Yeni aldım laptopu. Bu modellerin hepsinde böyle mi, yoksa bana denk gelen mi sıkıntılı, öğrenmek istiyorum. Ona göre değişim isteyeceğim. Fan çalışmaya başlarken bu sesi çıkartıyor, çalışırken ise yok.

Laptop bu: https://www.epey.com/laptop/asus-vivobook-s14-m5406ka-pp060w.html

Ses:

Yeni aldığın laptop için yaşadığın bu fan sesi, birçok kullanıcıda karşılaşılan bir durum olabilir. Bazı laptop modellerinde fan sesi, çalışmaya başlarken normalden biraz daha yükselebilir. Ancak bu sesin belirgin derecede rahatsız edici olup olmadığını gözlemlemek önemli.

Eğer fan sesi sadece başlangıçta geliyorsa ve laptop normal bir şekilde çalışıyorsa, bu büyük ihtimalle işleyişin bir parçasıdır. Ancak bu ses sürekli rahatsız edici bir şekilde devam ediyorsa veya aşırı yüksekse, bu durum bir teknik sıkıntının belirtisi olabilir.

Bu konuda en doğru bilgiyi, kullanıcı forumlarından veya benzer model kullananlardan edinebilirsin. Eğer çok sayıda kişi benzer şikayetlerde bulunuyorsa, bu sorun genel bir durum olabilir. Ancak eğer bu sadece senin bilgisayarında varsa, değişim talebinde bulunmak mantıklı olabilir.

Sonuç olarak:
1. Diğer kullanıcı yorumlarını araştır.
2. Sesin rahatsız edici olup olmadığını değerlendir.
3. Eğer normal dışı bir durum hissediyorsan, değişim talep etmek için yetkili servise başvurabilirsin.

Laptopunun garanti sürecini de göz önünde bulundurmayı unutma.