Detaylar
Kim cevapladı?0xraptoRwave
Üstün
İşlemlerden dolayı kullanım azalabilir ama donanımsal müdahale yapmadığınız sürece sanmıyorum.
İşlemciyi neyin kullandığı önemli bir etken, neredeyse boşken oyun/uygulama işlemci kullanımını 95%'e getiriyorsa pek bir faydası olmaz. CPU'nuzu tüketen 10-15% veya daha fazla kullanıma sahip bir Windows dahili uygulaması/hizmeti varsa AtlasOS mantıklı olabilir.
Geraltın kılıcı
Üstün
Linux?Başlıkta da dediğim gibi işlemcim darboğaz yapıyor ve Windows 10 Pro kullanıyorum. Bunu atlas OS'a çevirsem acaba işlemci kullanımı azalır mı? Şöyle örnek vereyim: Mesela işlemci %95 kullanılıyor, bu %85'e falan düşme ihtimali var mı?
DRAGON
Yetkin
Başlıkta da dediğim gibi işlemcim darboğaz yapıyor ve Windows 10 Pro kullanıyorum. Bunu atlas OS'a çevirsem acaba işlemci kullanımı azalır mı? Şöyle örnek vereyim: Mesela işlemci %95 kullanılıyor, bu %85'e falan düşme ihtimali var mı?
Yeni AtlasOS iyi değil eski atlas 20H2 kat kat hızlı çalışıyor senin dediğin ihtimal ise şuna dayalı. Mesela bir program gücünü tam alamadığı için %95 kullanıyordur belki Windows kaynak tüketmese %85 yeterli olacak.
Darboğazada etkisin olur gene aynı şekilde Windows daha az kaynak tüketeceği için oynanan oyuna daha fazla kaynak verip ekran kartının darboğazını çok az miktar kesebilir ama çok oynamaz.
Son düzenleme:
Macit
Uzman
Kullanmayı bilmiyorum ve performans çok değişirmi.
Hiçbir işe yaramıyor. Mevcut olarak kullanıyorum. ReviOS'a bakabilirsin.
ReviOS güvenilir midir acaba.
Geraltın kılıcı
Üstün
%1 ila 2 civarı değişir. Eğer Lol ve Valorant gibi Anti-Cheat'li oyunlar oynamıyorsanız kurabilirsiniz. Önerim; Linux Mint Cinnoman.Kullanmayı bilmiyorum ve performans çok değişirmi.
pwleredal
Yetkin
Baktığında AtlasOS'da güvenilir değil. Hiçbir Custom/Tweaked OS güvenilir değil. Herhangi bir kredi kartı veya adres bilgisini bilgisayarda barındırmazsan en fazla ne olabilir ki? Ben alışverişleri her zaman mobil ortamdan yapıyorum.Kullanmayı bilmiyorum ve performans çok değişirmi.
ReviOS güvenilir midir acaba.
Macit
Uzman
Yani açıkcası boştayken %10 fln discordu ve steam gibi uygulamaşarı açınca %15 %20 arası oluyoİşlemciyi neyin kullandığı önemli bir etken, neredeyse boşken oyun/uygulama işlemci kullanımını 95%'e getiriyorsa pek bir faydası olmaz. CPU'nuzu tüketen 10-15% veya daha fazla kullanıma sahip bir Windows dahili uygulaması/hizmeti varsa AtlasOS mantıklı olabilir.
Yeni konular
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-
-
-
Yatak odası ve salon için uygun fiyatlı 12.000 ve 18.000 BTU klima önerisi
- Altuğ Karatekin
-
Amazon üzerindeki RTX 5080 satıcısı güvenilir midir?
- slakdvsvroowvwc18347