Ben az çok araştırdım. Norton alacaktım ne alakası var dersen tamamen okuyunca anlarsın.

Avast zamanında AVG'yi satın almış. 2021 yılında da Norton, Avast'ı satın almış. Ben bu yüzden vazgeçtim neden diye soruyorsan:

Çünkü Avast, Piriform ile beraberdi. Piriform kullanıcı deneyimlerine ve güvendiğim birisinin yorumuna baktığımda bu firmanın kurulum dosyasını indirip açmasanız bile zamanla Windows gezginine erişim sağlamaya çalışıyor ve kendi tarayıcıları bile zararlı yazılım içeriyor.

Şu an ise Norton = Avast = Piriform = AVG = Avira vs. hepsi aynı firmanın ve bu firmalardan uzak durmak lazım.

Ben kullanıyorum, hiçbir sıkıntısı yok. Gerçek zamanlı koruması çok hızlı. Virüs taraması yaparken genellikle MalwareBytes kullanıyorum. Geçenlerde bilgisayarda 2 virüs vardı; MalwareBytes birini, Avast ise ikisini de buldu.

Ben az çok araştırdım. Norton alacaktım ne alakası var dersen tamamen okuyunca anlarsın.

Avast zamanında AVG'yi satın almış. 2021 yılında da Norton, Avast'ı satın almış. Ben bu yüzden vazgeçtim neden diye soruyorsan:

Çünkü Avast, piriform ile beraberdi. Piriform kullanıcı deneyimlerine ve güvendiğim birisinin yorumuna baktığımda bu firmanın kurulum dosyasını indirip açmasanız bile zamanla Windows gezginine erişim sağlamaya çalışıyor ve kendi tarayıcıları bile zararlı yazılım içeriyor.

Şu an ise Norton = Avast = piriform = AVG = Avira vs. hepsi aynı firmanın ve bu firmalardan uzak durmak lazım.

Herkes farklı bir şey söylüyor. Attığım site bağımsız. Avast birinci sırada. :( hangisini kullansam çok kararsızım. (satın almayacağım) Kaspersky deneme sürümü alıyordum. Ve artık onu da alamıyorum.

Herkes farklı bir şey söylüyor. Attığım site bağımsız. Avast birinci sırada. :( hangisini kullansam çok kararsızım. (satın almayacağım) Kaspersky deneme sürümü alıyordum. Ve artık onu da alamıyorum.
Ben avast kullanıyorum bir yamuğu olmadı.

Ama sakın web koruması ve yazılım güncelleştirmesini kurma çok false positive veriyor.

Ayrıca sürücü güncelleştirmesi yüzünden mavi ekranlar yedim ve mecbur format attım.

Kaspersky yüzünden de Windows 8 laptopum gitmişti. Antivirüslerin sadece antivirüs özelliğini kullanın temizleme veya sürücü güncelleştirmesi gibi özelliklerini kullanmayın.

Ben Avast kullanıyorum bir yamuğu olmadı.

Ama sakın web koruması ve yazılım güncelleştirmesini kurma çok false positive veriyor.

Ayrıca sürücü güncelleştirmesi yüzünden mavi ekranlar yedim ve mecbur format attım.

F-secure kurdum. Arayüz'ü güzel. 30 günlük deneme verdi. Kredi kartı bilgisi istemiyor. 30 gün boyunca deneyeceğim.

Şöyle bir özeliği var mış. Hem sistem dosyalarını tarıyor. Ayrı olarak dosyaları tarıyor.

Dosya Ekleri

• 1726151377348.webp
    1726151377348.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 68
  • 1726151529162.webp
    1726151529162.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 72
F-secure kurdum. Arayüz'ü güzel. 30 günlük deneme verdi. Kredi kartı bilgisi istemiyor. 30 gün boyunca deneyeceğim.

Şöyle bir özeliği var mış. Hem sistem dosyalarını tarıyor. Ayrı olarak dosyaları tarıyor.
Çok fazla sağlıklı dosyaya zararlı demiş. Tamam virüsü bulur ama aynı zamanda sağlıklı dosyalara da virüs diyebilir. Bence başarısız.

Kullandığım yazılım mı? Kaynak verebilir misin?

33 false positive. Ben nortona çok diyordum siz daha kötüsünü kurdunuz. Fazla bulmak iyidir ama fazla yanlış alarm da varsa bu dandik motora işarettir. Yani bir başarı değildir.

Mesela ben de 2 av üreteyim 100 sağlıklı 100 de zararlı dosya koyayım. Biri 40 false positive 99 koruma oranı versin. Biri de 3 false positive ve 97 koruma versin. İkinci olan daha başarılıdır çünkü motoru daha doğru orantılıdır.