve özellikle taşınacak bir cihaz için herkes aynı özveriyi gösteremeyebiliyor. Slayer 5 X7T de üzmez bu arada. "Depolama sorun değil" derseniz F16, "Depolama; kasa kalitesinden, soğutmadan daha önemli" derseniz X7T öneririm.

@Hornet97, Açık konuşmak gerekiyorsa dediğiniz senaryo için TUF F16 daha mantıklı. Slayer 5 (Tongfang kasa) cihazlara göre kasa kalitesi çok daha iyi. Devamlı kullanılacak ve özellikle taşınacak bir cihaz için herkes aynı özveriyi gösteremeyebiliyor. Slayer 5 X7T de üzmez bu arada. "Depolama sorun değil" derseniz F16, "Depolama; kasa kalitesinden, soğutmadan daha önemli" derseniz X7T öneririm.

Teşekkürler hocam. ASUS'un sitesinden baktığımda 2 adet M.2 slotu gözüküyor. İlerleyen zamanlarda SSD takabiliyor olmam durumunda bence sorun olmaz. O zaman da garanti kapsamından çıkıyor sanırım ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler hocam. ASUS'un sitesinden baktığımda 2 adet M.2 slotu gözüküyor. İlerleyen zamanlarda SSD takabiliyor olmam durumunda bence sorun olmaz. O zaman da garanti kapsamından çıkıyor sanırım ama.

Bunu ASUS servisi ile konuşmanız gerek. Bazı insanlara problem olmayacağını, bazı insanlara olacağını söylemişler. Net bir dönüt yok o konuda. Ancak, 2. M.2 SSD slotu olduğu doğru. Anakart dizaynına bakarsanız, soğutma konusunda çok başarılı olduğunu görebilirsiniz.

1774385733276.webp

Bunu ASUS servisi ile konuşmanız gerek. Bazı insanlara problem olmayacağını, bazı insanlara olacağını söylemişler. Net bir dönüt yok o konuda. Ancak, 2. M.2 SSD slotu olduğu doğru. Anakart dizaynına bakarsanız, soğutma konusunda çok başarılı olduğunu görebilirsiniz.

İşlemci i7 14. nesil olsun isterdim. i5 13. nesil biraz eski kalıyor ama bence uzun süre götürecektir. Aslında başta i7 ve 5050 olanı alacaktım, hatta 53 bin civarına da düşmüştü Amazon üzerinde ama maalesef kaçırdım, stoklar bitti. Şimdi 1 stok gözüküyor ancak fiyatı arttı bayağı. Gerçi 5060 kartlı olan da 55 civarına düşmüştü, onu da kaçırdık da neyse. :D Teşekkürler hocam, TUF F16 daha mantıklı geliyor. Çok sorun yaşarsam SSD takviyesi ilerleyen zamanlarda düşünürüm. Garantilik bir durum yaşayacağımı pek sanmıyorum. Yani umarım tabii, teknoloji biraz şans işi.

Garanti kapsamında oluyor. Müşteri hizmetlerinden onay alıp SSD takmıştım ben de. Ayrıca kasanın sökümü için kılavuz bile gönderiyorlar.

SSD takmanın garanti kapsamından çıkartması kadar saçma bir şey yok. Bana çıkartıyor deseler de takardım. Garantisini yok sayarlarsa THH var. Tabi herkesin uğraşacak zamanı yok, orası başka.

Garanti kapsamında oluyor. Müşteri hizmetlerinden onay alıp SSD takmıştım ben de. Ayrıca kasanın sökümü için kılavuz bile gönderiyorlar.
Teşekkürler hocam.

SSD takmanın garanti kapsamından çıkartması kadar saçma bir şey yok. Bana çıkartıyor deseler de takardım. Garantisini yok sayarlarsa THH var. Tabi herkesin uğraşacak zamanı yok, orası başka.
Kesinlikle. Merdiven altı bir yerde de yaptırmıyorum. Parasını vereyim, kendi servisiniz yapsın kardeşim; garanti kapsamı dışı ne alaka harbiden?

Ben bu paraya Slayer'ı alır arkama yaslanırdım şahsen.
ASUS'un servisi de rezalet yazılımı da rezalet. Ürün için size genişlik tanımıyorlar. SSD/RAM takmak isteseniz size kesin bir bilgi veren yok, benim garantim gidiyor mu gitmiyor mu? Hele Armoury Crate ile uğraşacağıma bir daha hiç bilgisayar kullanmam daha iyi.

Çok özel durumlarda, alternatiflerinin çok ilerisinde olmadığı sürece ASUS'tan düzüstü bilgisayar almak bana göre değil.

Ben bu paraya Slayer'ı alır arkama yaslanırdım şahsen.
ASUS'un servisi de rezalet yazılımı da rezalet. Ürün için size genişlik tanımıyorlar. SSD/RAM takmak isteseniz size kesin bir bilgi veren yok, benim garantim gidiyor mu gitmiyor mu? Hele Armoury Crate ile uğraşacağıma bir daha hiç bilgisayar kullanmam daha iyi.

Çok özel durumlarda, alternatiflerinin çok ilerisinde olmadığı sürece ASUS'tan düzüstü bilgisayar almak bana göre değil.

Armoury Crate konusunda çok haklısınız. ASUS anakart masaüstümde kullanıyordum; kurulması ayrı bir yavaş, açılması ayrı bir yavaş. Çok kötü bir yazılım gerçekten. Anakart değiştirdim sonradan. :D ASUS gibi bir markaya yakışmayan yazılım bence.