Fickle Willow
Uzman
"AX3000 Keenetic Hero" yerine ne önerirsiniz? Keenetic'e yakın fiyatlarda.
Son düzenleyen: Moderatör:
"AX3000 Keenetic Hero" yerine ne önerirsiniz? Keenetic'e yakın fiyatlarda.
Bu listede AP desteği olan SFP girişli en ucuz router Hero AX3000 gibi görünüyor. Sizce değer mi?Genel bir bilgilendirme yapayım.
Bildiğim cihazlar:
SFP + AP (Wi-Fi) + ROUTING bir arada 2.5Gbps cihazlar:
Deco BE85
ASUS BE88
ASUS AX89
SFP + ROUTING bir arada 2.5Gbps rj45/sfp çıkışlı cihazlar:
MikroTik RB5009 (kendim kullanıyorum)
MikroTik CRS326
MikroTik CRS112
MikroTik CRS305
MikroTik CRS310
NOT: MikroTik crs ( Cloud router Switch) cihazlar routing için yapılmamıştır yani router değil bir semi route switchtir; pppoe&nas çalıştırabilir fakat işlemci her zaman yük altında olur.
1000MBPS'yi yönetebilir fakat işlemci ucu ucuna yeter, herhangi bir QoS-firewall vb. Aynı anda işlemci yetmeyebilir.
Media CONVERTER (SFP dönüştürücü) > ROUTER:
Herhangi bir 2.5Gbps Media converter ve 2.5Gbps WAN girişi ve çıkışı bulunan bir router kullanılabilir.
Örneğin: ZyXEL Armor G1 / deco BE65 vb.
AX3000 Keenetic Hero 2.5GB SFP desteklediğinden emin miyiz? Çoğu SFP için 1G yazılmış.Genel bir bilgilendirme yapayım.
Bildiğim cihazlar:
SFP + AP (Wi-Fi) + ROUTING bir arada 2.5Gbps cihazlar:
Deco BE85
ASUS BE88
ASUS AX89
SFP + ROUTING bir arada 2.5Gbps rj45/sfp çıkışlı cihazlar:
MikroTik RB5009 (kendim kullanıyorum)
MikroTik CRS326
MikroTik CRS112
MikroTik CRS305
MikroTik CRS310
NOT: MikroTik crs ( Cloud router Switch) cihazlar routing için yapılmamıştır yani router değil bir semi route switchtir; pppoe&nas çalıştırabilir fakat işlemci her zaman yük altında olur.
1000MBPS'yi yönetebilir fakat işlemci ucu ucuna yeter, herhangi bir QoS-firewall vb. Aynı anda işlemci yetmeyebilir.
Media CONVERTER (SFP dönüştürücü) > ROUTER:
Herhangi bir 2.5Gbps Media converter ve 2.5Gbps WAN girişi ve çıkışı bulunan bir router kullanılabilir.
Örneğin: ZyXEL Armor G1 / deco BE65 vb.
2.5G combo port (SFP/RJ45) Hero AX3000'deki. (Aynı anda biri giriş diğeri çıkış olmaz.)Bu listede AP desteği olan SFP girişli en ucuz router Hero AX3000 gibi görünüyor. Sizce değer mi?
AX3000 Keenetic Hero 2.5GB SFP desteklediğinden emin miyiz? Çoğu SFP için 1G yazılmış.
Yani 2.5G SFP takarsak 2.5G Ethernet çıkışını kullanamıyoruz, doğru mu anladım?2.5G combo port (SFP/RJ45) Hero AX3000'deki. (Aynı anda biri giriş diğeri çıkış olmaz.)
Bu konu içinde de daha önce yazmıştım.
Makalede kullanıcılardan ve test edilen tüm SFP'lerin bir listesi sadece. Daha önceki listenin güncel hali gibi. https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000049259-SFP-module-compatibility-list
2.5G için En başta not da var.
Eki Görüntüle 131726
Combo demek aynı anda sadece biri aktif olabilir demek, yani aynı anda kullanılamaz bende yeni fark ediyorum combo olduğunu.Yani 2.5G SFP takarsak 2.5G Ethernet çıkışını kullanamıyoruz, doğru mu anladım?
Peki 2.5G SFP destekli ve AP özelliği olan router ne önerirsiniz uygun fiyatlı?Combo demek aynı anda sadece biri aktif olabilir demek, yani aynı anda kullanılamaz bende yeni fark ediyorum combo olduğunu.
Cihaz listesinden sildim.
Keenetic'te 2.5G üstü SFP ile birlikte 2.5G üst RJ45 çıkışı olan cihaz yok şu an bildiğim kadarıyla. Yani tam verim alınamaz.
@13257 USB 3.0 lan olarak kullanılamıyor değil mi?
Bildiğim başka bir cihaz yok.Peki 2.5G SFP destekli ve AP özelliği olan router ne önerirsiniz uygun fiyatlı?
USB 3.0 lan olarak kullanılamıyor değil mi?Combo demek aynı anda sadece biri aktif olabilir demek, yani aynı anda kullanılamaz bende yeni fark ediyorum combo olduğunu.
Cihaz listesinden sildim.
Keenetic'te 2.5G üstü SFP ile birlikte 2.5G üst RJ45 çıkışı olan cihaz yok şu an bildiğim kadarıyla. Yani tam verim alınamaz.
@13257 USB 3.0 lan olarak kullanılamıyor değil mi?
Zaten 2.5Gbps down alamayacak hiçbir operatörden o yüzden Hero modelinin 5GHz Wi-Fi ağı üzerinden teorik olarak tam hız almak mümkün oluyor.USB 3.0 lan olarak kullanılamıyor değil mi?
Cevap: Kullanılıyor.
Test etmeye tam zaman bulamadım. Fakat 1G üzeri tx/rx yapabiliyor. Birkaç sayfa geride paylaşmıştım.
2.5g usb ethernet
USB arayüzü donanım hızlandırmaya sahip değil. Tamamen yazılımsal hızlandırma kullanılıyor.