Yok calisiyor oyun, Proton Experimental ile deneyin.

Eki Görüntüle 124746

Bir de kutuphaneleri internetten indirip degil winetricks ile kuracaksiniz. Yoksa sikinti cikmasi muhtemel.
Hocam oyun açılıyor ama bambaşka bir hata veriyor. Proton'da ise hiç açılmıyor.

Ekran Görüntüsü_20250215_233646.webp

Hocam oyun açılıyor ama bambaşka bir hata veriyor. Proton'da ise hiç açılmıyor.

Eki Görüntüle 124760
Sen once internetten indirip kurdugun kutuphaneleri wine uninstaller ile kaldir. Sonra winetricks vcrun2022 komutu ile gerekli vcrun paketini kur ardindan Proton Experimental ile calistir oyunu. Normal Proton ile degil.

Bu arada sormadim ama oyunu Steam'den calistiriyorsan verdigim cozum ise yaramaz.

Son düzenleme:
Sen once internetten indirip kurdugun kutuphaneleri wine uninstaller ile kaldir. Sonra winetricks vcrun2022 komutu ile gerekli vcrun paketini kur ardindan Proton Experimental ile calistir oyunu. Normal Proton ile degil.

Bu arada sormadim ama oyunu Steam'den calistiriyorsan verdigim cozum ise yaramaz.
2015-2022 sürümü Wİne'da kurulu zaten.

Ek: Hocam .NET'leri kaldırayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem komut hem normal yolla kurdum.

Verdiğiniz komut 2019 sürümü ile çakışıyor.

warning: error: vcrun2022 conflicts with vcrun2019, which is already installed. You can run `/usr/bin/winetricks --force vcr
un2022` to ignore this check and attempt installation.

Hem komut hem normal yolla kurdum.

Verdiğiniz komut 2019 sürümü ile çakışıyor.

warning: error: vcrun2022 conflicts with vcrun2019, which is already installed. You can run `/usr/bin/winetricks --force vcr
un2022` to ignore this check and attempt installation.
Sen corba yapmissin isi. Bence sen yeni prefix olustur.

Son düzenleme:
Yeni prefix açtım ve DLL'leri kurdum. Başka bir şeyi kurmak lazım mı?

Örnek: winetricks dotnet48 xact d3dcompiler_47

Yine aynı yere geldim.
Az isim var anlaticam.

Prefixi sil ilk once, sonra bir kere winecfg calistir tekrar prefix olussun. Sonra winetricks d3dcompiler_42 d3dcompiler_43 d3dcompiler_46 d3dcompiler_47 d3dx9_43 d3dx10_43 d3dx11_43 dotnet48 faudio vcrun2003 vcrun2005 vcrun2010 vcrun2012 vcrun2013 vcrun2022 xact xact_x64komutunu giriyorsun. Sonra Lutristen Proton Experimental'i runner olarak gosterip calistiriyorsun oyunu.

Son düzenleme: