Merhaba. Örneğin, Logitech bir kulaklığım, ASUS bir klavyem ya da SteelSeries bir farem var. Açıkçası bilgisayarımda her markanın yazılımının bulunmasını istemiyorum. Bazı markaların yazılımları bildiğimiz bloatware gibi çalışıyor. Gereksiz, kullanmayacağım bir sürü servis barındırıyor. Yalnızca cihazımın sürücüsünü son sürüme güncellemek istiyorum. Programları kullanmak istesem zaten bu tarz bir konuyla uğraşmazdım. Yükledikten sonra sürücüleri güncelleyip kaldırmak bu konuyu açmamın ne sebebi ne de çözümü olabilir. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Örneğin, sanal bir makine kurup sonrasında cihazların programlarını kurup bu şekilde güncellemem mümkün mü?
Örneğin diyorum çünkü bu tarz bir işlem yapılabiliyor mu bilmiyorum. Alternatif bir çözümü olan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı exe veya msi uzantılı dosyaları 7ZIP ile açarsan içerisinde .inf dosyası oluyor. Aygıt Yöneticisi'nden de güncellemek istediğin aygıta gelip sürücüsünü güncelle dedikten sonra bilgisayarımdan seç diye seçenek var. Ona tıklayıp inf dosyasını seçtiğin zaman sadece güncelleme yapmış, ekstra bir şey kurulmamış olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer üretici sürücüyü manuel olarak vermemişse çok da bir olanağı yok gibi geldi. Sanal makineye kurunca halihazırda bilgisayarına değil sanal makineye kurmuş olacaksın.
Ben cihazın sürücüsünü güncellemek istiyorum, kendi dahili hafızası olan sürücülerde de bunu yapamaz mıyım? Örneğin elimde bir controller var ve sürücü güncellemesi var. Sürücüyü bilgisayara değil controller'ın dahili hafızasına kurmuyor mu ? Aynı şekilde Asus klavyemde de bu geçerliydi diye biliyorum.

Bazı exe veya MSI uzantılı dosyaları 7ZIP ile açarsan içerisinde .inf dosyası oluyor. Aygıt Yöneticisi'nden de güncellemek istediğin aygıta gelip sürücüsünü güncelle dedikten sonra bilgisayarımdan seç diye seçenek var. Ona tıklayıp inf dosyasını seçtiğin zaman sadece güncelleme yapmış, ekstra bir şey kurulmamış olur.
LAN sürücüleri tarzı indirilebilir sürücülerde haklısınız ancak Logitech, Steelseries, Asus gibi programla sürücü dağıtan markalarda sanırım böyle bir şansım yok. Bu yüzden amacım başka bir bilgisayarda programları kurup sürücülerini güncellemiş gibi yapmak.