Detaylar
Kim cevapladı?ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
ATX 3.1 olanların yapılma nedeni kullanıcıların soketi tam oturtamadığı durumlarda kabloda erime / yangın / yanma olmasın diye uyarı vermesi. Yoksa doğru düzgün bir farkı yok 3.0 ile 3.1'in.Merhaba arkadaşlar, hangisi daha iyidir ve farkları nelerdir acaba?
Son düzenleyen: Moderatör:
PC Uzmanı
Başarılı
ATX 3.1 olanların yapılma nedeni kullanıcılar soketi tam oturmadığında kabloda erime / yangın / yanma olmasın diye uyarı veriyor. Yoksa doğru düzgün bir farkı yok 3.0 ile 3.1'in.
Vay be bu bayağı müthiş bir avantaj ve özellik bu sadece ekran kartıyla alakalı sanıyordum yani mesela ROG astral RTX 5080 de var sadece sanıyordum.
Anladım teşekkür ederim hocam.Her yeni gelenin iyi olduğunun zannedilmesi, ezbere ifadeler, anlaşılamamış hususlar gibi konulara ufaktan bir açıklık getirilmesi niyetiyle PSU'larda ATX 3.0 ile ATX 3.1 arasındaki değişimlere değinilmesi gerektiğini düşündüm ve bir şeyler yazasım geldi.
İki standart arasında yalnızca iki değişen mevcuttur. Bunlar da;
1. PCI-e Gen 5.0'dan (12VHPWR) PCI-e Gen 5.1'e (12V2x6) geçiş;
Bu konu hakkında daha önce yazdığımı barından şu linke göz atılabilir.
Rehber: 12VHPWR ve 12V2x6 Bağlantı Farkı Nedir?
2. Hold Up Süresi;
ATX 3.0 standardında, önceki ATX...
- Andar Han
- atx 3.0 atx 3.1 psu
- Forum: Güç Kaynağı
Gen 5 güç çıkışı demek 12VHPWR veya 12V-2x6 soketi var demek, fiziksel olarak buradan anlarsınız.
ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Yukarıda arkadaş atmış ancak öyle muazzam bir fark yok. Hani bu da müthiş bir avantaj değil bence, ancak acemiler için müthiş bir avantaj açıkçası. Ben mesela bu sorunu yaşamam çünkü kendimi bildim bileli, hem kendime toplarım PC, söker temizlerim, hem de çevreme yardımcı olurum. Ama ilk kez toplayacaklar için faydalı tabii.Vay be bu bayağı müthiş bir avantaj ve özellik bu sadece ekran kartıyla alakalı sanıyordum yani mesela ROG astral RTX 5080 de var sadece sanıyordum.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-