Teacher80
Uzman
ASUS XG27AQDMg OLED monitörü kullanmaktaydım. Zamanla ilk açılışlarda ekran saniye saniye kararıp kararıp duruyordu. En son ekranın üst kısmında 5-6 cm kadar bir alanda görüntü verir oldu ve sonra komple gitti. ASUS servisine yolladım orijinal kutu ve içerikle.
Sorunlarımı şu şekilde belirttim:
Ben de herhalde kargoda bir şey oldu diye monitörümün geri gelmesini bekledim. Monitör bir geldi ekranda çizik filan yok. Israrla servis raporunu istedim:
Bu raporu görünce ASUS'u arayıp bu raporda bahsedilen ekran çiziklerinin olmadığını belirttim ve servisin ilgili kayıtlarının vs. incelenmesini istedim. Bana bu resmi yolladılar:
Ben de bu resmin ne olduğunun belirsiz olduğunu ve ürünün şu an karşımda çiziksiz olduğunu söyledim. Ardından ASUS benden ilgili görsel vs. istedi ve ben de bu resimler ile bu videoyu yolladım:
En son olarak 4K 60 FPS ile kaydedip YouTube'a da bu kalitede attığım video (videoda kesintisiz şekilde monitörün seri numarasını da çektim):
Bu delillere rağmen ASUS bana mail ile şunu yolladı:
ASUS Support
Alıcı: Ben
Tüketici hakem heyetine vs. gitsem kesin haklı çıkarım ama 1 yılı bulan bu süreçte kendi param ve malımla rezil olacağım gibi. Bu konuyla ilgili ASUS'a üst mevkilerde bu işlerle uğraşan yetkililere ulaşabilir misiniz @Recep Baltaş. Şimdiden teşekkür ederim.
Sorunlarımı şu şekilde belirttim:
- İlk önce HDR olmayan videolarda koyu sahneler gradyanlı görünüyordu.
- Daha sonra monitör açıldığında ilk dakilarda birkaç saniyede bir ekranda görüntü gidip gelmeye başladı.
- Son zamanında ekranın üst kısmında görüntü verdi sadece
- En son görüntü hiç vermedi.
Ben de herhalde kargoda bir şey oldu diye monitörümün geri gelmesini bekledim. Monitör bir geldi ekranda çizik filan yok. Israrla servis raporunu istedim:
Bu raporu görünce ASUS'u arayıp bu raporda bahsedilen ekran çiziklerinin olmadığını belirttim ve servisin ilgili kayıtlarının vs. incelenmesini istedim. Bana bu resmi yolladılar:
Ben de bu resmin ne olduğunun belirsiz olduğunu ve ürünün şu an karşımda çiziksiz olduğunu söyledim. Ardından ASUS benden ilgili görsel vs. istedi ve ben de bu resimler ile bu videoyu yolladım:
En son olarak 4K 60 FPS ile kaydedip YouTube'a da bu kalitede attığım video (videoda kesintisiz şekilde monitörün seri numarasını da çektim):
Bu delillere rağmen ASUS bana mail ile şunu yolladı:
ASUS Support
Alıcı: Ben
Merhaba taner bey,
Cihazınızdaki bu durumdan dolayı teknik servislerimiz ile iletişime girmiş durumdayız.
Fakat ne yazık ki ekranında tam ortasında yer alan küçük çizikten dolayı garanti kapsamında onarımları yapılamamaktadır.
Dilerseniz tutanak ile birlikte kargo firmasıyla tazmin işlemlerini başlatabilirsiniz.
Bu konu hakkında yardımcı olabilmeyi çok istedim, fakat ne yazık ki elimden gelen bir yardım bulunmadığından dolayı üzgün bir şekilde bu e-postayı sizlere iletiyor olacağım.
ASUS'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.
Saygılarımızla,
ASUS Türkiye, müşteri hizmetleri
Saygılarımla | kind regards
Berkay_k
ASUS müşteri hizmetleri
Tüketici hakem heyetine vs. gitsem kesin haklı çıkarım ama 1 yılı bulan bu süreçte kendi param ve malımla rezil olacağım gibi. Bu konuyla ilgili ASUS'a üst mevkilerde bu işlerle uğraşan yetkililere ulaşabilir misiniz @Recep Baltaş. Şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: