Ya da bir yolu varsa ekranı 2K yapsam hani programı falan var mıdır ekran kartına daha çpk yük bineceği için darboğaz azalmazmı.

Ben Dual boot kullanıyorum. Bu sebeple HDD'imde Windows mevcut. AtlasOS kurduğumdan beri neredeyse bir Linux kadar hızlı çalışıyor. Tabii SSD olsaydı.

Linux'ta binlerce distro var ve hoşuna gideni kurabilirsin.

Ben biraz bir Linux'u araştırayım.

G4560 1050 Ti 4 GB.

Ya da bir yolu varsa ekranı 2K yapsam hani programı falan var mıdır ekran kartına daha çpk yük bineceği için darboğaz azalmazmı.

G4560 1050 Ti 4 GB.
Yusuf İpek Bu kanaldan araştırabilirsiniz.

G4560 1050 Ti 4 GB.
İşlemci OC destekliyor mu?

Linux kullanmak CPU darboğazını azaltma ihtimali olduğunu pek düşünmüyorum. Bazı oyunlarda ek performans verebilse de çoğu oyunla başa çıkamayabilir. Proton katmanının performans kaybı ve CPU kullanımı Windows sistem araçlarının kullanımlarını tolere edemeyebilir.

Sadece 6. ve 7. jenerasyonu destekliyormuş. Hocam tam bütçe verin anakart ve işlemci bulurum ben.

Linux kullanmak CPU darboğazını azaltma ihtimali olduğunu pek düşünmüyorum. Bazı oyunlarda ek performans verebilse de çoğu oyunla başa çıkamayabilir. Proton katmanının performans kaybı ve CPU kullanımı Windows sistem araçlarının kullanımlarını tolere edemeyebilir.
CachyOS'in kerneli ile kullanırsa sorun olmaz diye düşünüyorum hocam. Bende epey bir FPS artışı sağladı kendisi.

Sadece 6. ve 7. jenerasyonu destekliyormuş. Hocam tam bütçe verin anakart ve işlemci bulurum ben.

Ya işlemci aslında i5 6600 iyi midir ya da 6400.

Tamamdır.