anthea

Başarılı
2 yıl olmasına az bir süre kala açılışta Republic Of Gamers ekranında dikine ve Windows'a ulaştıktan sonra bazen herhangi bir oyunda bazen YouTube'da bir video izlerken yeri rasgele olabilen yatay çizgiler oluşuyor. Ben fiziksel bir zarar vermedim bir yerine. Bu görseller ve birkaç video oluştu elimde. Monitörü bir de kapalıyken yakından videoya alacağım ki servise yollamadan önce fiziksel bir hasarı olmadığını gösterebileyim. Vatanbilgisayar'dan online almıştım. Bulunduğum ilde Vatanbilgisayar'a verip onlara servise yollattıracağım. Kutuya da QR kod koymayı düşünüyorum bu video ve fotoğrafların olduğu bir bağlantı ile yani. Başka önerisi olan var mı? ASUS beni haklı bulup panel değişimi ya da yenisiyle değişim falan yapar mı?

Görsellerini alta ekliyorum.

1787100748025.webp
1787100763869.webp

Direkt yetkili servise yolla araya Vatan Bilgisayar'ı sokup süreci boş yere uzatma. Panel ellerinde varsa değişim yaparlar. Genellikle ASUS monitörlerde panel değişimi çok fazla yapılıyor.

Direkt kendin servise yolla Vatan işin içine girince süreç çok uzuyor. Ben Vatan’dan ASUS monitör almıştım ve ışık sızması vardı. İade etmek istedim önce servise gitmeli dediler kabul ettim. Cihaz servise 2 gün içinde ulaşıp işleri o hafta tamamlanmasına rağmen bana geri gelmesi 1 ayı geçti. Monitör kargoda 13 gün bekledi vesaire. Bu süreçte Vatan hiç ilgilenmedi üstüne bilgilendirme yapmadı. ASUS’un kendisi daha ilgiliydi bu süreçte. Daha sonrasında kim dedi hatırlamıyorum ancak sanırım THH başvurusu yaptığım yerdeki memur arkadaş demişti. Bu tür sorunlarla karşılaşınca aldığınız yeri aracı yapmayın direkt servisle kendiniz halledin demişti.

Direkt yetkili servise yolla araya Vatan Bilgisayar'ı sokup süreci boş yere uzatma. Panel ellerinde varsa değişim yaparlar. Genellikle ASUS monitörlerde panel değişimi çok fazla yapılıyor.

Başka bir kaynak ile monitörü bağlayıp denediniz mi?
Normalde Display Port kablosu ile kullanıyordum şimdi Laptop bağladım HDMI ile, bir iki saniye yansıttığım anda görüntü geliyor ondan sonra şöyle karıncalı hareketli görüntü kalıyor. Ayrıca monitörü HDMI ya da DP takılı olmadan açtığımda başlangıçta Republic Of Gamers ekranında bozulma yine oldu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-08-19-17-35-25-72_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp
    Screenshot_2026-08-19-17-35-25-72_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 0