Aşağıda güvenlik konusunda bir yazı var, İngilizceniz varsa bakabilirsiniz. Kısaca bu mesajımda özetleyeceğim.

Spectre ve Meltdown koruması devre dışı bir şekilde geliyor. Eğer size uğrarsa ne kadar kötü olacağını anlatmama gerek yok.

Windows güvenlik bildirimleri kapalı, her şey varsayılan olarak yönetici olarak çalışıyor. Bunun da ne kadar kötü olduğunu anlatmama gerek yok. Virüs kendini çalıştırdığı anda kendini admin olarak çalıştıracak.

Windows Defender yok. Eğer kullanmıyorsanız sorun yok, bende kullanmıyordum.

Çekirdek izolasyonu kapalı bir şekilde geliyor. Temel windows işlemlerini hafızada izole yapıyor bu ayar. Bu ayar kapanınca virüsler daha kolay bir şekilde Windows'a etki edebilirler.

Oyunlarımın tamamını parayla alıyorum, ya da Game Pass ile. Korsan oyun alışkanlığım yok. Trainer, patch gibi modlamalar dışında bilinmeyen uygulama sokmam cihaza. Yine de riskli olabilir mi demek istiyorsunuz?

Oyunlarımın tamamını parayla alıyorum, ya da Game Pass ile. Korsan oyun alışkanlığım yok. Trainer, patch gibi modlamalar dışında bilinmeyen uygulama sokmam cihaza. Yine de riskli olabilir mi demek istiyorsunuz?

Varsayılan ayarlar riskli, eğer değiştirecekseniz neden olmasın?

Değiştirmeden de kullanılır, ama normal kullanımdan daha riskli olur.

Varsayılan ayarlar riskli, eğer değiştirecekseniz neden olmasın?
Şu anda boşta 3,7 gibi bir RAM kullanımım var. AtlasOS'da bu rakam kaçları görebilir? Ya da oyun performansı açısından etki yaratacak mı? Beni daha çok bunlar ilgilendiriyor. Güvenlik çok da önemli değil.

Şu anda boşta 3,7 gibi bir RAM kullanımım var. AtlasOS'da bu rakam kaçları görebilir? Ya da oyun performansı açısından etki yaratacak mı? Beni daha çok bunlar ilgilendiriyor. Güvenlik çok da önemli değil.

Tam bilmiyorum ama, RAM kullanımı 8.1'e daha yakın diye biliyorum.

Hiç bilmiyorum hocam. Ama varsayılan ayarlar güvenlik konusunda pek iyi değil. Normal Windows'da bile dikkatli olmayınca kolayca virüs bulaşabiliyor.

1708369096641.webp

O sırada benim 10'un eskilik seviyesi...

Şöyle bir paylaşımları var.

Açıklamaları da var mış. Videoya baktım 9 ay önce o zamandan beri derenin altından epey su aktı.

Şu anda boşta 3,7 gibi bir RAM kullanımım var.

ReviOS için konuşayım. 1.3 GB. Kendi kullandığım sürüm için ama. 21H1.

Bende Ekim ayına kadar 8.1 kullanıyordum. :rofl:

Şöyle bir paylaşımları var.

Açıklamaları da var mış. Videoya baktım 9 ay önce o zamandan beri derenin altından epey su aktı.

Defender'ın bu kadar seveni olduğunu bilmiyordum. Ben olsam diğer ayarlar hakkında endişelenirdim.