Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Radinexx

Çalışkan
Merhaba,

Yeni almış olduğum ASUS TUF VG279QM1a monitörümde arka tarafındaki tuşa basınca sağ tarafta yazan 270 Hz sürekli bir oynayış içerisinde ancak UFO testi vs. yaptığım sıra 270 Hz sabit gözüküyor.

Ama kendisi sürekli bir 180 200 240 238 270 olarak geziniyor bu normal mi yoksa monitörde bir sorun mu var ona göre iade işlemi gerçekleştireceğim.

IMG_0534.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
G-Sync FPS'e Hz'i eşitlemeye yarıyor. Ben de bu G-Sync'yi kapatmanız gerektiğini söylüyorum.
G-Sync açık olabilir ekran kartınız NVIDIA ise. G-Sync, ekran kartının ürettiği FPS’ye göre monitörün yenileme hızını dinamik olarak ayarlar.
Açık olabilir, bu tarz olayların ne işe yaradığını, artıları, eksilerini bilmiyorum ve nereden açıp kapandığını bilmiyorum, açıklama şansınız var mı acaba?

Açık olabilir bu tarz olayların ne işe yaradığını artıları eksilerini bilmiyorum ve nereden açıp kapandığını bilmiyorum açıkama şansınız var mı acaba?

NVIDIA Control Panel'den tercih edilen yenileme hızını kullanılabilecek en yüksek değere alınca bende çözülmüştü:

1740259742491.webp

Eğer o çözüm yanıt vermezse G-Sync uyumlu kısmından sabit yenileme hızına alın:

1740259980548.webp