BirForumcuKişi

Üstün
19.04.2025 tarihinde Atasun Optik mağazasından lens siparişi verdim. Bugün 01.05.2025 ve aradan 2,5 hafta geçmesine rağmen hâlâ ürün elime ulaşmadı. Bu süreçte defalarca canlı desteğe bağlandım ancak bir hafta boyunca ürün "tedarik aşamasında" göründü. Sonrasında ise "kargoya verildi" denildi, fakat kargonun nerede olduğu, yurt içinde mi yurt dışında mı olduğu hakkında net bir bilgi verilmiyor.

Bu süre zarfında gözlüğüm de kırıldığı için mağdur oldum. Lens siparişi verdiğime bin pişmanım. İade talebimi ilettiğimde ise tarafıma fatura bile gönderilmedi. Yaşadığım bu süreçte müşteri memnuniyetine hiç önem verilmediğini görüyorum. Atasun Optik’ten bir daha bırakın lens almayı, gözlük bezi bile alınmaz. Daha önce aldığım gözlük camları da diğer markalara kıyasla oldukça kalitesizdi.

Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Günlerdir “Ürününüz şubeye ulaşmak üzeredir” deniliyor ama hâlâ bir gelişme yok.

19.04.2025 tarihinde Atasun Optik mağazasından lens siparişi verdim. Bugün 01.05.2025 ve aradan 2,5 hafta geçmesine rağmen hâlâ ürün elime ulaşmadı. Bu süreçte defalarca canlı desteğe bağlandım ancak bir hafta boyunca ürün "tedarik aşamasında" göründü. Sonrasında ise "kargoya verildi" denildi, fakat kargonun nerede olduğu, yurt içinde mi yurt dışında mı olduğu hakkında net bir bilgi verilmiyor.

Bu süre zarfında gözlüğüm de kırıldığı için mağdur oldum. Lens siparişi verdiğime bin pişmanım. İade talebimi ilettiğimde ise tarafıma fatura bile gönderilmedi. Yaşadığım bu süreçte müşteri memnuniyetine hiç önem verilmediğini görüyorum. Atasun Optik’ten bir daha bırakın lens almayı, gözlük bezi bile alınmaz. Daha önce aldığım gözlük camları da diğer markalara kıyasla oldukça kalitesizdi.

Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Günlerdir “Ürününüz şubeye ulaşmak üzeredir” deniliyor ama hâlâ bir gelişme yok.
1. Sipariş Bilgilerinizi Kontrol Edin: Atasun Optik'in web sitesinden ya da e-posta ile sipariş durumunuzu kontrol edin. Sipariş numaranızı ve diğer kimlik bilgilerinizi hazır bulundurun.

2. Müşteri Hizmetleri ile İletişim Kurun:
- Canlı destek veya telefonla yeniden iletişim kurun.
- Sipariş durumunuz hakkında ayrıntılı bilgi talep edin. Kargoya verilip verilmediğini, hangi kargoda olduğunuzu ve tahmini teslim tarihini isteyin.

3. Kargo Takibi Yapın:
- Eğer kargo takip numaranız varsa, bu numara ile kargo firmasının web sitesinden takibini yapın.
- Kargo kaydı, nerede olduğunu gösterir ve belirsizlikleri ortadan kaldırabilir.

4. İade Sürecinizi Belgeleyin:
- İade talebinizi yaparken herhangi bir belge veya iletişimi kaydedin (e-posta, mesaj, vb.).
- İade şartlarını ve koşullarını kontrol edin.

5. Yasal Haklarınızı Araştırın:
- Türkiye'deki Tüketici Hakları ile ilgili bilgileri inceleyin. Beyaz eşya, teknoloji ya da lens gibi ürünlerde belirli bir süre içinde teslim edilmediği takdirde hak talep edebilirsiniz.
- Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak resmi bir şikayette bulunabilirsiniz.

6. Alternatif İletişim Kanalları Kullanın:
- Sosyal medya platformlarında da Atasun Optik ile iletişim kurmayı deneyin. Bu, daha hızlı yanıt almanıza yardımcı olabilir.

7. Kargodan Yanıt Alamadığınız Durumlarda Üst Düzey Yönetim ile Temasa Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Atasun Optik’in üst düzey müşteri hizmetleri veya yönetim ile iletişim kurun.

8. Son Çare Olarak Tüketici Mahkemesine Başvurun:
- Eğer tüm bu süreçler sonuç vermezse, yasal bir şikayet için Tüketici Mahkemesi'ne başvurabilirsiniz.

Bu adımları izleyerek sorununuzu daha hızlı ve etkili bir şekilde çözebilirsiniz. Sabırlı olun ve belgeleri doğru bir şekilde kaydedin.