Argo

Uzman
Yer
Callahan Industrial
2 yıl önce satın almış olduğum monitörün alt kısmında çizgiler çıktı, cihazın 3 yıl garantili olduğu söyleniyor aldığım sitede. Monitörü gaming.gen.tr'den satın almıştım. Ne yapmam gerektiği konusunda ve ne olduğu konusunda fikri olan yardım edebilirse sevinirim.

1758319167976.webp

1758319180746.webp

1758319188543.webp

Panel arızası. Garantisi bitmediyse yollayın, muhtemelen fahiş bir panel değişim fiyatı çekerler ya da muadil ürün değişimi sorarlar.
Tamamdır. Garantiye yollayacağım lakin neden panel değişim ücreti talep ediyorlar? Bu kullanıcı hatası değil, bu bildiğim kadarıyla bu monitörlerde kronik bir problem.

Tamamdır. Garantiye yollayacağım lakin neden panel değişim ücreti talep ediyorlar?
Sebebini ben de bilmiyorum. Zaten genelde uğraşmıyorlar fakat bu modeli tamir edebilirler, VP249QGR'de kullanılan Panda LC238-LF1F isimli panel hala seri üretimde.
Bu kullanıcı hatası değil, bu bildiğim kadarıyla bu monitörlerde kronik bir problem.
Monitörde kullanılan panele göre değişir, her monitörde de aynı panel olmadığı için kronik diyemeyiz. Tabii panelde kronik sorun varsa, panelin kullanıldığı her monitörde bu problem görülebilir. En büyük örneğini 24G2SPU, G2412 ve G24F-2'de kullanılan BOE LC238-LF4F isimli panelin kronik sorunlu olması sonucu bahsi geçen modellerde yatay çizgi sorununun satın aldıktan 1-1.5 yıl sonra ortaya çıkması ile gördük.

Son düzenleme:
Sebebini ben de bilmiyorum. Zaten genelde uğraşmıyorlar fakat bu modeli tamir edebilirler, VP249QGR'de kullanılan Panda LC238-LF1F isimli panel hala seri üretimde.

Monitörde kullanılan panele göre değişir, her monitörde de aynı panel olmadığı için kronik diyemeyiz. Tabii panelde kronik sorun varsa, panelin kullanıldığı her monitörde bu problem görülebilir. En büyük örneğini 24G2SPU, G2412 ve G24F-2'de kullanılan BOE LC238-LF4F isimli panelin kronik sorunlu olması sonucu bahsi geçen modellerde yatay çizgi sorununun satın aldıktan 1-1.5 yıl sonra ortaya çıkması ile gördük.
Bu monitörlerde derken VP249QGR monitörlerde bu sorun kronik demek istemiştim, çünkü bu sorunla alakalı bir sürü konu açılmış. ASUS'un resmi sitesinden destek formu doldurup mail olarak taraflarına ilettim ayrıca sorunu açıkladım ve sorunun resimlerini de yükleyip resmi bir dil kullandım. Bakalım ne olacak?

Bu monitörlerde derken VP249QGR monitörlerde bu sorun kronik demek istemiştim, çünkü bu sorunla alakalı bir sürü konu açılmış.
Bir ürüne olan talep ne kadar çok olursa, doğru orantılı olarak o kadar şikayet görürsün. Atıyorum monitörü 10 kişi alır, 9 kişi sorun yaşamaz 1 kişi sorun yaşar ve çeşitci mecralarda konusunu açar ama diğer 9 kişi memnuniyetiyle alakalı konu açmaz. Örneklem sayısını büyütelim; 1000 kişi yaptığımız senaryoda 900 kişi sorun yaşamaz 100 kişi yaşar, sen yine o 900'lük kesimdekileri değil 100'lük kesimdekileri görürsün. Bu genel olarak böyledir: insanlar memnun oldukları ürünle alakalı sağda solda konu açmazlar.

Sebebini ben de bilmiyorum. Zaten genelde uğraşmıyorlar fakat bu modeli tamir edebilirler, VP249QGR'de kullanılan panda LC238-LF1F isimli panel hala seri üretimde.

Monitörde kullanılan panele göre değişir, her monitörde de aynı panel olmadığı için kronik diyemeyiz. Tabii panelde kronik sorun varsa, panelin kullanıldığı her monitörde bu problem görülebilir. En büyük örneğini 24G2SPU, G2412 ve G24F-2'de kullanılan boe LC238-LF4F isimli panelin kronik sorunlu olması sonucu bahsi geçen modellerde yatay çizgi sorununun satın aldıktan 1-1.5 yıl sonra ortaya çıkması ile gördük.

MSI G2412 monitörümü 1 yıl 10 ay 8 gündür kullanıyorum, bakalım ne zaman bozulacak. Umarım garanti süresi içinde iken bozulur.

Son düzenleme:
VG249Q1A monitörümde de buna benzer bir sorun yaşanmıştı. Ekranın tamamını kaplamıştı. Garanti kapsamında ücretsiz onarım yapmışlardı. Aynı şekilde tamir ederler diye düşünüyorum.
Anladım hocam. Panel tamirini paneli değişerek yapıyorlar değil mi?

Monitörü bugün Ankara'daki KVK teknik servise gidip elden verdim. İşlemler yapıldı. Bekliyorum, sonrasında güncelleme yapacağım.

1759164762872.webp

20 eylül 2025 tarihinde monitörümü teknik servise garanti için verdim.
Güncelleme I: Teknik servise elden vermiş olduğum monitörün kayıt işlemi yapıldı ve onarım işlemlerine başlanacak bilgisini siteden öğrendim. 29 Eylül 2025

Güncelleme II: 5 sularında "KVK Servis'ten Ürününüz İşlem Görüyor - Parça Bekliyor Statüsündedir." diye bir mesaj aldım. 1 Ekim 2025

Güncelleme III: Halen Parça Bekleniyor statüsünde. 10 Ekim 2025

Güncelleme IV: Ürününüz Teslimat Bekliyor statüsünde diye bir SMS aldım. Monitörü aynı gün teslim aldım, monitörün paneli tıpa tıp aynısıyla değiştirilmiştir. Ölü piksel vb. bulunmamakta, sıfır, jelatini bile üzerindeydi. 24 Ekim 2025.

Son düzenleyen: Moderatör: