jackarmis 40

Başarılı
Her şeyi konu açmayayım, inceleme videolarına bakayım dedim fakat her videoda herkes farklı ayarlar yapmış. LoL oynuyorum, işlemcim 9800X3D ve buradaki Polling Rate ve Sensor Sampting Rate ayarlarından hangilerini tercih etmeliyim?

Ekran görüntüsü 2026-09-16 144228.webp

Rekabetçi FPS vb. dışında yüksek polling rate'ye çok ihtiyacınız olmaz.
Biraz da kişisel tercihler ondan herkeste farklı.
Sizin söylediğiniz koşullarda en önemli şey performanstan ziyade batarya ömrü olacaktır.
Basic mode ve 1K Polling sizin için fazlasıyla yeterli.

Sampling için düz Competitive seç. Polling için 2K kâfi.
Rekabetçi FPS vb. dışında yüksek polling rate'ye çok ihtiyacınız olmaz.
Biraz da kişisel tercihler ondan herkeste farklı.
Sizin söylediğiniz koşullarda en önemli şey performanstan ziyade batarya ömrü olacaktır.
Basic mode ve 1K Polling sizin için fazlasıyla yeterli.
1K dan 2K'ya geçince sanki DPI düşüyormuş gibi yavaşlıyor, o yüzden 1K tercih ettim. Diğerinde bir fark göremedim o yüzden ortadakini seçtim. Teşekkürler ikinize de.

DPI düşüyormuş gibi bir his varsa Windows fare ayarlarında yapmanız gereken bir ayar var.
Fare Ayarları - Ek Fare Seçenekleri - İşaretçi Seçenekleri kısmında ekteki görselde "İşaretçi Hassasiyetini Artır" kısmı tikli ise o tiki kaldırıp deneyiniz. Bu şekilde tikli olmadığı şekilde kalması daha uygundur.
1789572226227.webp

125 Hz'de yapsan 8000 Hz'de yapsan hassasiyetin hissiyatı aynı kalır.

DPI düşüyormuş gibi bir his varsa Windows fare ayarlarında yapmanız gereken bir ayar var.
Fare Ayarları - Ek Fare Seçenekleri - İşaretçi Seçenekleri kısmında ekteki görselde "İşaretçi Hassasiyetini Artır" kısmı tikli ise o tiki kaldırıp deneyiniz. Bu şekilde tikli olmadığı şekilde kalması daha uygundur.
Eki Görüntüle 280627

125 Hz'de yapsan 8000 Hz'de yapsan hassasiyetin hissiyatı aynı kalır.
Zaten 1K veya 2K öneriyorlar ya, böyle kullanayım değiştirmeden. :D Bir soru daha soracağım. Buradaki ayar açık mı kalsın kapalı mı? Her inceleme videosunda farklı. @Carlzberg @SF26
DObOMoW.webp