OC işi piyangoya bakar. Başkası yapar sorunsuz çalışır, sen yaparsın stabilite sorunu meydana gelir. Kısacası denemeden bilemezsin.

Monitörlere OC yapılmasını tavsiye etmiyorum. Hatta markaların üretmiş oldukları modellere koyduğu OC ayarını aktif etmeyi bile önermiyorum.

OC işi piyangoya bakar. Başkası yapar sorunsuz çalışır, sen yaparsın stabilite sorunu meydana gelir. Kısacası denemeden bilemezsin.

Monitörlere OC yapılmasını tavsiye etmiyorum. Hatta markaların üretmiş oldukları modellere koyduğu OC ayarını aktif etmeyi bile önermiyorum.

Peki farkı hisseder miyim yoksa panel 144 olduğu için bir şey değişmez mi?

15 Hz fark bile hissedilebiliyor fakat 36 Hz yükseltmek biraz zorlayıcı. Hem voltajı fazla basman gerekebilir hem de scanline problemi ortaya çıkabilir.

Buradan voltaj vermem gerekli mi?

1759333791206.webp

Monitör işinde OC'yi kesinlikle önermiyorum. Kendi monitörümü zamanında kolay bir şekilde 165'ten 180'e çıkartmıştım ancak 1 yılın sonunda 180'de stabilite sorunları çıkmaya başladı. İşin kısası belli bir süre sonra panelin içinden geçiyor benim anladığım.

Panel giderse bana da bahane olur değiştiririm ya o sıkıntı değil.

O zaman buradan voltajsız kaça çıkabileceğime bakayım. CRU'yla voltaj veririm. Kaç kaç arttırsam mantıklı?