Kowachka

Uzman
Merhaba, Zenbook ve Vivobook arasında kaldım. Cihazda oyun oynamayacağım sadece okul ve yazılım geliştirme için kullanacağım. Cihazdan beklentilerim şarjı belli bir seviye üstünde olan fazla ses çıkartmayan yazılım programlarında yeterli seviye olması. Bildiğim kadarıyla Zenbook lehimli gelmekte, ilerleyen dönemlerde bu sıkıntı olur mu bilmiyorum. Bir de Vivobook ekranı daha iyi sanırsam hem çözünürlük hem de Hz olarak. İki ürün hakkında da bilgisi olan veya kullanmış olanlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
kendim siber güvenlik ile ilgileniyorum ve 1 yıl boyunca zenbook 14 i5-1340p(heryerde 12. nesili satıldı benimki 13.nesil, 12. nesil olanlar mat oled ekranla geliyor benimki parlak oled ekran) kullandım. çoğu arkadaşım ekran kartı olmayan laptopa para mı verilir o kadar dedi. ancak pek aldırış etmedim çünkü macbook gibi bir pc istiyordum ancak apple ekosisteminden herhangi bir cihaza sahip değilim ve o ekosistemin beni kısıtlamasını sevmediğimden emsal olarak bu modele yöneldim. sana şöyle söyliyim dostum bu laptop ile eğitimler aldım ve günde 9 saat süren eğitimler boyunca sürekli aktif çalıştı wallpaper engine de açıktı aynı zamanda ve gün sonuna hala yüzde 20 gibi şarjlarım kalıyordu hatta bazen telefonumu da şarj ediyordum, sanal makinelerden aynı anda 5 farklı makine çalıştırabildim ve kasma donma yaşamadım hiç(masallah), ekran konusunda söyleyecek hiçbir şeyim yok masaüstünde va panel kullanıyorum ve monitöre tüküresim geliyor. ekranı özetle muazzam üstüne daha hiç görmedim. hoparlör kalitesine gelicek olursak, hoparlörleri dolby atmos destekli ve dinamik moda alıyorum dolby atmos ta yani o kadar güzel kaliteli sesler veriyorki anlatamam sana. ses seviyesi oldukça fazla hatta bi arkadaşımla evin içinde jbl go3 ile kıyasladık bas konusunda jbl iyiydi ama laptopun hoparlörleri jblin sesini bastırıyordu. işlem gücü 12 çekirdekli bi işlemci ve 16gb ram den beklenenden çok daha fazlaydı. genellikle sanal makinalarda ram yetersiz kaldığından sanal ram oluşturuyordum ssdden ve ssd de çok hızlı olduğundan hiçbir sorun yaşamadım. şu an masaüstü pcmde olduğundan pek yüzüne bakmıyorum ama film falan izleyeceksem ekranı küçükte olsa onda izliyorum çünkü muazzam bi kalite. bir çok kez arkadaşlarımla sahile gidip maç izledi film izledik ve şarj ile ilgili hiçbir sorun yaşamıyorsun. bunların hepsinin yanında çok ta hafif ve bilgisayarı bir powerbank gibi yanıma aldığım bile oldu. 2 tane thunderbolt olması şarj olurken telefonunu 15-20 watt a kadar şarj etmeni sağlıyor. vivobook konusunda pek bilgim yok ama zenbook u bütçen yetiyor ise kesinlikle tavsiye ederim. eğer oyun da oynarım çıtırdan dersen valo da 90 hz ekranda 150 200 fps alıyordum. cities skylines 2 de kasmadan rahatça oynanıyor. ets 2 de 50 60 fps lerde en yüksek ayarlarda oynayabiliyorsun. ama bunların hepsi için ekran çözünürlüğünü 1200x800 yapman lazım çünkü ekran o kadar çözünürlüklü ki fazla bile geliyor bu çözünürlük 14 inç te. ram konusunda sıkıntı yaşayabilirsin eğer yeni nesil yapay zeka destekli modellerden alıcak isen 32 gb rami tavsiye ederim. gerek teknik desteği gerekse yazılımı çok basit ve ferah.