Çözüldü Asus TUF VG249Q1R monitörde Free-Sync açtıktan sonra sinyal yok hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar TLOU 2 oynarken Free-Sync açtım ve sinyal yok hatası verdi. Yeniden başlatmama rağmen artık ekran gelmemeye başladı. Reset atmak için menüye girmem gerek ama ekran olmadığı için menüye giremiyorum. Ne yapabilirim?

Monitörüm: Asus TUF VG249Q1R

Tamamdır arkadaşlar çözdüm.

DP kablosunu çıkartıp HDMI taktım ve ardından FreeSync kapattım.

Son düzenleme:
  • FreeSync açıkken "sinyal yok" hatası alınması genellikle uyumsuzluk veya bağlantı sorunlarından kaynaklanır.
  • DP kablosuyla yaşanan problemden dolayı HDMI kablosunu kullanarak FreeSync'i kapattığınızda ekranın gelmesi, sorunun bu bağlantı türüyle ilişkili olduğunu gösteriyor.

Eğer yeniden DP kablosu kullanmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Monitör Ayarlarını Sıfırlama: Monitör üzerindeki düğmeleri kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlayın.
2. Kablosu Kontrol Etme: DisplayPort (DP) kablosunun her iki ucu da düzgün bir şekilde takılı mı kontrol edin. Gerekirse kabloyu değiştirin.
3. Güncellemeleri Kontrol Etme: Ekran kartı sürücülerini ve monitörün yazılımını güncelleyin.
4. FreeSync'i Yeni Başlatma: HDMI ile FreeSync kapalıyken ekranı kontrol ettikten sonra tekrar DP kablosuyla bağlayın ve FreeSync'i tekrar açmayı deneyin.
5. Farklı Monitör/Grafik Kartı Denemesi: Eğer mümkünse, farklı bir monitörde veya grafik kartında FreeSync deneyerek sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmek için yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…