ASUS X515EA laptop çok sıcak çalışıyor

BRAMOX7993

Çalışkan
Cihaz
asus x515ea i5 1135g7 16gb ram 512gb ssd intel iris exe graphics
ASUS X515EA Intel i5-1135G7 işlemcili laptopum var. OCCT test yapayım dedim, laptopu alalı 3 yıl oldu, başlattım ve direkt 93 derecede başladı. 45W çekiyordu ve 10 dakika içinde yavaş yavaş 20W'a kadar düştü ama sıcaklık yine aynıydı, 91 derece. Throtting mi var yoksa normal mi? Termal macun değişimi mi lazım yoksa gereksiz mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Görseldeki fotoğrafı bu konu için yaptım. 1 dakikalık asıl anlattığımı 10 dk yaptım. İşlemcinin çektiği watt en sonda maksimum19.8 falan oluyordu.

Son düzenleme:
Soğutmaya yapacağın en büyük katkı fanı temizlemek ve macun yerine thermal pad kullanmak.Bulabilirsen honeywell ptm kullan yoksa tr de satılan thermal grizzly nin faz değişimli padi de olur.

Soğutmaya yapacağın en büyük katkı fanı temizlemek ve macun yerine thermal pad kullanmak.Bulabilirsen honeywell ptm kullan yoksa tr de satılan thermal grizzly nin faz değişimli padi de olur.
Ben kendim yapamam ama dediğiniz termal macunu alıp bir bilgisar bakım yapan yere götürsem olur mu birde bu laptopta throtting sorunumu var yani sorunlumu yoksa normalmi

Bu bilgisayarın aynısını bende kullandım 3-4 sene önce, ısınma problemli kötü bir model bende X515EP vardı ekran kartı 94 dereceyi görüyodu ve cihaz yanıyodu iş bilgisayarı olduğundan kasası ince ve tek fanlı.

Ben kendim yapamam ama dediğiniz termal macunu alıp bir bilgisar bakım yapan yere götürsem olur mu birde bu laptopta throtting sorunumu var yani sorunlumu yoksa normalmi
Thermal pad takarsanız macun gibi taşma yapmaz soğutma performansı limiti neyse maksimum ona ulaşır.

Thermal pad takarsanız macun gibi taşma yapmaz soğutma performansı limiti neyse maksimum ona ulaşır.
Bu cihaz da bi işe yaramıyor bende denedim hiç bi değişiklik olmamıştı, direkt cihazın soğutması pasif.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…