Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olum çok basit bir konunun altında bile bir anda "Avrupa'lı olmamak kötü bir şey sananlar, sömürgeler savaşlar." falan saçma sapan konulara girmeyin ya, bir konunun altında bir anda olaylar ideolojiler çelişmeden bir gün kutlansın. Ne kasıyorsunuz kardeşim.

Zamanında ülkelerin yönetimleri bir şey yapmış diye adam tüm Avrupa'yı kötü ilan edecek, o zaman biz de kötüyüz zamanında yarısını haraca bağladık doğradık savaşlarda? Öyle mi?
Cidden konuyu açtığıma pişman oldum. Yine gereksiz drama oluştu.

Devletlerin başındakilerin yaptıklarına değil de, halkın yaşam tarzına ve kafa yapısına bakın derim. Türkiye olarak Avrupa'i bir yaşam tarzımız var, kafa yapısı için daha zaman gerekiyor.

Şu an zaten çok şükürki.

Politika diye buna diyoruz gibi. Türkiye de Uygur Türkleri için sesini çıkartmazken filistin için ses çıkarıyor. Bu nedir peki?

Avrupa'nın İsrail'e ses çıkaracak gücü var, peki Türkiye'nin Çin'e ses çıkaracak gücü var mı?

Ben bu gerilen tayfanın sosyal medyada en ufak bir Türk bayrağı gördüğünde yorumlarda uluyup millete Osmanlı padişahlarını sıralayan güruhtan olduğunu düşünüyorum, gereksiz milliyetçilik.

Almanlara bakalım, heriflerin 2 kuşaktan atası insanlardan sabun yapıyordu, adamlar işi kabullendi, cezaları ödediler, şu an sanayinin en iyilerinden birisi, laf atanlar bile 2 hafta yaşasalar dönmemek için kendilerini sınır kapılarına zincirlerler, kendi ülkemizi düzeltmek için hiçbir şey yapmayız ama sıra Avrupa ülkelerini eleştirmeye gelince bizden iyisi yok vallahi.

Sonuçta forum burası, herkes kendi fikirlerini belirtiyor. Bence her şey gayet doğal. Konu içerisinde düşüncelerim haksız veya haklı olduğum evrensel değil, benim düşüncem bu. Ama sosyal forumlarda insanların fikir belirtmesi ve bu konu içerisinde farklı şeyler belirtmek doğal olduğunu düşünüyorum.

Genel olarak söyledim, size özel değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.