Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selam, size bir gün Ay'da koloni kurmak istersek nasıl kuracağımızı, engelleri anlatacağım.

Ay nezlesi ve regolit

Bunun için suitport diye bir şey geliştirildi. Suitport'u koloni dışına güneşe doğru bırakırız, içine ise bir soğutucu ekleriz ve kablolar erimez.

Su ve lojistik

Bunun için milyarlarca yıldır beklenen suları almak için Ay'ın en tepesine güneş panelleri koyacağız. 365 gün boyunca 24 saat bekler ve sular erir, su ve lojistiği bulduk.

İnsan vücudu

Ay'da insanlar birkaç dakika yürüyebiliyor. Bu yüzden Ay'ın mağaraları yani lav tüplerine fibrefabrik koloniler kuracağız ve birkaç dakika içinde insanlar koloniye girecek.

Yemekler

Bir film vardı Marslı diye, Mars'ta patates yapıyordu. Biz de UV ışıklar ile biftekleri dinlendirebilir ve dondurucular ile etleri dinlendirebilir, UV ışıklar ile tarım yapacağız.

Evet, gördüğünüz üzere temel sorunları çözdük temelde. Bakın bunlar hemen yapılamaz ama Elon Musk'ın da dediği gibi "Eğer 3. Dünya Savaşı ilk gelirse asla çoklu gezegenli bir tür olamayacağız."

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olasın hocam ileride torun tombalak taşınırız Mars'a. Esenyurt sıcakları çekilmiyor vallahi.

Bir film vardı Marslı diye, Mars'ta patates yapıyordu. Biz de UV ışıklar ile biftekleri dinlendirebilir ve dondurucular ile etleri dinlendirebilir, UV ışıklar ile tarım yapacağız.

3. Dünya Savaşı'ndan tek sağ kalan şehir Niğde olacak. Patatesleri Mars'a ithal yollayacağız oradan, daha ucuza geliyor öyle.

Sağ olasın hocam ileride torun tombalak taşınırız Mars'a. Esenyurt sıcakları çekilmiyor vallahi.

3. Dünya Savaşı'ndan tek sağ kalan şehir Niğde olacak. Patatesleri Mars'a ithal yollayacağız oradan, daha ucuza geliyor öyle.

Bana göre Mars'a taşınmak saçma. Ay her zaman daha iyi.

Ooooohhoooo detaylı bir rehber görmeyi bekliyordum. Açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Böyle bir başlık açıp dikkat çekip zaman çalıyorsanız bari detaylı ve uzun bir yazı paylaşın da hayal kuracak vaktimiz olsun.

Ooooohhoooo detaylı bir rehber görmeyi bekliyordum. Açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Böyle bir başlık açıp dikkat çekip zaman çalıyorsanız bari detaylı ve uzun bir yazı paylaşın da hayal kuracak vaktimiz olsun.
İsterseniz daha detaylı bir rehber yaparım. Ben biraz yüzeysel anlattım çünkü derine inince bazı arkadaşlar kafayı yiyip havai fişeke binip aya gitmeye çalışmasından korkuyorum. Ama istiyorsanız gerçekten detaylı rehber yaparım.

İsterseniz daha detaylı bir rehber yaparım. Ben biraz yüzeysel anlattım çünkü derine inince bazı arkadaşlar kafayı yiyip havai fişeke binip aya gitmeye çalışmasından korkuyorum. Ama istiyorsanız gerçekten detaylı rehber yaparım.
Güzel olur kafa dağıtırız biraz baştaki saydığınız engelleri de açın biraz ne anlama geliyor falan fistan çoğu terimi ilk kez duyuyorum. Ne olduğunu bilmeden düşünmek hayal etmek zor oluyor.

Güzel olur kafa dağıtırız biraz baştaki saydığınız engelleri de açın biraz ne anlama geliyor falan fistan çoğu terimi ilk kez duyuyorum. Ne olduğunu bilmeden düşünmek hayal etmek zor oluyor.

Pekala, ya bu gece ya da yarın yeni bir rehber yüklemiş olurum foruma. Yeni rehberde görmek istediğiniz bir şey var mı?