Teknopatici

Becerikli
TPM hatası alıyorum Valorant'ta.

1780826516774.webp

1780826532079.webp

Güvenilir Platform Modülü'ne (TPM) yönelik aygıt sürücüsü, TPM donanımında, TPM hizmetlerinin (veri şifreleme gibi) kullanılmasını engelleyen, kurtarılamaz bir hatayla karşılaştı. Daha fazla yardım için bilgisayar üreticisine başvurun.

1780826602766.webp

VSS

Birim Gölge Kopyası Hizmeti bilgileri: CLSID'si {4e14fba2-2e22-11d1-9964-00c04fbbb345} olan CEventSystem adlı COM Sunucusu başlatılamadı.[0x8007045b, Sistem kapatma işlemi sürüyor.]

@Recep Baltaş

Son düzenleme:

Sorunum bu değil.

Her şey açık olması gerektiği gibi. Ama oyunda ekran donuyor Discord'daki arkadaşların sesi bir süre daha gelip sonra onlarda donuyor.
PC donunca rest atıyorum. PC açıldığında ekran kartı sürücüm silinmiş oluyor.

Cleanup ile güvenli Mod'a geçiş rest sonra sil sonra rest sonra tekrar driver kur derken. Oyun gg oluyor.

Bu sürede bende bir hayli sıkılıyorum tabii.

Mavi ekran gelmediği için minidump yok.

Olay Görüntüleyicisi'ni açıyorum ilk TPM'den dolayı başlamış her şey.

TPM VSS device vs. PC kapanması diye zincirleme kaza sonuç buradayım.

Lütfen çözelim bunu artık.

Vanguard kernel yapıya kadar müdahale ettiği için sanırım Windows'u bozmuş ama emin olmak için önce Riot destek üzerinden bilet oluştur. Onların çözüm önerisi sorunu çözmez ise format atman gerekebilir.

Düşük ihtimal de olsa CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve bunu yaz, belki eksik Windows dosyası varsa onlar düzelir ve çözüm olabilir.
Kod:
sfc /scannow

Sorun sadece Valorant'ta değil başka oyunlar oynarken de sorun yaşadım.

Evet o sfc scannow ile dism /online /cleanup-image /restorehealth yapıyorum sonra SSD'nin sürücüsü var onu kuracağım ondan olabilirmiş.

Sorunum bu değil.

Her şey açık olması gerektiği gibi. Ama oyunda ekran donuyor Discord'daki arkadaşların sesi bir süre daha gelip sonra onlarda donuyor.
PC donunca rest atıyorum. PC açıldığında ekran kartı sürücüm silinmiş oluyor.

Cleanup ile güvenli Mod'a geçiş rest sonra sil sonra rest sonra tekrar driver kur derken. Oyun gg oluyor.

Bu sürede bende bir hayli sıkılıyorum tabii.

Mavi ekran gelmediği için minidump yok.

Olay Görüntüleyicisi'ni açıyorum ilk TPM'den dolayı başlamış her şey.

TPM VSS device vs. PC kapanması diye zincirleme kaza sonuç buradayım.

Lütfen çözelim bunu artık.
Bu TPM hatasından ziyade Vanguard'ın her zaman olduğu gibi sistemi bozmasından kaynaklı gibi duruyor. Vanguard'ı kaldırmayı deneyin (Valorant'ı değil, Vanguard'ı), bilgisayarı yukarıda arkadaşların belirttiği kodlarla onarmayı deneyin ve yeniden başlatın.

Ek bilgi: direkt olarak "Restore Health" komutu kullanmak sorunu çözmez, çok büyük bir yanlıştır aslında. Önce "ScanHealth", sonra "RestoreHealth" yapılmalıdır. ScanHealth komutunda "No store corruptions detected" bilgisi alınırsa RestoreHealth kullanmak gereksizdir.

Komut sırası:
SFC /SCANNOW
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth