4312

Uzman
Bu bilgisayarı (tam model: M5606UA-MX051WS) Türkiye'de olmadığından Hollanda'dan bir akrabam vasıtasıyla getirmeyi planlıyorum. €1200'e geliyor. Ekranının OLED ve 16" olması, iyi bir işlemcisinin olması ve hafif olması oldukça cazip geliyor. Bilgisayardan beklentilerim ise şu şekilde:
  • Ekranının gerçekten çok güzel olması. Kullanırken "vay canına!" dedirtecek güzellikle olmasını isterim. 250 nit %45 NTSC panelli laptoplardan çok çektim :D. Ayrıca en az 15" ve üzeri olması da çok iyi olur zira 14" bana çok küçük geliyor.
  • Evet oyun oynayacağım fakat yeni nesil AAA oyunları en yüksek ayarlarda RTX açık vs. oynama gibi bir takıntım yok. Hatta eski oyunları daha çok sevdiğimden genel olarak eski oyunları (2012 ve öncesi) oynarım.
  • Depolaması yüksek olmalı. 250GB depolama kesinlikle bana yetmiyor.
  • Oldukça korsan yazılım kullanırım🤠🤠 (beni MacBook almaktan caydıran en büyük yer sanırım burası.)
  • Render vs. almayacağım. Genel olarak günlük kullanımda kullanacağım fakat günde 7-8 saat kullanacağım (ekran kısmı bu yüzden).
  • Alacağım bilgisayarı 4-5 yıl kadar kullanmayı planlıyorum.
Eğer başka bir laptop öneriniz olursa önerirseniz sevinirim. Hollanda'dan veya Türkiye'den olması fark etmez. Bütçe ise TR'de 40.000TL civarı (50k çıkamam) ve Hollanda'da €1200 civarı (1300 çıkamam) önerebilirsiniz. Hollanda'dan laptop önerirken Hollanda'nın Akakçe'si olan bu siteyi kullanabilirsiniz.