Bütün bunlar benim analizim:
Çünkü Youtube, aramalarda direkt olarak ilk sıralarda videolarınızı göstermiyor. Argoritmanın biraz kanalınıza güvenmesi ve videoların biraz eski olması gerekiyor gibime geldi.
Örnek vermek istiyorum. Eurovision 2025 gerçekleşir iken Almanya performansını (bol hatalı olmasına rağmen) aceleyle çoğu kişiden önce yükledim. Daha videonun ikinci gününde 1K görüntüleme aldı. Ancak daha iyisini yapmak için silip tekrar yükledim. Yenilenmiş videoyu yüklemeden önce aynı şarkı çevirisini benden önce atanlar oldu. 1 ay oldu ve şu anda 600 görüntülemesi var.
Bunu birkaç kere yaşadım. Buradaki örnekten sizinle ilk çıkaracağımız sonuç şu: Kanal puanı daha iyi olan ve aynı oyunu oynayan Youtube kanalları var.
Bir yıl önce attığım Ukrayna 2024 videosu Youtube aramalarda ikinci sıraya çıkmaya başladı. Video resmen tuttu. Ancak maalesef çeviri çalıntı çıktı. Çeviriyi veren kişi, çevirinin kendisine ait olduğunu (yalan) söyledi. Ben de kendisiyle yaptığım tüm çalışmaları sonlandırdım. Ancak şöyle bir sorun var ki video içerisinde sahte çevirmenin adı geçiyor. Mecburen videoyu tamamen sildim. Tamamen aynı açıklama, aynı etiketler, aynı başlık ve aynı görüntü kalitesi ile videoyu remake ederek ve asıl çeviri sahibini yazarak tekrar yükledim. Ancak aramalarda çok aşağıda çıkıyor.
Buradaki örnekten de şunu çıkarıyorum. Daha eski yüklemeler, daha fazla backlinki olan videolar daha fazla görüntüleme alıyor. Daha fazla da aramalarda gösteriliyor.
Bunlar tamamen benim analizlerim.
Ben de Black-Mesa ve Portal oyununu tamamen oynayıp 0 ölüm ile Türkçe altyazılı gameplay videosu çektim.Benim en az görüntüleme alan şarkı çeviri videosu ile yarışamadı bile.
Buradan da şunu çıkarıyorum, çok fazla gameplay videosu çeken kanal var. Daha popüler ve gündem olan oyunlar ile ilgili videolar çekmek gerekiyor.