Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BurakBirinci

Üstün
Makaleler
15
Video düzenlerken bilgisayar bir anda takıldı. Bu donmanın geçmesini 5-10 dakika bekledim ama geçmedi. Mecburen yeniden başlattım, bilgisayar başlarken bozuk, şekilli karakterler ile başladı. Windows yüklemesine geldikten sonra bu kısımda takılıyor ve uzun süre beklememe rağmen yüklemiyor.

Yüklemeyince yine yeniden başlatmak zorunda kaldım. Aynı şekil devam ederek Windows yükleme ekranına gelerek otomatik onarım başlatıyor. 1 dakika sürmesinin ardından kişisel bilgisayarınızda tanılama yapılıyor diyor. Sonrasında mavi ekranda onarım yapılamadı hatası verdi.

Yaptığım yöntemler: Sistem geri yükleme, BIOS pili ile sıfırlama, ekran kartı ile RAM vs. çıkarıp silgiyle silerek taktım. Bunların hiçbiri işe yaramadı. Son olarak BIOS menüsüne erişmeye çalışıyorum fakat mavi ekranlı fotoğrafta görüldüğü gibi o da nafile. Şu anda güvenli moda girebiliyorum, ne yapmam gerekir?

Sistem:
  • HDD: Seagate 1 TB
  • RAM: 4 GB
  • Ekran kartı: GTS 250 1 GB
  • Anakart: Gigabyte MA770 / MA790FX / MA790GP / MA790X Series
  • İşlemci: Athlon ll X3 440 Processor 3.00 GHz
Bilgisayar başlarken sol üstte gelen yazılar:

IMG-96479-D9-F-7574-4-B0-E-BC49-BD4-CDFCB8-AAA.webp

Windos yükleme ekranında takılma:

IMG-0604.webp

BIOS menüsü:

IMG-4-D13-D61-A-25-F3-46-E4-B2-CA-39-E626-B90-A1-F.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle sıfırdan BIOS yazılması gerektiğini söyleyecekler başta. Yüksek fiyat verirler.

En son götürdüğümde eski olduğu için kimse sistemle ugraşmak istemedi. Öyle olursa hiç bakmazlar hocam zaten. Sağlık olsun ya, yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

@Koneko Toujou hocam, sorun ekran kartındaymış yani kart yanmış. Kart tamir edildi ve böylece sorun çözülmüş oldu.
Video düzenlerken bilgisayar bir anda takıldı. Bu donmanın geçmesini 5-10 dakika bekledim ama geçmedi. Mecburen yeniden başlattım, bilgisayar başlarken bozuk, şekilli karakterler ile başladı. Windows yüklemesine geldikten sonra bu kısımda takılıyor ve uzun süre beklememe rağmen yüklemiyor.

Yüklemeyince yine yeniden başlatmak zorunda kaldım. Aynı şekil devam ederek Windows yükleme ekranına gelerek otomatik onarım başlatıyor. 1 dakika sürmesinin ardından kişisel bilgisayarınızda tanılama yapılıyor diyor. Sonrasında mavi ekranda onarım yapılamadı hatası verdi.

Yaptığım yöntemler: Sistem geri yükleme, BIOS pili ile sıfırlama, ekran kartı ile RAM vs. çıkarıp silgiyle silerek taktım. Bunların hiçbiri işe yaramadı. Son olarak BIOS menüsüne erişmeye çalışıyorum fakat mavi ekranlı fotoğrafta görüldüğü gibi o da nafile. Şu anda güvenli moda girebiliyorum, ne yapmam gerekir?

Sistem:
  • HDD: Seagate 1 TB.
  • RAM: 4 GB.
  • Ekran kartı: GTS 250 1 GB.
  • Anakart: Gigabyte MA770 / MA790FX / MA790GP / MA790X series.
  • İşlemci: Athlon ll X3 440 Processor 3.00 GHz.
bilgisayar başlarken sol üstte gelen yazılar:

Eki Görüntüle 71052

Windows yükleme ekranında takılma:

Eki Görüntüle 71067

BIOS menüsü:

Eki Görüntüle 71053

Bu sorun RAM'lerden kaynaklanıyor diye biliyorum. Başka bir RAM deneme şansınız var mı?

Hiç bilmiyorum onu. Bir deneyin isterseniz. Ya da RAM'ler çift slotsa tek tek takıp deneyin.

Windows'un içinde bellek tanıma ile denedim ama yükleme ekranında takıldığı için bakamadım. Tek tek takıp denedim ve sonuç aynı. Bilgisayarın yanık kokusu yok. 8 saattir uğraşıyorum, ne denediysem olmuyor. Yani böyle bir sorun yaşayan neredeyse yok, emsalsiz ya.

Windows'un içinde bellek tanıma ile denedim ama yükleme ekranında takıldığı için bakamadım. Tek tek takıp denedim ve sonuç aynı. Bilgisayarın yanık kokusu yok. 8 saattir uğraşıyorum, ne denediysem olmuyor. Yani böyle bir sorun yaşayan neredeyse yok, emsalsiz ya.

Bir BIOS Update deneyin bakalım belki işe yarar. Ama bana hala RAM'lerden kaynaklı gibi geliyor.
@Recep Baltaş hocam sizin fikriniz nedir?

Bir BIOS Update deneyin bakalım belki işe yarar. Ama bana hala RAM'lerden kaynaklı gibi geliyor.
@Recep Baltaş hocam sizin fikriniz nedir?

BIOS Update yapmayı bilmiyorum hocam. Bu güvenli modda MemTest çalışmadı. Şu an umutsuzca Windows sıfırlıyorum. Bundan sonra en son dediğinizi yapmaya çalışacağım. Olmazsa birine götüreceğim artık.

BIOS Update yapmayı bilmiyorum hocam. Bu güvenli modda Memtest çalışmadı. Şu an umutsuzca Windows sıfırlıyorum. Bundan sonra en son dediğinizi yapmaya çalışacağım. Olmazsa birine götüreceğim artık.

Büyük ihtimalle sıfırdan BIOS yazılması gerektiğini söyleyecekler başta. Yüksek fiyat verirler.

En son götürdüğümde eski olduğu için kimse sistemle ugraşmak istemedi. Öyle olursa hiç bakmazlar hocam zaten. Sağlık olsun ya, yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

@Koneko Toujou hocam, sorun ekran kartındaymış yani kart yanmış. Kart tamir edildi ve böylece sorun çözülmüş oldu.

Son düzenleme:
Çözüm

Yükleme ekranındaki takılmayı bu açıklıyor. Şimdi taşlar yerine oturdu. Sorunu çözebilmenize sevindim.