- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?İslama zarar verdiği yok hatta Türkiye islamına faydası bile oldu. Fakat tarikatların kökünü kazımayı bitiremedi.
BirForumcuKişi
Üstün
Tariaktların önünü kesti aksine dini öldürmek yerine ezanı türkçeleştirdi 1924 de din le toplumu aydınaltmak için diyaneti kurdu.
seeraddar
Yetkin
Atatürk ne yapılması gerektiyse onu yaptı. Az bile yaptı. Hiçbir zarar vermedi ama zarar vermesi gerekiyordu.
Japonya'da Hristiyan'lık yayılınca bir komutan ya da imparator — tam olarak Toyotomi Hideyoshi'den ve sonrasında Tokugawa şogunluğundan bahsediyoruz — bütün dini yerleri değil ama özellikle Hristiyanlıkla ilgili olan yerleri kapattı, misyonerleri ülkeden sürdü. (1587'de “Bateren tsuihō rei” yani “rahiplerin sürgün edilmesi emri” çıkarılmıştı.)
1614 yılında Tokugawa şogunu Hristiyanlığı tamamen yasakladı, Hristiyan olanları zorla Budist tapınaklarına kaydetti ve misyonerlerle bağı olanları cezalandırdı. Bütün dini yerler kapatıldu, Hristiyan'lık baskılanmış ve dinin ülkedeki etkisi büyük ölçüde bitirilmişti.
Daha sonra Japonya uzun süre dış dünyadan kendini izole etti (Sakoku dönemi) ve bu sayede kendi kültürünü, bilimini ve eğitim sistemini yeniden şekillendirdi.
Bugünkü Japonya'nın modernleşme temelleri, o dönemde dinin devlet işlerinden ayrılmasıyla atıldı.
Bakın, Avrupa'da ateistlik oranı kaç, Kore'de kaç kişi ateist? Bir de Afganistan'a bakın. Karşılaştırın oraları, bir karşılaştırın.
bu arada ayrıntılı bir araştırma yapamadım. Geçmişte yaptığım yüzeysel bir araştırma. Bu bir yanlışlık varsa affola. Bilgilerimi sesli olarak yapay zekaya aktarıp, Mesajımı da yapay zeka ile düzenledim. Bilginize.
Japonya'da Hristiyan'lık yayılınca bir komutan ya da imparator — tam olarak Toyotomi Hideyoshi'den ve sonrasında Tokugawa şogunluğundan bahsediyoruz — bütün dini yerleri değil ama özellikle Hristiyanlıkla ilgili olan yerleri kapattı, misyonerleri ülkeden sürdü. (1587'de “Bateren tsuihō rei” yani “rahiplerin sürgün edilmesi emri” çıkarılmıştı.)
1614 yılında Tokugawa şogunu Hristiyanlığı tamamen yasakladı, Hristiyan olanları zorla Budist tapınaklarına kaydetti ve misyonerlerle bağı olanları cezalandırdı. Bütün dini yerler kapatıldu, Hristiyan'lık baskılanmış ve dinin ülkedeki etkisi büyük ölçüde bitirilmişti.
Daha sonra Japonya uzun süre dış dünyadan kendini izole etti (Sakoku dönemi) ve bu sayede kendi kültürünü, bilimini ve eğitim sistemini yeniden şekillendirdi.
Bugünkü Japonya'nın modernleşme temelleri, o dönemde dinin devlet işlerinden ayrılmasıyla atıldı.
Bakın, Avrupa'da ateistlik oranı kaç, Kore'de kaç kişi ateist? Bir de Afganistan'a bakın. Karşılaştırın oraları, bir karşılaştırın.
bu arada ayrıntılı bir araştırma yapamadım. Geçmişte yaptığım yüzeysel bir araştırma. Bu bir yanlışlık varsa affola. Bilgilerimi sesli olarak yapay zekaya aktarıp, Mesajımı da yapay zeka ile düzenledim. Bilginize.
İkisi de zarar gördü. Hilafeti kaldırmak zaten dine aykırı idi. Batılılaşmadan kaynaklı islam kültürü de ağır hasar aldı. Bunların yanında tarikatlara özel yasaklar getirildi. Osmanlı dönemindeki dindarlık ile şu anki dindarlık aynı seviyede kesinlikle değil. Türkiye'de bugün en dindar diyebileceğin adam bile bazı dini çizgileri aşmış Atatürk'ten dolayı. Faiz en güzel örnektir.
Son düzenleyen: Moderatör:
seeraddar
Yetkin
Ne güzel yapmış, değil mi?İkisi de zarar gördü. Hilafeti kaldırmak zaten dine aykırı idi. Batılılaşmadan kaynaklı islam kültürü de ağır hasar aldı. Bunların yanında tarikatlara özel yasaklar getirildi. Osmanlı dönemindeki dindarlık ile şu anki dindarlık aynı seviyede kesinlikle değil. Türkiye'de bugün en dindar diyebileceğin adam bile bazı dini çizgileri aşmış Atatürk'ten dolayı. Faiz en güzel örnektir.
Tarikatlara zarar verdi, tarikatların ve cemaatlerin tamamen yok olması gerekiyor. Atam en doğru olanı yaptı çünkü İslam'a en çok zarar veren bugün baktığımızda FETÖ, Menzil, İsmail Ağaoğlu cemaatleridir, AKP ve FETÖ'den dolayı kaç kişinin ateist olduğunu ve İslam'dan nefret ettiğini anlatmama bile gerek yok. Atam az bile yaptı İslam'ın tamamen bitirilmesi gerekiyordu umarım o da ülkeden en azından zihniyet olarak biter ülke 24 yılda fena zarar gördü cahil dincilerden.
Tabii ki de, ülke siyasal islamcı partiden 24 yılda Afganistan'dan beter hale geldi.
creazy
Başarılı
Gelecekte biter mi sizce? 2050-2100 yıllarında. Tahmini olarak soruyorum.Tarikatlara zarar verdi, tarikatların ve cemaatlerin tamamen yok olması gerekiyor. Atam en doğru olanı yaptı çünkü İslam'a en çok zarar veren bugün baktığımızda FETÖ, Menzil, İsmail Ağaoğlu cemaatleridir, AKP ve FETÖ'den dolayı kaç kişinin ateist olduğunu ve İslam'dan nefret ettiğini anlatmama bile gerek yok. Atam az bile yaptı İslam'ın tamamen bitirilmesi gerekiyordu umarım o da ülkeden en azından zihniyet olarak biter ülke 24 yılda fena zarar gördü cahil dincilerden.
Tabii ki de, ülke siyasal islamcı partiden 24 yılda Afganistan'dan beter hale geldi.
Herkesin inancı kendinedir, ister Hristiyan olur, ister Yahudi, isteyen de başka bir inançtan, herkes Arapların inancına inanmak zorunda değil, saçma hilafetin kaldırılması o açıdan aşırı iyi oldu. Laiklik bunun için en güzel sistemdir. Birileri lüks içinde yaşayacak halk fakirlik içinde sürünecek ne kadar da iyiymiş (!) Aynı Osmanlıcı ve hilafet zihniyeti 24 yılda ülkeyi mahvetti, olayın Batılaşma ile alakası yok, ayrıca Batılaşmak, Araplaşmaktan fersah fersah daha iyidir. Hilafet dediğimiz şey bir imparatorluktur ve birilerinin soydan soya rahat rahat yaşamasıdır. Ben neden özgürce yaşamak varken birilerinin altında ezilecekmişim? Atatürk bilmiyor muydu yeni bir imparatorluk sistemi oluşturup kendini padişah yapıp saltanatını sürdürmeyi?İkisi de zarar gördü. Hilafeti kaldırmak zaten dine aykırı idi. Batılılaşmadan kaynaklı islam kültürü de ağır hasar aldı. Bunların yanında tarikatlara özel yasaklar getirildi. Osmanlı dönemindeki dindarlık ile şu anki dindarlık aynı seviyede kesinlikle değil. Türkiye'de bugün en dindar diyebileceğin adam bile bazı dini çizgileri aşmış Atatürk'ten dolayı. Faiz en güzel örnektir.
Son düzenleyen: Moderatör:
SF26
Üstün
İslam kültürü dediğimiz şey benim görüşüme göre yanlış Araplaşma ile birlikte Arap kültürüydü. Hilafetin kaldrıılması cumhuriyetle bağdaşıyor bence.İkisi de zarar gördü. Hilafeti kaldırmak zaten dine aykırı idi. Batılılaşmadan kaynaklı islam kültürü de ağır hasar aldı. Bunların yanında tarikatlara özel yasaklar getirildi. Osmanlı dönemindeki dindarlık ile şu anki dindarlık aynı seviyede kesinlikle değil. Türkiye'de bugün en dindar diyebileceğin adam bile bazı dini çizgileri aşmış Atatürk'ten dolayı. Faiz en güzel örnektir.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy