Ay'a gidildiği iddia edilen zamanlarda Amerika ile Vietnam savaşı vardı. Ay'a gidildiği iddia edilen zamandan yaklaşık 10 yıl önce ve 2 yıl önce Ay ile ilgili filmler çıkmıştı. Nygma dediğiniz gibi biri evet ama bana videodaki teoriler mantıklı geldi. Ayrıca videodaki teorilerin Nygma'ya ait olduğunu düşünmüyorum.
Mesela sorgulama kısmına tek taraflı devam etmeni önermem.

Şuanda da neden aya gidildiğine dair bir video izleyebilirsin.

Gerçek olan bir şeyin teorisi üretilemez. Sosyal medya çıkalı bu tür şarlatanlar yüzünden insanlar gerçekleri reddediyor.

Ben gidildiğini düşünmüyorum. Uzaya bir araç gönderebilirsiniz, ama insanlı bir aracı bir gök cisme indirmek ve geri kalkış yapıp dünyaya getirmek imkansız gibi.
Ay'ın kütle çekimi ile dünyanınki bir değil. Bilime göre gayet mümkün ve yapıldı da. Bunu uzun uzun tartışmayacağım.

Bu komplo teorilerinin ortaya çıkış sebebi de Sovyetler. Propaganda için aya gidilmedi diye bir teori ortaya iddia attılar.
Hayır, bu komplo teorisini ortaya atan 1970'te Texas'taki bir öğretmen. Bu komplo teorisini organize hale getiren de yine 1970'lerde California'da başka bir ABD'li. İsimlerini ve tam tarihlerini hatırlamıyorum. Bu komploların hepsinin çıkış ve yayılış yeri ABD.

Sovyetler ise tam tersine zaten kendi izleme istasyonlarından Ay'a gidilişi birebir takip ettikleri için bu konuda bir şüpheleri yok ve onlar tarafından da doğrulanmış durumda.

Kısacası uzay yarışında 2 ülke var, rakip ülke Ay'a inişi izleyip doğruluyor ama komplo saçmalıklarını çok seven Amerikalılar komplo yaymaya devam ediyorlar.

Yüzlerce belki binlerce bilim insanının çalıştığı bir proje Türkiye'de evinde oturup göbeğini kaşıyan ve "bence gidilmedi ehe" diyen birisi yüzünden gerçeklikten silinemeyecek kadar büyüktür. Oturup yerinden konuşmak kolay, o roketleri fırlatmak için yaptıkları hesabı kitabı görseniz yeni bir din falan sanarsınız eminim. Bilmiyorum ya, düz dünyacılıktan farkı yok bunun. Bir cehalet yumağı adeta.

Ay’a gidildiğine hiç inanmadım ama Sovyetler Birliği’nin bu olayı onaylamasını yüzünden "Biz daha neyi sorguluyoruz ki?" diye düşünmeye başlamıştım. Lakin Sovyetler Birliği'nin o zamanki yöneticileri mi, içerideki adamları mı ne Amerika ile derin bağlantıları olup, Sovyetler Birliği'nde söz sahip insanlarmış yani. Bunu öğrendikten sonra asla gidildiğini düşünmüyorum.

Yani şu an muazzam bir teknoloji var. Aya gitmek daha az maaliyetli ve kolay olmalı. Uzay keşfi için ayı, insanların sürekli deneyim etmesi ve dünyalaştırmaları bile lazımdı yani. Dünyanın en büyük yurdu bile olurdu.

Yanlış biliyor, yanlış düşünüyor hatta gözünüzde uzak durulması gereken bir insan figürü bile olabilirim ama ben normal mahallede konuştuğumuz şeyleri falan anlatıyorum :D.

Ay'a gidildiğine hiç inanmadım ama sovyetler birliği'nin bu olayı onaylamasını yüzünden "biz daha neyi sorguluyoruz ki?" diye düşünmeye başlamıştım. Lakin sovyetler birliği'nin o zamanki yöneticileri mi, içerideki adamları mı ne Amerika ile derin bağlantıları olup, sovyetler birliği'nde söz sahip insanlarmış yani. Bunu öğrendikten sonra asla gidildiğini düşünmüyorum.

Yani şu an muazzam bir teknoloji var. Aya gitmek daha az maaliyetli ve kolay olmalı. Uzay keşfi için ayı, insanların sürekli deneyim etmesi ve dünyalaştırmaları bile lazımdı yani. Dünyanın en büyük yurdu bile olurdu.

Yanlış biliyor, yanlış düşünüyor hatta gözünüzde uzak durulması gereken bir insan figürü bile olabilirim ama ben normal mahallede konuştuğumuz şeyleri falan anlatıyorum :D.

Taa 30 yıl öncesinde insanlık atomlardan kontrollü şekilde enerji bile üretebiliyordu; yani o zaman bile teknoloji gelişmişti. Kısaca 60-70'li yıllarda ütopik bütçelerle Ay'a gidilmesi çok da zor bir iş değildi. Dediğin gibi şu andaki teknolojilerle yapılması daha kolay ama soğuk savaş dönemindeki gibi kimse o kadar bütçe ayırmıyor.