33 false positive. Ben nortona çok diyordum siz daha kötüsünü kurdunuz. Fazla bulmak iyidir ama fazla yanlış alarm da varsa bu dandik motora işarettir. Yani bir başarı değildir.

Mesela ben de 2 av üreteyim 100 sağlıklı 100 de zararlı dosya koyayım. Biri 40 false positive 99 koruma oranı versin. Biri de 3 false positive ve 97 koruma versin. İkinci olan daha başarılıdır çünkü motoru daha doğru orantılıdır.

Gerçekten kötü mü ya? Zarar verir mi? Kullanmak istiyorum.

Ben ESET ve Kaspersky antivirüslerini en iyi false positiveye sahip olarak görüyorum. Motorları iyi. Ama BitDefender'de iyidir. Ağır gelmezse onu kullan. Ayrıca Avastı neden kullanıyorsun dersen kaspersky mavi ekran hatası veriyor, eset pahalı, bitdefender ağır. Bende mecbur kullanıyorum.

Olur ama virüs girdi diye korkarsınız ve eğerki setup gerçekten virüslüyse başınız ağrır.

McAfee de genelde sevilmez ama benim çocukluktan gelen büyük bir sevgim var. Ayrıca çoğu virüsü yenebiliyor. 2020'li senelerde 100 de 100 malware koruması vardı. Norton da öyle.

Malware Protection Test March 2024 Kaspersky çok denedim. Artık deneme sürümü alırken olmuyor. McAfee denedim. Virüs taraması yaparken %2 kalıyordu sildim. ESET denedim. BitDefender denedim. Avira denedim. Norton denedim. Denemediklerim bunlar. Avast, AVG, F-secure, g data, panda, quick heal, totalav, Total defense. Ve Liste'nin en üst sırasında Avast var. İndirmeli miyim? Koruyabilir mi? Virüsleri silmekte başarılı mı? Site'nin bağımsız bir kuruluş olduğu söyleniyor.
Zamanında cheat engine indirirken bilgisayarıma inmişti. O zamanlar 11-12 yaşımdayım. Silinmiyor diye ekrana yumruk atmıştım. Yine inse yine atarım.

Burada ne demek istiyor? Oyunlara zarar mı vermiş? Virüs olarak mı algılamış ya da?

F-secure gerçekten boş boş şeyleri engelliyor. Kaldırdım.

Dosya Ekleri

• 1726158057148.webp
    1726158057148.webp
    124,7 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme: