Teacher80

Uzman
ASUS XG27AQDMg OLED monitörü kullanmaktaydım. Zamanla ilk açılışlarda ekran saniye saniye kararıp kararıp duruyordu. En son ekranın üst kısmında 5-6 cm kadar bir alanda görüntü verir oldu ve sonra komple gitti. ASUS servisine yolladım orijinal kutu ve içerikle.

Sorunlarımı şu şekilde belirttim:
  • İlk önce HDR olmayan videolarda koyu sahneler gradyanlı görünüyordu.
  • Daha sonra monitör açıldığında ilk dakilarda birkaç saniyede bir ekranda görüntü gidip gelmeye başladı.
  • Son zamanında ekranın üst kısmında görüntü verdi sadece
  • En son görüntü hiç vermedi.
ASUS servise ulaşınca ekranda çizik olduğu ve bunun garanti kapsam dışı olduğu söylendi. Bununla ilgili servis raporunu da yollayacaklarını böylece zararını kargo firmasından talep etmem gerektiğini söylediler.

Ben de herhalde kargoda bir şey oldu diye monitörümün geri gelmesini bekledim. Monitör bir geldi ekranda çizik filan yok. Israrla servis raporunu istedim:

servis raporu.webp

Bu raporu görünce ASUS'u arayıp bu raporda bahsedilen ekran çiziklerinin olmadığını belirttim ve servisin ilgili kayıtlarının vs. incelenmesini istedim. Bana bu resmi yolladılar:

asus servis resmi.webp

Ben de bu resmin ne olduğunun belirsiz olduğunu ve ürünün şu an karşımda çiziksiz olduğunu söyledim. Ardından ASUS benden ilgili görsel vs. istedi ve ben de bu resimler ile bu videoyu yolladım:

IMG_20250921_160815.webp

IMG_20250921_160806.webp

IMG_20250921_160756.webp

1000019791.webp

1000019789.webp

1000019790.webp

En son olarak 4K 60 FPS ile kaydedip YouTube'a da bu kalitede attığım video (videoda kesintisiz şekilde monitörün seri numarasını da çektim):

Bu delillere rağmen ASUS bana mail ile şunu yolladı:

ASUS Support

Alıcı: Ben

Merhaba taner bey,

Cihazınızdaki bu durumdan dolayı teknik servislerimiz ile iletişime girmiş durumdayız.

Fakat ne yazık ki ekranında tam ortasında yer alan küçük çizikten dolayı garanti kapsamında onarımları yapılamamaktadır.

Dilerseniz tutanak ile birlikte kargo firmasıyla tazmin işlemlerini başlatabilirsiniz.

Bu konu hakkında yardımcı olabilmeyi çok istedim, fakat ne yazık ki elimden gelen bir yardım bulunmadığından dolayı üzgün bir şekilde bu e-postayı sizlere iletiyor olacağım.

ASUS'u tercih ettiğiniz için teşekkür ederim.

İyi günler dilerim.

Saygılarımızla,

ASUS Türkiye, müşteri hizmetleri
Saygılarımla | kind regards
Berkay_k
ASUS müşteri hizmetleri

Tüketici hakem heyetine vs. gitsem kesin haklı çıkarım ama 1 yılı bulan bu süreçte kendi param ve malımla rezil olacağım gibi. Bu konuyla ilgili ASUS'a üst mevkilerde bu işlerle uğraşan yetkililere ulaşabilir misiniz @Recep Baltaş. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş ve değerli Techolay üyeleri,
Bugün ASUS beni aradı, monitörde yapıştırıcı izleri olduğundan 20 bin TL ücretli onarım yapılabileceğini söylediler. Bahsedilen yapıştırıcı izlerini sorduğumda ise monitörün arka kasasındaki RGB ledleri yapıştırmak için kullanılan yapışkan izlerinden bahsettiler. Panel için kasanın komple değişmesi gerektiğinden bu izler garanti kapsamını bozuyor gibi bir ifade ile karşılaştımn. Peki elinizdeki rapor vs. ne ise onda başka bir kusur var mı diye sordum. Bilmiyoruz dediler. Dedim ki önceki servis tutanağında ekranda derin çizik var diyordunuz, kayıp mı olmuş dedim. Mırın kırın etti ardından o belge kargoya teslim için size verilmiş bir belgedir diyerek salladılar beni.
Resmen dolandırılmaya çalışılıyorum müşteri hizmetleri ve ilgili teknik servis eliyle. Monitörü yollamalarını istedim. Tüketici Hakem Heyeti vs. ile hakkımı arayacağım.
Bu konu hakkındaki gelişmelerden sizleri haberdar etmek istedim. Bu ASUS'a ne olmuş anlamadım.

@Recep Baltaş En son görüşmemde rapor istemiştim:

Screenshot_20251008_132240.webp

Yeni rapora göre çizik yok, yapıştırıcı izinden bahsediyor. Kasanın arkasındaki RGB LED şeritlerin bıraktığı izden bahsediyorlar büyük ihtimalle. İlgili izler kozmetik, kasa bütünlüğünü bozmayan, içine müdahale edildiği kanaatı uyandırmayan yani basbayağı düz, boş ve pürüzsüz arka kısımda bulunan izler.

Çok şanslıymışım. OLED monitör bakarken 30k bütçem vardı. XG27AQDMg modeli 26k'dan 34K'ya zamlanmıstı. Zaten bu model için spesifik bir araştırma yapmamıştım. Dell'in eli yüzü düzgün olan AW2725DF modelini almıştım. Onunda koruma amaçlı zorunlu parlaklık limitleyicisi var. Diğer QD-OLED modellere kıyasla eksi olarak bunu söyleyebilirim. Yine de iyi ki Dell tercih etmişim. XG27AQDMg hem gen 2 panel kullanıyor hem de tonla şikayeti olan bir model. En büyük eksisi de ASUS'un kendi monitörünün arkasında durmaması. İyi ki benim baktığım sıralar zamlanmış. Yoksa fiyatından ve parlaklığından ötürü ASUS'a yönelebilirdim. Zaten monitör konularına baktığımda en çok şikayet edilen marka ASUS, bu yüzden soğumuştum. Bu konuda tuzu biberi oldu.