Macit

Uzman
Başlıkta da dediğim gibi işlemcim darboğaz yapıyor ve Windows 10 Pro kullanıyorum. Bunu atlas OS'a çevirsem acaba işlemci kullanımı azalır mı? Şöyle örnek vereyim: Mesela işlemci %95 kullanılıyor, bu %85'e falan düşme ihtimali var mı?

İşlemciyi neyin kullandığı önemli bir etken, neredeyse boşken oyun/uygulama işlemci kullanımını 95%'e getiriyorsa pek bir faydası olmaz. CPU'nuzu tüketen 10-15% veya daha fazla kullanıma sahip bir Windows dahili uygulaması/hizmeti varsa AtlasOS mantıklı olabilir.

Başlıkta da dediğim gibi işlemcim darboğaz yapıyor ve Windows 10 Pro kullanıyorum. Bunu atlas OS'a çevirsem acaba işlemci kullanımı azalır mı? Şöyle örnek vereyim: Mesela işlemci %95 kullanılıyor, bu %85'e falan düşme ihtimali var mı?

Yeni AtlasOS iyi değil eski atlas 20H2 kat kat hızlı çalışıyor senin dediğin ihtimal ise şuna dayalı. Mesela bir program gücünü tam alamadığı için %95 kullanıyordur belki Windows kaynak tüketmese %85 yeterli olacak.

Darboğazada etkisin olur gene aynı şekilde Windows daha az kaynak tüketeceği için oynanan oyuna daha fazla kaynak verip ekran kartının darboğazını çok az miktar kesebilir ama çok oynamaz.

Son düzenleme:
Kullanmayı bilmiyorum ve performans çok değişirmi.

ReviOS güvenilir midir acaba.
Baktığında AtlasOS'da güvenilir değil. Hiçbir Custom/Tweaked OS güvenilir değil. Herhangi bir kredi kartı veya adres bilgisini bilgisayarda barındırmazsan en fazla ne olabilir ki? Ben alışverişleri her zaman mobil ortamdan yapıyorum.

İşlemciyi neyin kullandığı önemli bir etken, neredeyse boşken oyun/uygulama işlemci kullanımını 95%'e getiriyorsa pek bir faydası olmaz. CPU'nuzu tüketen 10-15% veya daha fazla kullanıma sahip bir Windows dahili uygulaması/hizmeti varsa AtlasOS mantıklı olabilir.
Yani açıkcası boştayken %10 fln discordu ve steam gibi uygulamaşarı açınca %15 %20 arası oluyo