Topcu 61

Üstün
Merhaba,

Geçenlerde 50 Watt'lık Anker Soundcore Motion X600 hoparlör aldım. Ben hoparlörü bilgisayarda kullanıyorum, yani taşınabilir olması veya Bluetooth olması çok da mühim değildi. AUX ile bilgisayara bağlamak istiyorum. Standart bir AUX kablosu işimi görür mü acaba, yoksa ses kalitesini bozmayacak (bozar mı bilmiyorum) üst seviye bir şey mi almalıyım?

Jacklar temassizlik yapmadigi surece kablonun ses kalitesine olumlu ya da olumsuz katkisi yoktur. Yuzlerce hatta binlerce dolara satilan, audiophile'lerin bayilarak aldigi kablolar ise dolandiriciliktir. Osiloskopla incelendiginde ses sinyalinde hicbir degisiklik olmadigi gorulur.

Tek istisnasi cok asiri parazitli bir ortamdasinizdir. Shilded, yani ekranli kablo kullanmaniz gerekir cevreden etkilenmemesi icin, o ayri. Orada dahi alabileceginiz en ucuz kablo ile 25K dolara satilan kablo arasinda bir fark olmaz.

Buradaki bilgilendirme standartlara uygun kablolar icindir.

Son düzenleme:
Çok kabaca aslında yok ama altın uçlu olanlar, kablo kalitesi, örgülü vs. gibi işçilik kalitesi iyi olanları tercih edin aralarında o kadar da fark yok çünkü. Gereksiz pahalı olanlarla arasında ses kalitesi olarak fark edemeyeceğin düzeyde bir fark olur ancak. Hi Fi monitörlerin de olmadığı için kafaya takılacak bir durum yok.