Makaleler
1
Adalet yerini buldu. Bıçaklayan şahıs aslında müebbet cezası alıyor fakat yaşı (17) olduğu için cezası 25 yıla indiriliyor. Gereken ceza müebbet ama Avrupa mahkemelerine göre, çoğu yerde olduğu gibi, 18 yaş altına müebbet verilmiyor. Yanlışım varsa düzeltin. Neyse, bence adalet yerini bulmuş. 41 yaşına kadar içerde kalacak, ömrünün büyük bir kısmı bitecek zaten. Bence pek bir sorun yok.

Ek bilgi: Olay zamanında iktidar yanlısı hesaplar, bıçaklayan şahsın 17 yaşından büyük olduğunu söylemişti.

Adalet yerini buldu. Bıçaklayan şahıs aslında müebbet cezası alıyor fakat yaşı (17) olduğu için cezası 25 yıla indiriliyor. Gereken ceza müebbet ama Avrupa mahkemelerine göre, çoğu yerde olduğu gibi, 18 yaş altına müebbet verilmiyor. Yanlışım varsa düzeltin. Neyse, bence adalet yerini bulmuş. 41 yaşına kadar içerde kalacak, ömrünün büyük bir kısmı bitecek zaten. Bence pek bir sorun yok.

Ek bilgi: Olay zamanında iktidar yanlısı hesaplar, bıçaklayan şahsın 17 yaşından büyük olduğunu söylemişti.

25 yerinden bıçaklamak nedir ya? 18 altı diye indirim mi veriliyor bu canavarlara? İnsan kategorisine koymamak gerekiyor bunları.

25 yerinden bıçaklamak nedir ya? 18 altı diye indirim mi veriliyor bu canavarlara? İnsan kategorisine koymamak gerekiyor bunları.
Harbi.. 18 altında diye neden topluma kazandırılmaya çalışılıyor ki?
Yani zararlı biri ve toplumdan koparılması gerekiyor.

Onun 17 yaşında falan olduğunu düşünmüyorum. Çok ciddiyim en az 27-28'i var. Tipine bak şu ruh hastasının;

1720795534700.webp

18 yaş olayının doğru olduğunu düşünmüyorum. 18 veya herhangi bir yaş insanların olgunluğunu bilimsel olarak belirlemez çünkü her insanda bu farklıdır.

Reşitlik yaşı 15'e falan düşürülmeli, şu herif 18 yaş altı diye müebbet yemedi ya, adaletin yerini bulduğunu düşünmüyorum, ne kadar 41 yaşına kadar hapis yatacak olsa da ceza evlerinde de öyle kötü bir yaşam yok gibi normal evde yaşar gibi yaşıyorlar.

Bana kalsa kısasa kısas en mantıklısı, öldürdüyse o da öldürülmeli mesela.