@johan liebert @SF26 Tartışmanızdan bağımsız, 3311, 3395, 3360 gibi farklı sensör deneyimlerim oldu. Fakat aralarında muazzam derecede veya benim hissettiğim bir fark göremedim. İllaki malzeme kalitesi, skatez gibi farkları gözlemledim fakat sensör konusunda denildiği kadar bir fark yaşamadım. FPS oynadığım ve low sens kullandığım için de olabilir. :)

Bu mouseler her şekilde gelişmeyi durduracak değil, zira birisi zaten fark hissedilmez. Neden yapıyorlar ibaresi bana saçma geliyor. Güzel bir model olmuş. Rapid trigger mouseler üzerinde gözüm, üzerlerinde bir fark olacaksa orada olacağını düşünüyorum. Onun dışında iyi ama ilgimi çekmiyor fazla.

Birisi yer çekimi olan G, birisi hızlandırma yani ivmelendirme olan G. Formüllerle açıklayayım bari aklında kalmasın paşam.
Yer çekimi ivmesi olan g'nin formülü evrensel çekim ivmesiyle kütlenin çarpımının kütle merkezinden uzaklığına eşittir, gezegenlerdeki hesabında da bu formülü kullanmaktasın zaten.
Bizim burada bahsettiğimiz ivmelendirme yani Acceleration'ın formülü ise uyguladığın kuvvetin kütleye bölümü yani dinamik ivmelendirmedir.
Anlık ivmelendirme ise konumun zamana oranının ikinci türevidir. Yani aldığın konumu fonksiyon olarak belirtiyorsun x(t) olarak alalım, bunun anlık hızı fonksiyonun türevine denktir. dx/dt olarak yazarsın. Bu arkadaşın alınan 2. türevi ise sana anlık ivmelendirmesini verir. Bu da dx'in karesi ile dt'nin karesine oranına denktir.
Yani bizim mouse'taki G değerimiz senin mouse'a ne kadarlık bir anlık ivme uyguladığını kontrol eder, bu durumda da tracking problemlerine yanıt aramak için G değerinin yüksek olması gerektiğini söyleriz.