Thanos

Üstün
Bilmiyorum doğru kategoride mi konuyu açıyorum ama bugün, daha doğrusu dün Amazon'la yaşadığım olumlu bir olayı anlatmak istiyorum. Adamlardan parfüm almıştım, aldığım parfümü kutusu açık geldi ve kendilerine durumu ilettiğimde direkt olarak ürünün ücret iadesini ürünü istemeden yaptılar. Gerçekten Amazon ülkemiz için çok büyük bir nimet. Ben normalde para iadesi istemedim çünkü kutu açık bile olsa aslında ürünün kullanılmadığını fark ettim ama oradaki arkadaş zorla iadeyi yaptı, daha doğrusu yapmış. Muazzam bir hizmet.
  • 567 lirayı az önce kartıma yansıtmışlar, hangi firma bunu yapardı? Hiçbiri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı olay bana da olmuştu 1-2 yıl önce. Ben de futbol için dizlik almıştım, fakat ürünü beğenmediğim için iade etmek istedim. Önce müşteri hizmetlerine yazdım olayı, sonrasında sizde de olduğu gibi iade talebi oluşturmadan ücreti kartıma iade ettiler, ürün de hediyemiz olsun dediler.

Bu olaydan sonra mümkün olduğunca oradan alışveriş yapmaya çalışırım. Tabi firma kalitesi ayrı bir boyut. Ne zaman Amazon'dan ürün alsam, içim rahat şekilde alırım. Sorun olsa bile çok ilgililer bu konularda. Önceliği müşteri memnuniyeti olan nadir firmalardan.

Bilmiyorum doğru kategoride mi konuyu açıyorum ama bugün, daha doğrusu dün Amazon'la yaşadığım olumlu bir olayı anlatmak istiyorum. Adamlardan parfüm almıştım, aldığım parfümü kutusu açık geldi ve kendilerine durumu ilettiğimde direkt olarak ürünün ücret iadesini ürünü istemeden yaptılar. Gerçekten Amazon ülkemiz için çok büyük bir nimet. Ben normalde para iadesi istemedim çünkü kutu açık bile olsa aslında ürünün kullanılmadığını fark ettim ama oradaki arkadaş zorla iadeyi yaptı, daha doğrusu yapmış. Muazzam bir hizmet.
  • 567 lirayı az önce kartıma yansıtmışlar, hangi firma bunu yapardı? Hiçbiri.
Bu olayı çok nadiren yapıyorlar artık. Eskiden sıkça yapıyorlardı ama artık aşırı bir şekilde şansa bağlı. O anki müşteri temsilcisinin de ruhsal haline bağlı. Ki bunu Hepsiburada da yapıyor.

Ha bu arada bu sizin tüketici olarak yasal hakkınız.

"Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme."

Artık adamlar ürün fiyatı düşünce aradaki farkı da iade etmiyorlar.

O kadar övmeye de gerek yok adamları, artık müşterilerine o kadar da iyi davranmıyorlar. Amazon Türkiye ile Amazon İngiltere arasında dağlar kadar fark var. Bunu Amazon İngiltere'den sipariş verince anlarsınız.

Değişimden bahsettiniz sanırım, o haber yalan.
O haber de bana ait. Bana denileni konuya aktardım, zaten herhangi bir yalan haber oluşturma amacım yoktu. Bu da müşteri hizmetlerinin konuyla ne kadar alakasız bilgiler verdiklerinin bir kanıtı.

Son düzenleme:
Bu olayı çok nadiren yapıyorlar artık. Eskiden sıkça yapıyorlardı ama artık aşırı bir şekilde şansa bağlı. O anki müşteri temsilcisinin de ruhsal haline bağlı. Ki bunu Hepsiburada da yapıyor.

O kadar övmeye de gerek yok adamları, artık müşterilerine o kadar da iyi davranmıyorlar. Amazon Türkiye ile Amazon İngiltere arasında dağlar kadar fark var. Bunu Amazon İngiltere'den sipariş verince anlarsınız.

O haber de bana ait. Bana denileni konuya aktardım, zaten herhangi bir yalan haber oluşturma amacım yoktu. Bu da müşteri hizmetlerinin konuyla ne kadar alakasız bilgiler verdiklerinin bir kanıtı.
Ben sizin konunuza istinaden herhangi bir gönderme yapmadım hocam, değişim bir ara kalkmıştı ona istinaden arkadaş yazdı diye düşündüğümden yazdım.

Şunuda dipnot olarak geçeyim ben bir Amazon tapar değilim, bu konuda sadece yaptıkları iyilikten bahsettim. Muhtemelen ben şanslıydım. Yoksa başka bir temsilciye gelse böyle davranacaklarını sanmıyorum. Ayrıca, zamanında ben de Amazon'un rezilliklerinden birini yaşamıştım, onun için burada konu açmadım. Çünkü forumumuzda Amazon deyince babasının şirketiymiş gibi davranan Amip hücreleri ile muhatap olmak istemediğimden konuyu açmadım.

Son düzenleyen: Moderatör: