Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar, F/P lise arıyorum :D. Şaka bir yana, Avcılar'da oturuyorum. Malum yakınlarda çok güzel lise bulamadığımdan, metrobüs ile gitmeyi planlıyorum. Bir otobüsle metrobüs durağına gidip, oradan da metrobüse binmeyi düşünüyorum. Avcılar Metrobüs'e yakın bildiğiniz güzel liseler var mı? Puanım 391, 420 puanla alan okulları zorlamayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mtal düşünüyorsanız bildiğim kadarıyla İstanbulda Borusan mtal ve Haydar akin mtal var güzel denebilecek. İkisininde hatırladığım kadarıyla metrobus durağı ile yan yanalardi. Meslek diye küçümsemeyin oldukça kaliteli eğitim veren kurumlar özellikle borusan büyük projelere katılan bir lise ve kendi robotik takımları Amerika'daki yarışmalara bile katılmış.

Mtal düşünüyorsanız bildiğim kadarıyla İstanbulda Borusan mtal ve Haydar akin mtal var güzel denebilecek. İkisininde hatırladığım kadarıyla metrobus durağı ile yan yanalardi. Meslek diye küçümsemeyin oldukça kaliteli eğitim veren kurumlar özellikle borusan büyük projelere katılan bir lise ve kendi robotik takımları Amerika'daki yarışmalara bile katılmış.
Bir bakayım hocam, teşekkür ederim. Etrafımdaki insanlar sürekli "Anadoluya git, meslek kötü." yorumlarını yaptığı için çok bakmamıştım.

Bu arada hocam mesleki teknik ile mesleki teknik anadolunun farkı nedir?

Bir bakayım hocam, teşekkür ederim. Etrafımdaki insanlar sürekli "Anadoluya git, meslek kötü." yorumlarını yaptığı için çok bakmamıştım.

Bu arada hocam mesleki teknik ile mesleki teknik anadolunun farkı nedir?
Mesleki tekniklerde sadece AMP yani anadolu meslek programı var Anadolu olanlarda hem AMP hemde ATP programı var ATP Hem anadolu lisesi müfredatı hemde meslek müfredatı demek. AMP çoğunlukla meslek müfredatı cok daha az anadolu müfredatı demek. Üniversite hedefiniz varsa ATP tercih edin. Ayrıca meslek kötü diyip borusan yerine nakipoğluna giderseniz 2-3 seneye her biji her biji diye gezebilirsiniz. Borusan en aşağı yüzde 20 ile alıyor oda en alt bölüm. Bilişim yada Elektrik bölümüne girseniz tadından yenmez. Haydar akin hakkında cok fikrim yok ama borusan gerçekten İstanbul'daki en kaliteli birkaç mtalden biri. Diğerleri şüphesiz Haydarpaşa ve İstanbul havalimani mtalleri. Yani eğer kaliteli mesleke giderseniz sıradan bir anadoludan kat ve kat fazla iyi egitim alırsınız.

Hocam sorduğunuz için teşekkür ederim. Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi'ne yerleştim. Çok da istediğim bir okul olduğundan mutluyum baya.
Sizin adınıza sevindim hocam. 2030 mezunlarindansiniz galiba. Vali muammerde 1 sene hazırlık var diye biliyorum İngilizce. Hala varmi emin değilim. Umarım üniversitede aynı şekilde iyi bir yer kazanırsınız.

Sizin adınıza sevindim hocam. 2030 mezunlarindansiniz galiba. Vali muammerde 1 sene hazırlık var diye biliyorum İngilizce. Hala varmi emin değilim.
Teşekkür ederim hocam. MEB belirli SBL'lerde 1 yıl hazırlık olacağını söylemiş bu yıl ve Vali Muammer de bu listeye dahil :) İyi bir şey değil mi bu arada bir yıl hazırlık olması?
Umarım üniversitede aynı şekilde iyi bir yer kazanırsınız.
Teşekkür ederim hocam.

Teşekkür ederim hocam. MEB belirli Sbl'lerde 1 yıl hazırlık olacağını söylemiş bu yıl ve vali muammer de bu listeye dahil :) iyi bir şey değil mi bu arada bir yıl hazırlık olması?

Evet vali muammer proje okulu açıldığından beri. Bu iyi bir şey çünkü İngilizce hazırlıkta iyi bir düzeyde İngilizce öğrenebilirsin. Ayrıca okul kaliteli bir okul olduğu icin ders sabote edenler olmayacaktır. Bu sayede ingilizcenizi 1 yılda geliştirip lise sonrası Avrupa'da ve başka ülkelerde kariyer ve eğitim yapabilirsiniz. Aynı şekilde borusandada 1 yıl hazırlık vardi. Lisede ders notlarinizi hep 85+ tutmaya çalışın. Dil öğreneceksiniz notlarda yüksek tuttuktan sonra 12. sinif öncesi yurt dışı kabul icin basvurabilirsiniz. Ayrica lisede yaz tatillerinde sosyal sorumlulukla alakalı projelere katilabilirsiniz. Kendi okulumuzda veya beylikduzunde bir dernekte. STK projelerine katılmak ve gönüllü olarak bir şeyler yapmak sizin ileride CV'nizde önemli rol oynar çünkü Avrupa ülkelerinde insanı değerlere verdiğiniz değer goz önüne alınıyor. Bu da size arti bir katkı olur. Sosyal medya paylaşmak yasak olmasa bu konuyu daha da uzun şekilde konuşabilirdik çünkü yaşıtımsınız ve bende yurt dışında egitim ve sonrasında yaşamak icin planlar yapıyorum. LGS'den tam istediğim sonuç gelmedi bu yüzden OBP ile gittim. Ama bu sorun değil çünkü OBP ile iyi bir liseye gittim en azından kotu bir ortam ve eğitim olmayacak. Gittiğim OBP'li okulda Almanca bile var.

@Jack İşte
Vali muammerin taban puanı 391 en son seni mi aldılar. 😃😂.

Son düzenleyen: Moderatör: