Makaleler
1
Merhaba, şahsen atıcılık işlerine yakın zamanlarda merak salmış birisiyim. Poligona gidip atıyorum ama performansım kimi zaman istediğim gibi olmuyor. İşte kolum 2. şarjörü atarken silahı ileri tutmaktan ağrımaya başlıyor, şarjör sonuna doğru aceleyle sıkasım geliyor, tetik ezmede hata yaptığım oluyor vs. Bunların farkındayım ve gidermek üzere çalışıyorum. Gittiğim poligonda elime en iyi oturan silah SAR9 oldu. Kırmızı tetik vardı üzerinde. Neyse, demem o ki poligonda gerçek mermiyle talim yapmak biraz masraflı. Önden bir havalı tabanca edinme fikrim oldu. Düzenli olarak boş bir arazide 15-20 m mesafede hedef çalışması yapar, en azından acemilik hatalarımdan bir iki tanesini gideririm diyorum. Ayda 2-3 poligonda atış, kalanı havalı tabancayla talim şeklinde düşünüyorum. Karbon tüp ve 4.5 çelik bilye fiyatları oldukça uygun. 4-5 gerçek mermiye verdiğim fiyata 70-80 bilye atabiliyorum gibi hesapladım. Zaten 70-80 bilye demek 1 tüp yemek gibi bir şey, anladığım kadarıyla. Sizlerin bu alanda bana yapabileceğiniz ek bir yönlendirme var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce biraz spor, spordan da önemlisi IP atlama. Havalı tabanca yarışmalarına katılan meslektaşlarım IP atlarlardı. Belirli bir süreden sonra kas yapısı gelişecek ve el titremesi azalacak. Tetik ezme olayı tamamen psikolojik, poligona giderken oradaki eğitmene bol bol sürpriz atış yaptırtın kendinize. O anlayacaktır ne demek istediğimi.